"maagdelijk"

Wafelijzer

MF veteraan
7 jun 2001
1.669
0
Belgie
jep dat ben ik dus!
want tot nu toe nog geen valparij met de motor meegemaakt *D (wat anders)

mijn zelfvertrouwen is ondertussen gegroeid en vraag mij nu af of het niet een keertje zal misgaan... hoop 't niet
misschien kunnen jullie mij wat meer vertellen over jullie 1ste crash, dan kan ik wat opsteken

met de brommer heb ik al een accident achter de rug (van de weg gereden door een opel astra :( ) dus dat je van auto's moet opletten weet ik al
 
Zo moet je dus niet gaan praten.

Ik ben op dat gebied ook nog maagd (ondanks mijn rijstijl) en wil het zo houden. Sterker nog ik ga het zo houden (Tjakka :+ )
 
Ik ben met 70 km/u onderuit gegaan op een oprit van de snelweg met ijzel...
Ik had genoeg tijd om tijdens de val te denken: "F*ck m'n motor"! :)
Stom, maar je denkt toch het eerst aan materiele schade...

Niks geraakt, ik lag in een berm met gras. Langzaam tot tien geteld, het was rustig en had geen z'n om daar uren bewusteloos te liggen.

Daarna bij de eerste benzine pomp de schade opgenomen.

Ze moeten daar wel niet gedacht hebben... weer zo'n malloot.
Met broek aan flarden en rode plekken op de opengedeelten (dunne leren broek)
graspollen aan mijn stuur en alle uitstekels aan de rechtkant van de motor weg. 
zeg nooit dat je NOOIT zal vallen, dat weet je enkel als je nooit zal rijden

een ongeluk is zo gebeurd en meestal kun je er zelf niets aan doen...
auto die indraait, olieplek, het komt voor een deel aan op geluk en ook wel gezond verstand
 
Ik had mijn motorrijbewijs nog niet zo heel erg lang en het was begin februari twee jaar terug ofzo, en ik moest smorgens vroeg bij een opleidingscentrum zijn, ik wil een bocht naar links maken, maar precies op dat stukje lag ijzel (de hele weg nog niet tegengekomen), ik weet niet hoe ik het gedaan heb (zwiebel zwabbel) maar ik ben overeind gebleven, wel met een hardslag van 180+, tien meter doorgereden en toen was ik op het opleidingscentrum, daar een stevige bak troost opgezocht en toen aan de slag gegaan met een cursus, dat is de enige keer geweest dat ik (bijna) in aanraking ben gekomen met de grond icm een motor.

Even afkloppen, met brommers is het een heel anders verhaal, getuige de littekens op mijn lichaam, maar daar kan ik denk ik boekdelen over vertellen......

Ik reed een keer met mijn MB8 weg bij het tankstation, vanuit stilstand om mijn as heen draaiend de andere kant op, had ik ineens te weinig snelheid ofzo :? waardoor ik ineens omviel.....

Ik was met de MTX naar Valkenburg op vakantie gegaan, mijn pa&ma waren daar met de caravan, toen ben ik de bossen gaan verkennen met de brom.
Ik zie een heuveltje, ik denk, die is van mij!!, rijd erop, en ga over de rand heen, zie ik een soort van HEEL erg steile afdaling met allemaal bomen voor me, ik heb me geloof ik vastgegrepen aan de twee eerste bomen die ik "tegenkwam" en heb die crosser maar laten gaan, die ben ik 8 meter lager weer tegengekomen, het was trouwens in diezelfde vakantie dat ik met 85 op een fietspad rijd in de regen en twee fietsers tegenkom, ik denk laat maar, ik ga de berm wel even in, dat gedeelte ging prima, totdat ik van de berm weer het asphalt-pad op wil, dat ging iets minder, resultaat, onderuit......

Ik kan denk ik wel een boek vol schrijven met dit soort ervaringen |(
 
Ik ga mijn verhalen over mijn crashes niet meer posten... Kben vaak gevallen en twee keer echt goed hard. ( totalloss en ziekenhuisbezoek....) Alle keren min of meer mijn eigen schuld... versleten voorband, versleten achterwiellager... uitwijkmanoeuvre... onervarenheid...

