kabelboom vervangen zx6r

gearhead

MF'er
13 mei 2016
31
0
Hoi,

Mijn allereerste motor vertoont problemen. (naar de dealer gebracht voor andere werkzaamheden en het blijkt dat de vorige eigenaar zelf heeft lopen klooien met de kabels) toen de dealer de kabels weer aansloot zoals ze eigenlijk horen, deed mijn snelheidsmeter het niet meer.

De dealer gaf aan dat het beter is om de kabelboom te vervangen aangezien mijn motor uit 2000 komt, via de dealer de kabelboom vervangen kost erg duur. En nu zag ik op hotparts' website dat de kabelboom voor mijn motor maar 50 euro kost.

Ik ben bereid om die aan te schaffen, maar nu komt het probleem, ik weet hier totaal niks van, en ik ben al best wel veel kwijt aan de aanschaf en etc van mijn motor. Ik zou het eventueel zelf willen proberen om de kosten te besparen, of het door iemand te laten doen die er wat meer van weet dan mij, maar hoe moeilijk is een kabelboom vervangen eigenlijk?

MVG
 
Kabelboom vervangen is niet erg moeilijk, maar afhankelijk van de motor moet je
behoorlijk wat uit elkaar halen om overal bij te kunnen.

Daar zit het werk / moeilijkheid in.


Waarom heeft de dealer besloten aan de kabelboom in de eerste instantie te rommelen ?
( iets anders werkte niet ? )
 
:^

Het is vermoedelijk gewoon een stekker loshalen waardoor het deel van de kabelboom losgekoppeld wordt van de rest van de kabelboom en dan klik je de nieuwe er in .

Het loshalen en weer netjes vastzetten gaat de tijd in zitten. Als je het niet binnen een uur af wilt hebben en er gewoon de tijd voor neemt is het geen rocket science.


Ik zou echter zeker niet een andere kabelboom gaan aanschaffen omdat de dealer dat zegt. :')

Zit straks die andere kabelboom er in en werkt de teller nog niet, omdat het helemaal niet aan de kabelboom ligt.

Heeft die dealer ook gezegd wat er mis is met de huidige?
 
Laatst bewerkt:
De dealer zegt dat er zodanig geknoeid is met de huidige kabelboom, dat het beter is om een nieuwe gewoon aan te schaffen. Er kan een storing/vuil zitten in de huidige, en de vorige eigenaar heeft kabels aangesloten waar ze niet hoorden.

Ik vind het ook maar vaag, maar goed, de dealer raad mij sterk aan om een nieuwe kabelboom te kopen of om 'een nieuwe motor te kopen en deze te gebruiken als onderdeel motor'...
 
Het is erg moeilijk om dat vanaf hier te beoordelen zonder afbeeldingen.
Als alles werkt op je teller na moet dat op te lossen zijn.
Of vallen de stekkers e.d. uit elkaar?
 
@ RR.

Die specialisten zijn waarschijnlijk erg duur, ik zit nu echt op een budget omdat ik de dealer ook al gauw 400-500 moet betalen. Als je iets of iemand kent in omgeving Rotterdam die voor een niet al te dure prijs repareert, graag!

@The Hague,

Zal ik doen thx!
 
Terug
Bovenaan Onderaan