Het SP Topic deel 20

Status
Niet open voor verdere reacties.
Op zoek naar een bedrijf die de vering van mijn SP2 eens goed kan controleren en instellen.
Als het even kan ergens in het zuiden maar wil er ook wel een stukje voor gaan rijden.

Bedankt voor je reactie

Op aanraden van wat forumleden eens met de SP2 naar Tiel vertrokken om bij HK naar de vering te laten kijken. Ik kan niet anders zeggen:"TOP" ik had m'n helm nog niet af en er werd al een kop koffie aangeboden ;)

Nou ben ik iemand die graag het circuit op gaat, dus de setting van de vering moest dan ook hiervoor worden aangepast. Een ding wat ik al had gezien, de rechter voorpoot zweet en daar moet sowieso wat aan gebeuren. Verder eens geïnformeerd naar de mogelijkheden om de vering meer af te stemmen op circuit rijden en daarvoor een aanbieding gekregen en daar moet ik toch nog eens een paar nachtjes over slapen want dat is toch een flink bedrag. Zijn er hier forumleden die zo'n wat HK noemt START-kit hebben laten uitvoeren en hoe bevalt dat?


Iedereen bedankt voor de info van een tevreden HK bezoeker :]

Met Race Academy op Assen:

RAC-2010-Assen.jpg
 
Laatst bewerkt:
Als je alles nieuw koopt loopt het aardig in de papieren idd. Ik heb een gebruikte Wilbers shock gescoord via de Duitse Ebay en de voorvork door HK laten aanpassen.

Typenummer van een Wilbers shock voor de SP2 (nieuwprijs 799 inc BTW) is 643-0525-01, daar kan je mee zoeken. Ding is echt beter dan origineel, met low- en highspeed damping en hoogteverstelling. Kan natuurlijk ook met Ohlins, is weer duurder.

De voorvork heb ik laten doen, enerzijds omdat de veren minder duur zijn dan de achtershock (rond 120) en omdat ik het vakwerk van HK meer vertrouw dan mezelf. ;)
 
Laatst bewerkt:
Thanks, dat zijn de 2P245 of niet? Ik wil een setje bijbestellen, maar haal de boel liever niet uit elkaar om alleen het nummer te checken...

Wat is het gedoe rondom gesinterd of niet?

Met deze remblokken heb je minder last van fading en remmen gewoon een stuk beter.

Keerzijde: Zorgen voor meer slijtage van de remschijven en je moet de schijven ook wat vaker schoonmaken.

Ik gebruik ze nu al een tijdje en wil niets anders meer :9~
 
Ik heb tot nu toe geen last van fading gehad en ben (met stalen remleidingen) tevreden over de stopkracht. De winst zit meer in mijn hoofd (lef en gevoel) dan in mijn reminstallatie. Die is sterk genoeg denk ik zo. Dus ik monteer maar gewoon normale. Dat doe ik ook liever dan remschijven monteren... ;-)

Thanks voor de tips guys!

En zojuist nog even 'gegoogled'...: bron:
Organische remblokken (Kevlar)
Een organisch remblok is gemaakt van cellulose achtige materialen, dit is een soort gemalen karton. Het cellulose materiaal wordt bij elkaar gehouden door een bindmiddel op basis van fenol. Dit zorgt voor een hitte-bestendige hars welke harder wordt onder hogere temperaturen. Vroeger was ook asbest een materiaal voor organische stoffen, maar sinds de aanmerking van asbest als kankerverwekkende stof wordt tegenwoordig Kevlar, glasfiber en minerale opvulmiddelen gebruikt.

Doordat organische remblokken een goede wrijving hebben is er minder kracht op de remhendel nodig, bijkomend voordeel is dat ze bij lage temperaturen erg stil zijn. Een organisch remblok is de juist keuze bij normaal gebruik van een motor. Voor high performance zijn organische remblokken niet uitermate geschikt; ze slijten sneller omdat ze zachter zijn, faden, oxideren en verkruimelen eerder. Voor high performance worden gesinterde remblokken aanbevolen.

Gesinterde remblokken
Zoals de naam het al zegt worden gesinterde remblokken gemaakt van gesintered metaal, met weinig bindmiddel. Sinteren beketekend het samenpersen van gemalen, versnipperd of verguid metaal onder hoge druk en temperaturen. Dit resulteert in een solide massa. Veel gebruikte metalen zijn koper, brons of een mix. Gemixte metalen worden vaak gebruikt voor straat gebruik terwijl de blokken met ijzer zeer geschikt zijn voor high performance (race) gebruik omdat ze tegen extreme temperaturen kunnen. Voor de hoge temperaturen wordt een keramisch poeder toegvoegd.