_________________
Ik
worshippy.gif
mijn Yamaha YZF-R1.
fuckyou.gif
voor NEEEtelenbos. ik hou van
crossy.gif


[ Dit Bericht is bewerkt door: HELLdesker op 2001-06-21 15:20 ]
 
Ik ben een keer onderuit gegaan puur door te veel vertrouwen of als je het overmoedigheid wilt noemen, ook goed. Nu is vertrouwen nooit verkeerd maar ik had de pech dat ik geen goede beschermende kleding (leren pak) droeg, maar alleen een spijkerbroek en een dunne jas. Ik ben er toen gelukkig met wat schaafwonden en kneuzingen vanaf gekomen, maar ik draag sindsdien altijd een leren pak en af en toe een spijkerbroek. Onderuit gaan kan altijd dus als je slim bent draag altijd goede kleding, en als je onderuit gaat weer zo snel mogelijk terug op de motor.
 
Mijn crash zal ik ook maar voor me houden( gelukkig was het er maar één..)
Over veilige kleding wil ik wel iets vertellen. Een paar weken geleden was ik op weg in de buurt van Bastogne. Zie ik voor mij 5 motoren rijden. Allemaal goed verpakt in leer. Op één na....Achterop een Guzzie zat een meisje in minierok en truitje met korte mouwen( was nog al warm die dag!!) Was een prachtig gezicht.....!!
Uitgerekend die Guzzie ging in een steile rechterbocht onderuit....zie je het al voor je?
Die meid stuiterend over de keien....rechterknie lag tot het bot open...rechter elleboog idem dito.
Ik snap niet hoe ze het durven....!!stom...stom....stom.........!!
 
In de Eifel lekker gaan kroezen met een maat, ik rij lekker voorop (heel burgerlijk 90 op een 80 weg) en een flink stuk voor me een of andere stationwagon. Rechts weilanden, links hoge bosjes en ver vooruit een zeer flauw bocht naar rechts. De remlichten van de auto voor me gaan branden en ik denk "Mietje, die bocht is zo flauw, dat mag je niet eens een bocht noemen". Ik geniet nog een keer van het uitzicht om me heen. Dan zie ik plotsklaps dat er ook nog zo iets als een linkerknipperlichtje knippert en dat ik met een bloedgang op de achterkant van de auto afsteven. Van de schrik knijp ik zo hard in de remmen dat mijn achterwiel blokkeert en wegglijdt, maar gelukkig werkt mijn motorinstinct nog goed waardoor ik voetrem even loslaat en mijn achterwiel weer netjes het voorwiel begint te volgen. Op een paar meter afstand van de auto zie ik dat het niet gaat lukken, dan maar alle remmen los en proberen te ontwijken die hap. De achterkant ontwijk ik maar ik duik dus wel in een schuine hoek de zijkant van de inmiddels insturende auto in. Au '(

Einde van het verhaal:
- er was dus een haast onzichtbaar landweggetje aan de linkerkant
- motor in puin
- auto mooi verfraaid
- drie dagen met een pijnlijke knie rondgestrompeld

Ook handig dat dit "accidentje" ook nog eens plaatsvond op dezelfde als de vuurwerkramp in Enschede, dus elke keer is daar weer iets van op tv is word ik weer aan het ongeluk herinnerd :(

_________________
Motorrijexamen nieuwe stijl onderdeel bijzondere verrichtingen: wheelie, stoppie, kneedown en crashen...

Yamaha FZS 600 Fazer = <img src="http://www.kzn.f2s.com/smilies/crossy.gif" b

[ Dit Bericht is bewerkt door: soeptablet op 2001-06-21 15:13 ]
 
Hee, dat is leuk, ik heb ook een Astra


Een keer, lang geleden, op het circuit van Francorchamps gedacht wat die twee ZZR1100 kunnen, kan ik ook met mijn Suzuki GT550 tweetakt.

Alleen het frame gegon een beetje te shaken in de bocht, dus de grindbak (hoi, jos) in met ±160 km
 
Gelukkig heb ik mijn motor nog heel gehouden. Ik heb nu 50.000 km schadevrij gereden. En ik wil dat graag zou houden :) . Ook ff afkloppen...

