Koper wordt hard door vervorming, zoals bij aandraaien van de kopbouten. Dus ik zou hem uitgloeien, zodat hij weer zacht wordt. Beetje bij beetje met de brander uitgloeien is geen probleem, als je hem maar helemaal raakt.
Hier heb je geen gasfornuizen, alles electrisch...
Aussies houden toch zo van BBQen? Met hete kolen moet het volgens mij ook wel lukkenHier heb je geen gasfornuizen, alles electrisch...
Dus in huis is alles elektrisch, maar de BBQ is weer op gas? De logica...Aussies houden inderdaad van BBQ-en, maar dat gaat anders dan in NL!
Ten eerste werkt BBQ op gas (voor een op kolen moet heel goed zoeken), en niet met een rooster, maar met een plaat.
En het overgrote gedeelte wat er ge-BBQ-d wordt zijn worstjes die dan schuin op een vierkant wit broodje wordt gedaan, opgerold en dan gegeten.
M.a.w. de NL BBQ is toch echt beter!
Wat nu als de brander kapot is moet je een hele bbq vervangenPlaat kan er niet af.
Bij koper is het andersom.net zoals je staal hard door het te doen gloeien en héél snel af te koelen (laten schrikken in water of iets anders), ga je ook koper hard maken door het te laten schrikken.
wil je dus iets zachter maken, moet je zo langzaam mogelijk laten afkoelen !