Harley dag

Bigge

MF'er
10 mei 2005
75
0
Wie de Harleydag in Delfzijl bezoekt, kan zich onder meer vergapen aan kleurrijke, getatoeëerde asfaltridders. (c) Foto: Marcel Jurian de Jong
delfzijl - Hoewel het moeilijk wordt het succes van vorig jaar te evenaren, gaat de Stichting Harleydag het toch proberen. Voorzitter Cris Hut uit Woldendorp hoopt dat op 4 september niet alleen duizenden Harleyrijders naar Delfzijl ronken, maar ook ettelijke tienduizenden bezoekers vertier komen zoeken in de havenplaats. "Als het weer meewerkt, moet ook de negende editie van de Harleydag weer 70.000 mensen kunnen trekken", zegt Hut, zelf een verstokt Harleyfan.

De bezoekers kunnen zich vanaf 12.00 uur onderdompelen in een kosteloos toegankelijk feest met een uiterst gemêleerd publiek. Doorsnee gezinnen slenteren straks harmonieus naast soms van top tot teen getatoeëerde asfalt- ridders door Delfzijl. Langs rijen uitgestalde Harleys, trikes, klassieke Amerikaanse auto's, optredens van rock- en bluesbands en acts van straatartiesten.

Wie dat wil, kan zich verder bijvoorbeeld nog vergapen aan de Miss Wet T-shirt wedstrijd van blootblad Passie, de bierbuikenwedstrijd en burnout-demonstraties, waarbij doorslippende achterbanden van motorfietsen zwarte rookwolken produceren.

Vertrouwd recept

Hut zegt dat het recept voor de Harleydag in grote lijnen hetzelfde is als voorgaande jaren. "Alles wat goed is, hebben wij zo gelaten." Hut meldt dat er veel werk is verzet om te voldoen aan de verscherpte eisen in de nieuwe verordening voor dit soort mega-evenementen. Als gevolg daarvan wordt dit jaar tijdens de Harleydag ook meer politie ingezet.

Voor de negende editie van het Delfzijlster motorfeest - dat kampt met een chronisch gebrek aan sponsors - wordt een greep gedaan in de reserves. Hut stelt dat het noodzakelijk is het lospeuteren van subsidies en giften in het vervolg beter aan te pakken.

Toch wil de stichting voor de fondswerving geen professionals inschakelen. Hut: "Net zoals verder ook bij de organisatie van de Harleydag het geval is, moet het wel ouwe jongens krentenbrood blijven. Wij willen geen commerciële toestanden."
Informatie

Meer informatie is te vinden op www.harleydag.com
 

Gilles

MF veteraan
21 okt 2002
32.427
129
Gotham City
Haha, "getatoeëerde asfaltridders". De ruige, stoere Harleyrijder als bezienswaardigheid 8-)
Mag je ze ook aaien?
 
Bovenaan Onderaan