Honda CB750Four project

Status
Reageren niet meer mogelijk.

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#52
moest je toch intresse hebben (of iemand anders)heb hier nog een tank zit combinatie liggen voor een cb750
De tank heeft ondertussen wel al een ander kleurtje
(foto staat hij op een xs500,veel kleiner dan een cb750)
ik zelf heb geen interesse maar bedankt voor het aanbod :)

ben tevreden met het model tank dat ik heb en wil daar een flitsend sportief zitje bij zoeken op termijn.
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#53
Als je dat achterkantje nou ook eens mee begint om zwart te spuiten, dan klopt het geheel weer ;)

Maar voor de rest een gave fiets :)
Je hebt gelijk maar wil geen tijd, geld en moeite stoppen in een zitje die toch vervangen wordt op termijn. Kleine delen kan ik prima spuiten maar een kontje helemaal wordt er niet mooier op. Uitbesteden aan een kennis (autospuiter) is een optie maar ik vind dat de moeite niet. Mocht ik geen ander zitje kunnen vinden mischien op termijn wel maar voorlopig prima zo :)

Vandaag belletje gekregen; de naaf/tandwieldrager is klaar en kan ik morgen ophalen. Negen mm afgedraaid en tevens 5 nieuwe tapeinden erin voor bevestiging tandwiel.

Zelf net nog het nieuwe voortandwiel opgehaald 16 tands ipv 18 en kan moeilijk wachten om die te gaan testen ;)

Demper is er helaas bij ingeschoten maar breng die morgen wel weg.

Ik hou u op de hoogte ;)
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#56
ziet er HEEl dik uit Ivan, ben zeer benieuwd naar 't eindresultat
Thnx Jeffry, vind m zelf ook enorm gaaf.

Update:

Vandaag tandwieldrager/naaf opgehaald en super netjes geworden. In totaal dus 9 mm vanaf gedraaid en 5 nieuwe tapeinden erin aangezien de oude te veel uitstaken.

Spul in de garage gelegd vanwege andere bezigheden maar kon er slecht vanaf blijven ;)

Net dus een goed uurtje lopen rommelen ermee en ben zeer blij met het resultaat:

Het 16 tandstandwiel is nog groot genoeg om de ketting ruim boven de achterbrug te laten lopen. De ketting loopt van voor naar achter zo te zien recht al is dat moeilijk te zien doordat er geen achterwiel in zit. Nu dus enkel de as erdoorheen gestoken, ketting licht gespannen om het geheel te bekijken en ziet er geweldig uit vergeleken bij eerder!

Wat ook beter is geworden is de afstand van het achtertandwiel tot de achterbrug. Voorheen kon dit echt nét, de ketting leek in een ver verleden zelfs tegen een contramoer van de schokbreker aangelopen te zijn, kon bij wijze van spreke net een vloeitje tussendoor. De tapeinden liepen ook rakelings langs de binnenkant van de brug. Nu is het achtertandwiel dus 9 mm meer naar binnen gekomen richting het hart van de velg; het lijkt stukken beter en is gewoon ook stukken beter. Mijn avond kan niet meer stuk *D

Kan heel moeilijk wachten om te testen maar wil me ertoe zetten eerst de velg te spuiten voor weer te monteren al valt me dat erg zwaar. Bij de soes was 1 tand kleiner al een wereld van verschil, bij deze 2 tanden kleiner voor wat volgens mijn simpele berekening toch bijna een verschil is van 10% vergeleken met de 18 tands. :}

Tevens hoorde ik eerder de ketting gewoon beroerd lopen, soort tikje en liep de ketting zo scheef dat het wiel niet soepel draaide. Nu de tandwielen in lijn en de ketting na schoonmaken (eerste keer in 5 jaar) een paar dagen in een oliebad laten soaken, baad het niet dan schaadt het niet ;)

Bij montage voortandwiel eens het smeernippel bekeken (automatische kettingsmering met carterolie) en wil deze vrij rijkelijk afstellen. Aangezien de ketting nu toch al flink geolied is, ga ik hier liever mee door dan elke keer vet erop spuiten. Kan de smeernippel vrij ver los zetten waarmee door de centrifugaalkracht er olie op de ketting komt. Ketting was nu niet overdreven droog maar toch amper onderhouden. De nippel nu wat verder los gezet waardoor ik hoop straks een net geoliede ketting te hebben zonder daar zelf iets voor te hoeven bijhouden. Mischien in begin ff uitzoeken hoe die exact moet staan maar daarna ideaal in mijn ogen.