Ik rij ook best voorzichtig denk ik, voor een motorrijder dan }) . Ik gebruik mijn motor voor woon- / werkverkeer, dus ik hou hem graag heel, ik kan hem niet missen.

Wel heb ik een keer heel erg geglibbert op olie, tankslapper gehad, moeten uitwijken voor een metalen plaat die van een karretje afviel van de bestuurder voor mij, en een echt noodstop moeten maken, verder misschien wat kleinere dingetjes maar niets bijzonders. Dat soort kleine dingen gebeuren heel regelmatig, iedere keer als ik rij eigenlijk :( . Hoort zeker zo. Gelukkig gebeurt er dan niks.

Wel kan ik kennelijk een auto in de prak rijden binnen 2 maanden na het behalen van mijn rijbewijs, dus autorijden vind ik geen r**t aan :( .

Tsja, en als je van plan bent je hele leven motor te blijven rijden is het misschien wel naïef (hoe schrijf je dat) om te denken dat je nooit eens een slippertje zal maken. Maar je kan altijd hopen van niet...

[ Dit Bericht is bewerkt door: Daemon op 2001-06-21 16:48 ]
 
Nog nooit gevallen en dat hoop ik zo ook te houden! M'n vriend is vorig jaar wel onderuit :( gegaan, dat was uiteraard minder (na 8 jaar op je motorrijden)

Groetjes!
 
Zelf gelukkig nog nooit onderuit gegaan in de kleine twee jaar dat ik motorrij (25.000 km). Een paar keer door het oog van de naald door eigen schuld en rotzooi op de weg. Ben wel de enige onder mijn vrienden. Zij rijden allemaal al heel wat langer en zijn ook allemaal wel eens onderuit gegaan. Ik ben natuurlijk wel een stuk steviger gaan rijden in twee jaar tijd. Er hoeft maar een keer iets nat en glad op de verkeerde plaats te liggen en je gaat. Maar ja... die bochtjes worden steeds leuker en sneller dus af en toe maar gokken. Wel altijd fatsoenlijke kleding(leer) aan voor het geval dat.

:)
 
Ik heb er wel eens last van dat ik hem op zn zij in de bosjes legde (en ik er nog op) :z
 
Laatst bewerkt:
'k had nog geen rijbewijs maar al wel kosten:

http://www.pricewatch.be/images/mybike/fubar/

moet net als auto voor mij rijvak oversteken om de autostrade op te rijden.. komt geen tegenligger aan maar auto voor mij stopt/remt toch. Ik zie geen remlicht (sterke zon in de rug) en rijdt er te dicht op om het zo tijdig te merken.. schuivertje.. linkerpedaal kaput, krassen op de kuip en die pot linksonder (oliefilter?) wat diepere krassen.
 
De eerste en enige keer was op een rotonde. Had pas een paar maandjes m'n rijbewijs en ging een tikkie te hard door de rotonde }) . Ik had alleen de grote bulten in het wegdek (door spoorvorming) niet gezien, of niet op gelet, weet ik niet meer. Daar lag ik dus. Het geluid van je motor krassend over het wegdek is het naarste geluid dat er is!

Opvallend: de auto's reden door, eikels, een motorrijder stopte om te kijken hoe het met me ging, HULDE :} !!! Zo hoort dat.

Ik reed op m'n CB dus schade was binnen 1 minuut weer rechtgebogen *D . Er kwam één "kloink" uit de versnellingsbak toen ik inschakelde, verder nooit meer last van gehad.

Resultaat van deze valpartij:
- schaafplekken op m'n pak: boejuh, voldoet nog hoor...
- vieze handen van het oprapen en rechtbuigen van diverse onderdelen.
- flinke deuk in mijn zelfvertrouwen.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Frits Bolkestein op 2001-06-22 10:48 ]
 

Onderuit gaan...... tja, ze zeggen dat je daar een echt man van wordt.... of vrouw. Ik zelf had liever geen man geworden. Ben nu 2 x op mijn platte giechel gegaan.

1: eigen schuld: koude banden mistig en te hard een te scherpe bocht in gaan. 1 + 1 = vallen.

2: kruispunt waar een grindbak was geplaatst.....waar ik dus door heen ging en wederom 1 + 1 = weer gevallen.

