Hulp bij technische problemen

Han S

MF veteraan
11 apr 2015
33.124
73.008
MeanBlueMan in "Klinkt als ?.."

Slotje op verzoek. Op verzoek van de TS schat ik en persoonlijk hoop ik dat die TS nog eens komt vertellen wat nou het probleem is geweest.

Er zijn hier technische mensen met een schat aan kennis, die met veel plezier die kennis gratis beschikbaar stellen aan degenen die dat nodig hebben. Dat is op zich een groot goed op een forum.

Maar helaas gebeurt het veel te vaak dat we er niets meer van horen, wat ik heel jammer vind want ik mag dan hoogbejaard zijn, ik leer nog graag van anderen en ik hhop dat het nooit zal overgaan.

De een zegt dat het de kleppen zijn, de ander denkt aan een kantelende zuiger, de derde verdenkt een bigend en het gaat er niet om wie er gelijk heeft, maar ik wil graag weten hoe zo'n probleem getackeld wordt en of al die adviezen tot een oplossing hebben geleid.

Ik zie het ook op andere forums, met name op autoforums. Zo sleutel ik al meer dan 40 jaar aan Jaguars en zo'n XK motor heeft voor mij geen enkel geheim meer.

Dan komt er iemand die aan zo'n motor heeft gesleuteld en hij wil niet meer lopen. Je begint dan bij het begin: wat heb je gedaan. Kop er af gehaald en weer gemonteerd. Okay, staan de beide nokkenassen op tijd? voorste nokken staan schuin omhoog als zuiger 1 en 6 in bdp staan? Okay, dan moet die cilinder een vonkje krijgen, dus de rotor van de verdeler wijst naar die bougiekabel?

Klopt dat? Okay, de ontstekingsvolgorde is 1-5-3-6-2-4, maar houd er wel rekening mee dat de rotor tegen de klok in draait.

Geen succes, hij wil niet lopen, heeft wel vonk? Heeft hij benzine? Geeft hij wel knallen of ploffen?

En zo probeer je dan als forum om samen die motor weer gezond lopend te krijgen. Maar dan reageert zo'n lid opeens niet meer en heb je het gevoel dat je pogingen voor jan l*l zijn geweest en dat geeft mij een k*tgevoel, want je wilt graag lezen dat hij weer loopt als een zonnetje.

En dat gebeurt hier dus ook. Ik vind het van grote waarde dat als mensen hun kennis beschikbaar stellen en hulp bieden, dat het dan ook wel heel leuk is als zo'n topic een happy end krijgt en dat gebeurt in mijn beleving niet vaak genoeg.

En dan heb ik het niet over de grappige wimpies en kareltjes die zo'n topic menen te moeten behangen met hun grappigheden, die soms ook best om te lachen zijn, maar vaak ook zo flauw als Paul de Leeuw.

Bedankt voor uw aandacht.
 
hulp bij technische problemen graag

CB two fifty uitleen hoer, nooit problemen, al lang in bezit.

Zot knalt ermee of ie op zijn crosser zit door een kuil en dat ding zegt direct beeeehhhhh. Loopt nog net kwart gas en op choke 2/3 gas.

Vlotterkamer vol en luchtfilter zit nog op zijn plek. Gas schuif lijkt goed. Moet ik nou echt die carburateur gaan bekijken?


Ik zou eerst kijken of er ook een aardappel in de uitlaat zit. Als dat het niet is, dan kijken of er een mollennest in het luchtfilter zit. B| sterkte . B|
 
Ik zou eerst kijken of er ook een aardappel in de uitlaat zit. Als dat het niet is, dan kijken of er een mollennest in het luchtfilter zit. B| sterkte . B|
dankje, maar luchtfilter ok en 2 gescheiden uitlaten en beide cilinders kut met peren. 1 carb op dat ding en ik ben lui nu
 
Terug
Bovenaan Onderaan