Dit verhaal dus gelukkig succesvol afgesloten :)

Vervolgens de kleine dingetjes bij elkaar gezocht die gespoten dienen te worden. Betreft de achter remschijf (hart), de remstang en het linkerschildje op het frame (rechts zit de olietank). Deze kleine dingetjes waarschijnlijk van het weekend wel klaar; geschuurd en zwart gespoten. De velg achter wordt matzwart maar die wacht nog even op demontage achterband. Dinsdag de band eraf en dan kan ik daar op mn gemak beter mee aan de slag. Zou dan binnen een klein weekje klaar kunnen zijn maar wil niks overhaasten. Liever een paar lagen meer en overdreven goed ontvet en geschuurd dan na een week al spijt van de onnodige haast.

Natuurlijk ook weer wat nieuws bedacht:

- In de planning lagen eerst knippers voor in het stuur maar stap hier vanaf. Nooit eerder aan gedacht maar vermoed dat stuurgewichtjes het stuur wat meer af maken.

- Plaatjes waar de voetsteunen aan vastzitten wil ik nog netjes glimmend polijsten.

- Twijfel nog over het kettingscherm. Heb er 1 bij in stijl van de zijschildjes en oude demperbeugel (aluminium met sleufjes) maar twijfel of ik die er op zet. Als ie erop komt dan wordt die ook zwart gespoten. Vind echter de ketting nu er ook zeer fraai uitzien ;)
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#57
aluminium zijplaatje gespoten
remschijf achter gespoten
remstang gespoten

vannacht goed laten drogen, morgen nog een laagje en komt dan al behoorlijk in de richting :)

achterband woensdag laten demonteren (ben afhankelijk qua vervoer) wiel wel goed ontvet maar behandel de velg toch met verfafbijt aangezien er waarschijnlijk iets van blanke lak deels overheen zit (plakt een beetje).

uitlaat toch nog even gelaten voor wat het is. wil eerst af hebben waar ik al aan begonnen ben voor ik straks met van alles en nog wat tegelijk bezig ben ;)
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#58
De bovengenoemde 3 onderdelen licht opgeschuurd en voor tweede keer gespoten. Hangt nu te drogen en op de schijf na kan het dan weer gemonteerd worden.

Als detail vond ik het originele plaatje van honda op het zijschildje (wat inmiddels gespoten is) wel fraai alleen is het rood nergens terug te vinden. Was al gaan proberen met wasbenzine en tandenborstel en met klein schroevendraaiertje de rode verf eraf te krijgen maar was zo'n monnikenwerk dat ik daarmee gestopt ben. Wou het rode gedeelte zwart hebben maar uiteraard het chrome kleurige deel zo houden. Is echter nogal friemelwerk om overal tussen te komen dus eens geprobeerd met watervaste stiften. Was ook een priegelwerkje maar opzich goed gelukt; het rode is zwart en het chrome kleurige plastic is nog steeds chrome. *Dedit: Het rode komt wel terug enkel in de accubak maar die valt buiten het zicht normaal. Als ik niks leukers meer kan verzinnen om te gaan doen maak ik die ook nog een keer netjes zwart al is het enkel voor mn eigen gemoedsrust ;)
 
Laatst bewerkt:

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#59
Er komt schot in *D

Remstang gespoten en wel alvast gemonteerd. Linkerzijschildje ook, tevens de aardedraad van de accu daarachter weg gewerkt en geaard.

Achterband laten demonteren en velg in de afbijt gezet.

Zaag in de demper gezet en er ruim 7 cm vanaf gezaagd en de krassen die ik zelf veroorzaakt had er uitgeschuurd. Is een mooi kort dempertje geworden dat niet meer uitsteekt achter het achterwiel ;)

Moet nu enkel de gaatjes nog boren voor dekseltje achterin en het merk plaatje en als ie dan netjes geschuurd is en gespoten even een paar popnageltjes erin laten zetten en gaaf nieuw open dempertje :}

Vind zelf de achterkant nu enorm gaaf worden alleen toen ik het zitje erop legde om even te kijken begon ik daar ook ideeën mee te krijgen. Wil wat rondkijken naar een simpele bestaande basis als begin om dan verder zelf aan te passen. Het bestaande frampje gebruiken maar dan een smallere zitting die na het subframe direct ophoudt. Het frame zelf is achter ook ingekort waardoor je dan mooi op de achterband kijkt :)

Zitje moet ook smaller worden in zn geheel maar wel aan beide zijden deels over het frame en electronica/olietank vallen zoals deze doet. Denk met een bestaande basis, lexaanplaat en polyesther een heel eind te komen. *D
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#60
topic niet interessant?

begint namelijk onderhand meer op een dagboek te lijken en kan dan mischien beter stoppen met update's en lange verhalen :?
 