Gesinterde remblokken zijn minder zacht dan organische remblokken, dit betekend dat er meer kracht gegeven moet worden bij het aanhalen van de remhendel. De blokken produceren vaak een zwarte corrosieve stof waardoor het aanbevolen is de velgen met enige regelmaat te reinigen.

Dus:
Gesinterde remblokken zijn goed geschikt voor normaal gebruik en zelfs uitermate geschikt voor high performance en race gebruik. Gesinterde remblokken zijn over het algemeen duurder dan andere typen. Gebruikt u uw motor voor normaal weg gebruik? Dan zijn organische remblokken een goede kwaliteit / prijs keuze. Gebruikt u uw motor intensief en vereist u high performance? Dan worden gesinterde remblokken aanbevolen.
 
Aloha,

Kon het toch niet laten....
Moest even wat verzinnen om mijn koppeling te verlichten. het word een kabel koppeling en dit is mijn eerste opzetje:
full



Later maarten
 
Laatst bewerkt:
hoi

hebben jullie ook last van "speling" in de gashendel? hiermee bedoel ik dat als ik het gas open draai, er eerst een dood stuk zit waar niets gebeurt.

en hoe kan ik dit oplossen?
 
Volg je gashandel en de pijpjes die daar uit komen... een van die pijpjes heeft een adjuster erop zitten ongeveer 5cm op het pijpje.
Lock nut losdraaien, adjuster aandraaien tot de speling is zoals je hem wilt, locknut vastzetten, klaar! 2 minuutjes werk!
 
hallo, vraagje aan collega SP rijders,

wat is een goeie band voor een sp?
wat voor banden rijden jullie en hoelang gaan ze mee?

ik heb er zelf bt014 onder zitten maar die roken er onder weg....

hoor graag jullie bandenervaringen/adviezen
 
Ik heb er nu BT016 onder zitten.. en die bevallen me eigenlijk erg goed!

Nog geen stap opzij gedaan en ook met het huidige weer (veel regen) geen enkel minpunt kunnen ontdekken.
 
heb ook bt016 onder de sp maar verwacht niet dat ze langer meegaan dan 3 a 5 duizend km,
net als de bt014 die het ook zolang uithielden.
zo kort bedoel ik :P
 
Michelin Power Pure's... goed op de openbare weg, goed in de regen, deden het ook lekker op het circuit. Aanrader!
 
ik heb ook altijd met bt016 gereden. Maar meestal echt wel 8000 km. nou waren daar wel ook werkverkeer km bij. dus wat rustiger. maar ik reed daar het hele jaar mee rond dus zelfs in de winter.
 
Móge, Kootermans komt ook weer een kijken.... ben eigenlijk meer aktief op fzrforum en circuit als hier..... 't is een schande, hè :-0

Maar ik wil de olie in de voorpoten gaan vervangen, alleen kan ik nergens terug vinden de hoeveelheid er in moet of hoe groot de luchtkamer moet zijn.
Heeft 1 van jullie hier ervaring in/ mee

En ik zal gelijk nog ff een paar pic's posten van mijn circuit verhalen, heb ondertussen heel wat keren Assen, Zolder en Ecuyers verkend met de speen en oh oh oh, wat een sportfiets puur sang.
Alleen al het remmend motorvermogen en dan insturen.... pure porno :-P

2z9ch0l.jpg


Graag zou ik wat te weten komen over de voorpoten ;-)
En ik rij Pirelli Corsa Rosso, standaard aan de grond en de speen wilde nog platter ;-)
 
die heb ik nu. die hebben in het grote rijvlak een wat slijtvastere compositie. dus ze zouden nog langer mee moeten gaan.
 
En SBS dual carbon remblokken, is ook ff iets anders als gesinterd kan ik je melden. Ik d8 dat mijn Brembo gesinterde blokken je van het waren maar er is meer *O*
 
Ik heb er BT021 onder liggen, ik weet 't sport-tour band,
Maar ben daar wel erg tevreden mee! Goede grip, ik rijd echter eigenlijk nooit met slecht weer... Maar met droog weer is plat door de bocht geen probleem.. Ik denk ook dat het verschilt per piloot... De een durft en kent zijn motor beter dan de ander. Ben je een beginner, dan hoef je niet meteen de perfecte band voor deze motor te hebben.. Gebruik je dan toch niet! Maar dat is ook maar mijn mening.
Grtzzz Roel
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan