M-F MegaTour 2009 - The Anniversary Ride

Route nog op papier of alleen in routesysteem?

  • a) ja, graag

    Stemmen: 20 69,0%
  • b) nee, bedankt

    Stemmen: 9 31,0%

  • Totaal aantal stemmers
    29

Arckira

MF veteraan
15 jul 2002
12.732
26
..een dorp, bij Utrecht
M-F'ers en MegaTouristen, voor je het weet is de winter ineens voorbij en schijnt de zon volop! En ja, dan kun je er op rekenen dat men iets zoekt om er op uit te gaan, het liefst met de motor. En na de goede ervaringen van de vorige MegaTouren kom je dan al gauw uit op de MegaTour 2009 (hopen we dan toch stiekum een beetje). Want laten we eerlijk zijn, de vorige 4 waren best mooi, gezellig en soms vol verrassingen :+

In 2005 ging de MegaTour naar het Schwarzwald in Zuid-Duitsland (en wat waren die routes lang..), in 2006 zetten we koers naar de Franse Vogezen (hagelstenen zo groot als een gemiddeld paasei en modderstromen..), in 2007 werd de aanpak iets anders en bleven we voor de eerste maal twee nachten op één camping (dat was o.a. in de Naturparken Arnsberger Wald/Rothaargebirge/Hoher Vogelsberg/Bad Orb) en vorig jaar deden we o.a het Naturpark Rhein-Taunus (met het Rheingaugebirge) en het Mosel gebied aan. En in 2009, de 5de editie :?

Tsja, we hebben veel, heel veel opties de revue laten passeren. Maar sommigen zijn gewoon niet haalbaaar. Denk aan gebieden dicht tegen de Tsjechische of Oostenrijkse grens. Tenzij je op de eerste en laatste dag - de hele dag - (veel) snelweg wilt rijden, maar dat is sowieso niet de opzet van de MegaTour. Een combnatie van de voorgaande vier, om dit lusturm te vieren, zou ook mooi zijn maar dat wordt dan wel een héél groot rondje. Dus hebben we - weer - consessies moeten maken en zijn er na veel wikken en wegen toch weer mooie routes uitgekomen, denken wij :]

De opzet blijft zoals die was. Op dag 1 een stuk snelweg - om daar te komen waar we willen zijn - met aansluitend een route naar de eerste camping, op dag 2 en 3 heerlijk sturen door mooie landschappen over (veelal) goede wegen ( O-) .. ) en op dag 4 - na een een knap stuk sturen - op naar huis. Nix meer en nix minder, maar o zo leuk! Nu ik dit typ en naar buiten kijk krijg ik er al weer echt zin in (ik weet het, lees dit over X weken als het regent en het gaat niet op..maar het is het moment hè).

Wat nog niet vast staat zijn de data. In het topic van de MegaTour 2008 gaf ik al aan dat half juli een hele reële kans maakt omdat dat al vaker gebeurde maar..het is - nog - niet definitief. We komen zo snel mogelijk met de data!

De MegaTour 2009 zal verreden worden van 9 t/m 12 juli!

De kosten zullen ook niet veel verschillen met vorig jaar. Als alles geregeld is kunnen we het definitieve bedrag vermelden maar we proberen uiteraard de kosten zo laag mogelijk te houden.

Dit alles kost €55,- en voor dat geld krijg je:

- 3 overnachtingen op 3 verschillende campings (in een zelf geregeld tentje, dát wel!)
- 3x een fatsoenlijk ontbijt
- 4 dagroutes (per e-mail), GPS én/of op papier (die met liefde zijn gemaakt, gecheckt en voorgereden). Natuurlijk kun je altijd aanhaken bij iemand die een navigatiesysteem heeft.
- een bagagebuswagen (op dag 2 en 3) waardoor je zonder bagage - dus lichter - de bocht door kunt
- een ervaring die je niet snel vergeet, heroïsche verhalen en een hoop stuurfun :]

Lunch, (avond-)eten en drinken komen daar dan nog wel bij...