BackFire

MF veteraan
6 mei 2003
5.019
0
DenBosch
Bezoek Site
#61
Hehe :) updates wel he, foto's zijn wij helemaal verkikkerd op Ivan, leesvoer is voor de meesten niet weggelegd, maar wees gerust lees altijd je ontwikkelingen met veel plezier. PS check je views maar eens en je ziet hoe vaak er gelezen wordt.

Geef de moed niet op.

:}

*D
 

BackFire

MF veteraan
6 mei 2003
5.019
0
DenBosch
Bezoek Site
#63
Misschien moeten we aanmelding bij MF aanpassen en vinkje er bij zetten: wel of niet in bezit van digicam of apparatus waar mee foto's gemaakt kunnen worden en hier op het forum geplaatst zullen worden ter ons aller genoegen.

:+
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#64
Owkee :)

Een camera heb ik dus niet, kan er 1 lenen maar vrij omslachtig zodoende.

Eerste tegenslag; deuk in de velg :(

Alle afbijt eraf gefriemeld velg al flink aan het schuren merk ik opeens een deuk(je?) op aan 1 kant ter hoogte van het ventiel. Niet zo fijn dus.

Velg ligt dus even stil (testdrive zit er dus ook niet in).

Er zit hier in het dorp iemand die met een laserbank frame's en velgen richt. Wil informeren of hij deze beter kan krijgen. Andere velg sta ik niet om te springen.

Terugdenkend merkte ik het eerder al vooral op de snelweg een tikje ergens achter. Ging van de ketting uit wat dan nu over moest zijn. Bleek de velg te wezen. Zie zo demonteren niet zo zitten en spuiten lijkt me nutteloos als er toch gericht moet worden??

Zo nog maar ff met de demper verder :)
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
9.650
12
#68
nou de naaf/tandwieldrager is afgedraaid, dat is een los deel ten opzichte van de velg.

de velg is van een cbr1000 en kan wel gaan zoeken naar een tweedehands exemplaar maar heb in deze velg al veel uren zitten. laten richten is vermoedelijk ook goedkoper dan een andere. afgezien daarvan zit hier in het dorp dan een man met een gespecialiseerde laser-richtbank.

heb zn kaartje voor me liggen:

zeer nauwkeurig richten van: motor en scooterframe's, voorvorken, gietwielen en remschijven.

neem zomaar aan dat mijn velg geen speciaal iets is maar gewoon onder gietwielen valt en dat hij m weer netjes in orde kan maken. wat het me kost heb ik geen idee van, is balen maar wil het toch goed in orde hebben voor ik m spuit, de band erop laat leggen en wiel er weer in hang.heb het wiel maar even gelaten voor wat het was en de demper goed geschuurd, schoongemaakt van binnen en de gaten opnieuw geboord voor het dekseltje achterin.
was helaas door het schuurpapier heen maar grootste oneffenheden er wel uitgeschuurd. zit nog beetje werk aan en dan kan ie gespoten worden om daarna met popnagels weer dicht gemaakt te worden.

kapje over het voortandwiel aangepast zodat ie er mooi op 1 bepaalde manier op en af kan ;)

morgen aluminium kettingscherm schoonmaken, schuren en wordt ook gespoten.

valt opzich mee wat ik snel klaar wil hebben maar de velg zorgt voor onvoorziene oponthoud. afgezien daarvan is het slechts: demper spuiten en dicht poppen, kettingscherm spuiten en de achterremschijf nog 1 keer spuiten en afwerken.

bovenstaand is mijn korte termijn planning, achter moet er ook een grotere rempomp op en daarnaast nog een waslijst met dingen maar alles op zn tijd. zitje al enorme wilde ideeën mee maar dat kon wel eens volgende winter worden als ik alles zo chrondig ga doen als ik nu mee bezig ben ;)
 

cbrrrr

MF veteraan
11 feb 2003
1.894
0
36
Wijhe
www.mcolst.nl
#70
Doorgaan met jouw duidelijke uitleg. Prettig om jouw topic te lezen.

Ben met je eens dat het frustrerend kan zijn wanneer je veel updated maar weinig reactie's krijgt.
 

CBRenee

MF veteraan
19 okt 2002
4.087
0
Goes
#71
topic niet interessant?

begint namelijk onderhand meer op een dagboek te lijken en kan dan mischien beter stoppen met update's en lange verhalen :?
Iwan, je topic is heeeeeeel interessant. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook meer een lezer ben dan dat ik repsonce geef. Ik ben ervan overtuigd dat je topic een inspiratiebron is voor velen onder ons. Als je mijn Bol bekijkt merk je wel dat ik daar zelf geen gebrek aan heb, maar met name zulke topics als 't de jouwe zie je heel vaak wel net dat ietsje meer. :} :}
Ik hoop dat je tegenslag met je velg mee gaat vallen voor je.
Voor de rest toppie.
 
Status
Reageren niet meer mogelijk.