• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

tps nieuwere versie bij de 2006 R1 model ?

1 jul 2006
3
0
Ik ben van plan om een nieuwe r1 2006 te kopen, maar ik ben bang of bij deze model de tps (throttle position sensor)êên van de oude makelij is, weet er iemand soms iets meer van ? Of kan er iemand dit nachecken want ik heb me rot gezocht op het internet en er staat niets over de 2006 modellen. Ik moet dit echt weten want ik wil niet weer zoveel geld dokken voor iets dat niet degelijk rijdt. Ik weet wel dat de 04 en 05 modelen dit probleem hebben, en geloof me dit is echt niet om te lachen. Zoals de meeste onder jullie die een r1 hadden van het bouwjaar 04 en 05 weten wat voor problemen dit kut ding voor zorgen kan, de rolantie daalt, kort erna de motor valt uit,echt balen als je bij een stoplicht staat en dan sta je te denken heb ik nou 13.ooo euro betaalt voor dit stuk ..... . Ik heb het al aan de hand gehad met mijn 05 model en ken veel vrienden die dit ook aan de hand hadden.Het komt meestal voor na 5000 km. . Oh, ja kijk maar eens naar dit site http://www.motorcyclenews.com/nav?page=motorcyclenews.messageboard.forum.thread&threadID=82695 en kijk maar ook eens naar deze http://www.r1-forum.de/modules.php?mop=modload&name=Splatt_Forums&file=viewtopic&topic=10130&forum=1 . Dus het probleem ligt bij de tps, maar stel nu voor dat je tps vervangt met het nieuwe versie, zou het dan steeds voorkomen na een bepaald aantal kilometers ?
 

J.de Maat

Die hard MF'er
14 jun 2002
485
0
Terneuzen
Is er iets meer bekend? Ik heb heb op internet de papieren van Yamaha gevonden het gaat inderdaad om de R1. Ik heb er ook last van.
 

Herr Flick

MF veteraan
25 feb 2003
8.632
3
en wat mag zo'n sensor wel niet kosten dan als je er een motor voor laat staan? :X (daarbij geeft yamaha gewoon 2 jaar garantie.... |( )