Ook tijdens deze 5de editie gaat er dus een bagagewagen mee. Niet de Sprinter van vorig jaar, maar waarschijnlijk een Citroën (Jumper). Inschrijven (per e-mail, formulieren komen er aan als alles rond is..) kan vanaf nu!

Gezocht: iemand die de Citroën Jumper wil rijden !!!
Gevonden !!! *O*

Dit zijn ongeveer de afstanden van de dagroutes:

Dag 1 - thuis > camping 1: 470 kilometer (inclusief snelweg vanaf Utrecht)
Dag 2 - camping 1 > camping 2: 385 kilometer
Dag 3 - camping 2 > camping 3: 363 kilometer
Dag 4 - camping 3 > thuis: 318 kilometer ..doorgaand, plus nog snelweg naar huis..

18 mei - Formulieren zijn reeds verstuurd en een knap aantal al weer retour! 8-)

25 mei - Inmiddels zijn de campings besproken, we zijn weer welkom! De eerste camping ligt aan een meertje. Op de tweede camping, die nogal eh..(om-)hoog(?) ligt, wordt die avond een BBQ-feest gehouden. Da's voor iedereen dus ook voor ons, maar je kunt ook in het dorp eten. Ook zal er een band optreden die het reportoir van een (wereld-)bekende band speelt (iets met beesten..). De laatste camping beschikt dan weer over een zwembad. Het is maar dat je 't weet 8-)

24 juni- 10 betalingen zijn binnen, dus de helft moet nog wat €'s overschrijven. Zal snel op de lijst aangeven wie er al betaalt heeft.

29 juni- Even een update van de stand van zaken. Puntjes op de 'i' zoals dat heet. Volgens de rekening van Clown683 (en die liegt niet, heus niet..) moeten we nog €'s ontvangen van Lemmy en ddeelen. Een inschrijfformulier plus betaling zijn nog niet binnen van Zwager, Sheldon en supathaifly. Zoals iedere keer geldt, niet betaald = geen routes.

4 juli- Bijna alle formulieren zijn retour, iedereen heeft betaald en de routes zijn verstuurd..we kunnen op pad!

Lijst van deelnemers: (o.v.b):

* = formulier retour
€ = betaald

1)* € - Arckira : Kawasaki Z750
2)* € - Clown 683 : Kawasaki Versys 650
3)* € - Spider : Yamaha Fazer 1000
4) - 'Sir' Sheldon **: Honda Firetape ..iig 2,5 dagen toch.. *D
5)* € - m.doorman : BMW K1300 R
6)* € - Buzzin : Suzuki V-Strom 1000
7)* € - V Fred S : Honda VFR800
8)* € - Rampestamp : Honda Blackbird
9)* € - Ertje650 : Altijd weer een verrassing :+
10)* € - Nocturna : Honda Hornet 900
11)* € - CTRL-C : Suzuki SV 650 N
12)* € - Drs. Rob : Yamaha Verzamelbak (eigenlijk een XJR..) })
13)* € - Lady N : Yamaha Diversion
14)* € - Busa : Suzuki Hayabusa
15)* € - kleintje_b : Suzuki GV 700 Madura neem ik aan? ;)
16)* € - Arjen : Kawasaki ZZR 1200
17)* € - Coen : Yamaha XJR 1300
18)* € - wegmisbruiker : Citroën Jumper
19) € - ddeelen : BMW GS
20)* € - Lemmy : St.. oké, Lem heeft óók weer 'n verrassing! 8-)
#) - evil kim - twijfelt.. gaat solliciteren. Succes man! *D