Met brommers ben ik ontelbaar gevallen, kwam ook wel een beetje omdat ik Pizza bezorger ben geweest. Ik kan je vertellen dat je dan niet echt verantwoordelijk rijdt })

 
hier ook een ex-pizza-koerier...
nog nooit gevallen op die brommer, wel op m'n eigen...

gutteguttegut :] wat ben ik vaak onderuit gegaan met die dingen.
Ik rij nu veel voorzichtiger met motoren. (misschien een goede leercurve)
 

Ah... een lot genoot ;) Ik ben een keer bij gekomen dat ik in een zieken auto zat....... was geschept door een auto en ik was door GROEN gereden. Het was een onverzekerde marokkaan. Heb bijna een jaar op mijn geld moeten wachten. Fl 1000,-. :(

Heb er gelukkig niet aan over gehouden, ook een heilige heeft bescherm engeltjes die van :] houden *D
 
- gewoon op een rechte weg met 50km/u onderuit :?
- in bocht m'n benzine stroomde over me heen |(
- met m'n knie tegen een ijzerenpaaltje met 50km/u kloing!
(3 maanden mank)
 
Ik heb mijn gsxje 750f twee ker in puin gereden. De eerste keer ging ik een blinde linkerbocht in op een weg waar ik toen dagelijks langskwam. Met een 140 lekker plat door de bocht, kom je ineens een graafmasjientje tegen die dus echt maar 20 km/h rijdt. Ik kon mijn motorke niet op rijd recht zetten om voluit te kunnen remmen. Ik ben toe de berm ingedoken met de gedacht dat ik dan mijn motor nog wel heel zou kunenn houden. NOT, door het grind in de berm sloeg mijn voorwiel weg en ging ik met een dikke 80 over de kop, de graafmasjiene voorbij :-)
Dat was wel schrikken. Jas kapot en helm gescheurd veel blauwe plekken maar verder niets dan HEEL VEEL schrik.
Motor had veel kuipschade, geen spiegels en voetsteunen etc.
Ik ben wel weer gelijk op gestapt, de bak handmatig in de derde versnelling gezet en naar huis gerold

De tweede keer gebeurde met dezelfde masjiene, ik reed op een rotonde en wilde ere weer vanaf en gaf volgas waardoor mijn achterwiel wegsloeg. Dat wielleke kreeg weer grip toen ik het gas dichtdraaide en ik werd van mijn motor afgesodemieterd, kleine highsider dus. Dit keer had ik slechts een T-shirtje aan waardoor ik dus onder de schaafplekken heb gezeten die toch een twee weken nodig gehad hebben om goed dicht te groeien. Beide keren heb ik geen verwondingen gehad aan mijn benen.
Een vriend van mij die laatst zijn hand had gebroken met een motor ongeval vertelde dat een ambulancebroeder hem verteld had dat een goed jas het belangrijkste is omdat het bovenlichaam veel meer risico loopt dan het onderlichaam. FYI

greetz
Emp
 
Ik ben nog nooit echt onderruit gegaan. Wel al een paar keer aardig aan het turnen geweest op mij FZR(toen) Je kent het wel Ballen op de tank voeten van de stepjes, stepjes in je scheenbeen. Hart achter je ogen. Maar ach het hoort erbij. hoevaak hebben jullie niet onwijs hard in je voorrem moeten knijpen, omdat een auto(lees vrachtwagen) je niet zag?


:] :z
 

--------------------------------------------------------------------------------
Ik ben nog nooit echt onderruit gegaan. Wel al een paar keer aardig aan het turnen geweest op mij FZR(toen) Je kent het wel Ballen op de tank voeten van de stepjes, stepjes in je scheenbeen. Hart achter je ogen. Maar ach het hoort erbij. hoevaak hebben jullie niet onwijs hard in je voorrem moeten knijpen, omdat een auto(lees vrachtwagen) je niet zag?
----------------------------------------------------------------------------------

Ik denk dat iedereen deze turnwedstrijden wel een keer heeft mogen ervaren. Ik moet zeggen dat ik na een aantal jaar motorrijden in het centrum van Rotterdam behoorlijk lenig ben geworden.

Het lijkt wel of iedereen hier stront in zijn en vooral haar ogen heeft! :(
 
Terug
Bovenaan Onderaan