Yamaha MT 01 -=STAGE 3=- (Unieke kans)

€8.500,00
2005
Bouwjaar
22150 km
KM-stand
Bleiswijk, Nederland
Locatie
Gebruikt
Conditie
91 pk
Vermogen

Algemene informatie

Unieke kans om deze door Yamaha omgebouwde MT 01 stage 3 motor te kopen met ongelooflijk weinig kilometers. Een echt verzamelobject voor de liefhebber!

Vanaf de eerste klap die uit de (mooi mooi) Akrapovic uitlaatdempers klinkt is het meteen duidelijk: hier staat een totaal andere motor. De Performance Stage 3 kit, die op de MT-01 is gemonteerd, is de meest uitgebreide tuningkit die je als standaard Yamaha item bij de dealer kunt kopen. Voor de toen slorige vijfduizend euro krijgt de motor een complete metamorfose die werkelijk ongekend is. Uiterlijk zijn de verschillen minimaal ten opzichte van de standaard versie, maar dat is ook niet vreemd. Enkel de titanium uitlaat, het eenpersoons zadel en de carbon schilden verraden dat hier serieus iets anders staat. Zo klein als de optische verschillen zijn, zo groot zijn de onderhuidse aanpassingen. We noemen het even op: compleet titanium uitlaatsysteem, speciale inlaatkelken met gaasfilter, hoge compressiezuigers, snelle nokkenassen, andere klepveren en een andere koppeling. De gedempte plof van de standaard demper heeft plaats gemaakt voor een hele zware donderslag. Misschien nog wel mooier is het slurpende inlaatgeluid wat de 1670cc V-twin nu ten gehoor brengt. Het complete luchtfilterhuis heeft plaats gemaakt voor twee zeer fraaie inlaatkelken die open en bloot onder de tank zichtbaar zijn. Enkel een gaasje bovenop de kelk moet de vuile was buitenhouden. De motor reageert erg fel en laat onomwonden weten klaar voor de strijd te zijn. Wild thing, you make my heart swing. Bij elke ruk aan de gashandle trilt en schud de motor dusdanig dat hij gewoon een centimeter over de zijstandaard naar voren schuift. Waanzinnig gewoon. Vrees met grote vrezen dat jij je niet bepaald populair gaat maken in de straat met deze motor, maar who gives a fuck.

Wheelie king
Kon je niet bepaald warmlopen voor de prestaties van de standaard versie, bij deze Stage 3 uitvoering is het een heel ander verhaal. Wat een vermogen, wat een koppel, wat een fun. En niet te vergeten, wat een pokkeherrie, heerlijk gewoon. Dat er inwendig het nodige is veranderd merk je meteen zodra je gas gaat geven. Daar waar de standaard versie niet bepaald het luchtruim wil verkiezen, is het met de Stage 3 uitvoering heel wat beter gesteld. Moeiteloos verkiest het voorwiel het luchtruim en blijft daar zolang als jij dat wilt. Snel overschakelen is dan trouwens wel het devies, want met maximaal 5500 toeren grijpt de begrenzer (wederom) eerder in dan je verwacht. Sprintjes trekken is een zaligheid en daarbij is niets of niemand in staat je bij te houden. Iedereen maakt geen schijn van kans tegen deze dragracer. Grote stappen, snel thuis. Dat is duidelijk meer de spreuk die deze motor op het lijf geschreven is.

Heeft een nieuwe accu en is vorig jaar door de garage nagekeken. Na beurt, voorzien van een nieuwe brandstof pomp. Compleet met handleiding en twee originele sleutels. Tevens zijn de originele spiegels en richtingaanwijzers aanwezig (voor de puristen).
  • Geweldig
Waarderingen: RR Vliet

Reacties

Item informatie

Toegevoegd door
JvB77
Weergaven
345
Reacties
2
Laatste update

Extra informatie

Cilinderinhoud
1670 CC
Categorie
Naked
Vermogen
91 pk
Aantal cilinders
2

Meer in Motoren

Bovenaan Onderaan