** - Note to self: Ductape meenemen.. :+
 
Laatst bewerkt:
M-F'ers en MegaTouristen, voor je het weet is de winter ineens voorbij en schijnt de zon volop! En ja, dan kun je er op rekenen dat men iets zoekt om er op uit te gaan, het liefst met de motor. En na de goede ervaringen van de vorige MegaTouren kom je dan al gauw uit op de MegaTour 2009 (hopen we dan toch stiekum een beetje). Want laten we eerlijk zijn, de vorige waren best mooi, gezellig en soms vol verrassingen :+

In 2005 ging de MegaTour naar het Schwarzwald in Zuid-Duitsland (en wat waren die routes lang..), in 2006 zetten we koers naar de Franse Vogezen (hagelstenen zo groot als een gemiddeld paasei en modderstromen..), in 2007 werd de aanpak iets anders en bleven we voor de eerste maal twee nachten op één camping (dat was o.a. in de Naturparken Arnsberger Wald/Rothaargebirge/Hoher Vogelsberg/Bad Orb) en vorig jaar deden we o.a het Naturpark Rhein-Taunus (met het Rheingaugebirge) en het Mosel gebied aan. En in 2009, de 5de editie :?

Tsja, we hebben veel, heel veel opties de revue laten passeren. Maar sommigen zijn gewoon niet haalbaaar. Denk aan gebieden dicht tegen de Tsjechische of Oostenrijkse grens. Tenzij je op de eerste dag en laatste dag de hele dag (veel) snelweg wilt rijden, maar dat is niet de opzet van de MegaTour. Een combnatie van de voorgaande vier, om dit lusturm te vieren, zou ook mooi zijn maar dat wordt dan wel een héél groot rondje.
Dus hebben we - weer - consessies moeten maken en zijn er na veel wikken en wegen toch weer mooie routes uitgekomen, denken wij :]

De opzet blijft zoals die was. Op dag één een stuk snelweg - om daar te komen waar we willen zijn - op dag twee en drie heerlijk sturen door mooie landschappen over (veelal) goede wegen (ahum) en op dag vier - na een een stuk sturen - op naar huis. Nix meer en nix minder, maar o zo leuk! Nu ik dit typ en naar buiten kijk krijg ik er echt zin in (ik weet het, lees dit over twee weken als het regent en het gaat niet op..maar het is het moment hè).

Terug naar de MegaTour. Want wat nog niet vast staat zijn de data. In het topic van de MegaTour 2008 gaf ik al aan dat half juli een hele reële kans maakt omdat dat al vaker gebeurde maar..het is - nog - niet definitief. We komen zo snel mogelijk met de data!
De kosten zullen ook niet veel verschillen met vorig jaar. Als alles geregeld is kunnen we het definitieve bedrag vermelden maar we proberen uiteraard de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor dat geld krijg je wederom:

- 3 overnachtingen op 3 verschillende campings (in een zelf geregeld tentje, dát wel!)
- 3x een fatsoenlijk ontbijt
- 4 dagroutes per email/GPS (die met liefde zijn gemaakt, gecheckt en voorgereden)
- een bagagebus op dag 2 en 3, waardoor je een stuk lichter de bocht door kunt
- een ervaring die je niet snel vergeet, heroïsche verhalen en een hoop stuurfun

Lunch/avondeten en je drinkgelag komen daar dan wel bij...

Ook tijdens deze 5de editie gaat er een bagagewagen mee. Niet de Sprinter van vorig jaar maar waarschijnlijk een Citroën. Inschrijven (per e-mail, formulieren komen er aan) kan vanaf nu!

:^
 
Laat de voorpret maar weer beginnen *O*

Deze keer zonder NTV, maar met de Strom....en zonder koffers maar bagage rolletje....
Nu maar hopen dat alles dan blijft passen :P
 
Woeiii een nieuw topic! *O*

aanvaring met een brommobiel -O-

Ben benieuwd naar die "zwarte" })

Hier ook nog eentje motorloos..hopelijk kan ik dit jaar wél mee *D
 
Terug
Bovenaan Onderaan