Motor met AI

PART 66

MF veteraan
14 aug 2007
2.548
17
31
Amsterdam
En dan roept een pet ineens: "Doe eens wheelie?" :X

Ben benieuwd wat het heen gaat. Honda met hun balancerende motorfiets is ook een recept voor veel leuks.
 

Druid_Elf

MF'er
21 nov 2007
105
0
Belgie
Bij geavanceerde AI kan de machine beslissingen nemen tegen de eind gebruiker :)
dus tja , in de toekomst als het te hard regent, starten motoren niet meer (want ze blijven liever warm in de garage staan) :p
 

HeeroYuy

Die hard MF'er
29 apr 2015
863
14
AI is erg breed. AI gaat van de computer tegenstander in Gran Turismo tot aan Artificial General Intelligence, waarbij de computer volledig cognitieve vaardigheden heeft. Dit laatste bestaat uiteraard nog niet. Iets zoals de eigenaar herkennen (zoals in dat artikel staat) kan simpelweg betekenen dat het je gezichtsstructuur kan scannen ofzo, wat de nieuwe iPhone ook kan.

Kortom, zolang ze enkel komen met "AI" dan zegt dat helemaal niks.
 

SadBunny

HappyKoala
Donateur
22 jan 2012
7.243
999
Amsterdam
Precies, definieer AI.

Mijn FJR heeft bijvoorbeeld leuke gein als traction control, ABS, brandstofinjectie, een alarmsysteem, elektronisch verstelbare vering en automatische verlichting onder een hellingshoek. Ik kan makkelijk verdedigen dat al die systemen een vorm van AI vormen, alleen al omdat ze binnen een zekere bandbreedte autonoom reageren op onbekende omstandigheden en voorspellingen doen op basis van onvolledige informatie. En als je dan het hele apparaat bij elkaar neemt dan is het geheel meer dan de som der delen, en emergeert er een apparaat uit dat je intelligent zou kunnen noemen. Sterker nog, intelligenter dan bijvoorbeeld een hond als het gaat om snelle leerprocessen, secuur redeneren en meetdata analyseren. Niet intelligenter dan een hond als het gaat om het vermogen specifieke gedragingen te leren. Maar dat zou 'ie best kunnen zijn als we dat inprogrammeren (zoals we met onze smartphones natuurlijk allang kunnen).

Kortom, definieer intelligentie :)

Neem een hypermoderne fully kitted-out automaat van een premium autobouwer, of een formule-1-bolide, en je kunt al veel meer van die systemen vinden. En wat dacht je van de beruchte VAG "sjoemelsoftware", die automatisch detecteerde of hij in een testopstelling gebruikt werd en dan zuiniger ging lopen?

Zeker als je alles bij elkaar telt, en je neemt nog niet eens de "zelfrijdende" auto mee, of de automatische inparkeerstand, of zelfs maar de adaptive cruise control, dan nog zijn het tegenwoordig apparaten waar je toch heel makkelijk een zekere mate van intelligentie aan kunt toekennen, inderdaad net als aan je moderne smartphone. De machine merkt het als je sportief wilt rijden, waarschuwt je voor dingen die jij misschien niet zag, regelt automatisch de verlichting, stelt het muziekvolume af als je aan het bellen bent, stelt het stuur automatisch af, leert jouw rijpatronen, verwarmt de auto voor, navigeert automatisch naar je bestemming, houdt je in de gaten en detecteert als je in slaap dreigt te vallen, belt 112 en geeft je locatie en toestand door als je tegen een boom rijdt etc..

Er zit allang AI in elke moderne motorfiets.
 
Laatst bewerkt: