BMW K100 ABS voorrem werkt niet

Yrrah56

Rookie
29 feb 2008
12
0
Den Helder
Hallo,
Op mijn BMW K100(LT) abs ingebouwd.
bij het proefrijden in eerste instantie goed werkend, maar bij de tweede proefrit werkte mijn voorem niet! Lastig... Rem handel lijkt geblokkeerd en er gebeurd niets, geen remmen dus. Achterrem werkt wel naar behoren. Iemand een idee wat dit kan zijn?
 
Daarbij nog wat details: in eerste instantie handel geblokkeerd, na een aantal malen hard inknijpen schoot dit weer los, waarop het wel remde, maar even later weer geblokkerd, inmiddels wel een waarschuwings lampje gaan branden dat de abs in storing was.
 
In de eerste plaats zou ik enkele basisdingen controleren: Zijn de ABS kransen onbeschadigd? En de sensoren op de juiste afstand van de krans afgesteld? Is de remvloeistof niet ongelooflijk oud? Dan gaan we verder:

Bij mijn weten wordt het ABS systeem nagelopen wanneer je het contact aanzet: De hydraulische shuttle die de remdruk kan onderbreken wordt door al zijn standen gehaald, en blijft nu misschien hangen in een halverwege - of verkeerde stand. Mocht dit weer gebeuren: kijk eens wat er gebeurd als je enkele schokjes tegen de betreffende pomp geeft Komt hij dan weer los?

Indien "ja", dan zou je kunnen kijken of het enkele keren bewust aanspreken van het ABS systeem kan helpen om het mechaniek weer betrouwbaar werkend - of betrouwbaar defect kan maken. Natuurlijk is dit niet zonder risico. Het veiligste (en duurste) is om naar een BMW dealer of BMW gespecialiseerde garage te gaan en hun naar het probleem laten kijken.
 
Begin maar eens met het verversen van de remvloeistof. En draai vooral ook even de nippels op beide ABS units open tijdens het verversen tot ook daar verse vloeistof uitkomt.

Hoe zit het met de hoofdremcilinder zelf van de voorrem? Zit de zuiger en/of de hendel niet gewoon vast? Elk ABS systeem zal vroeg of laat in storing gaan als er een rem blijft hangen, maar dat hoeft dus niet per se het ABS als oorzaak te hebben.
 
Laatst bewerkt:
Ik verdenk de remleiding...... het gebeurt bij BMW's regelmatig dat de remleidingen inwendig oplossen.

Dan kun je met een hoop kracht wel remvloeistof richting de ABS modulator en klauwen pompen, maar als je de rem loslaat kan de remvloeistof niet terug stromen. Dan blijft er druk in het systeem staan en zal het ABS in storing springen.
 
dank aan allen voor de reacties. Ben nu even niet bij machte om alle oplossingen te testen vanwege werk.
Maar om even toch een paar dingen uit te sluiten: De remolie is nieuw, het ABS systeem is werkend van een sloopmotor gekomen, de leidingen zijn niet vervangen.
De hoofdremcylinder van de voorrem is, naar mijn mening in goede staat. Dat had je anders bij het ontluchten moeten merken en bij het eerste proefritje, maar toen was de rem gewoon 'hard'.
Blijven er twee dingen over om naar te kijken: de regelpomp zelf (werking) en of er geen 'opgeloste' delen in het systeem zitten die de zaak blokkeren.
 
Terug
Bovenaan Onderaan