zx7r kopen verstandig???

alias32

Rookie
16 jun 2007
22
0
ben in sep 2007 geslaagd voor het rijbewijs
wil morgen naar een zx7r gaan kijken ff proefrit maken enz
het word mijn eerste motor .ben wel technisch maar niet specifiek motoren .zijn er nog aandachtspunten om op te letten ?en hoe is de zithouding sommige zeggen dat deze wat extreem is?en dat hij wat zwaar is?en is het wel verstandig om meteen 120pk te hebben? hij is overigens uit 1998 en alle reacties zijn welkom :P :P :P
 
ZX7R is een hele mooie motor. Misschien inderdaad niet zo geschikt voor beginners, maar dat ligt verder ook een beetje voor jezelf.

Waarom specifiek een ZX7R? YZF 750 zou ook een goede keus zijn (zelfde soort motor qua vermogen en stuureigenschappen) maar een stuk goedkoper. Laat ik er nou toevallig eentje te koop hebben O-)
 
Nokkenaskettingspanner gaf soms wel eens een probleempje...
Verder een zeer mooie bike...vooral in het groen(geheel).
Het is maar net hoe gek je zelf bent...als je je een beetje in kunt
houden zal het geen problemen geven...
Alleen is de zithouding best wel erg sportief, had met lange ritten nog
wel eens last van polsen en nek...

Suxxes dr mee... :W


vergeleken met de gsx-r750 die ik nu heb is de
zx-7r best wel zwaar ja...de tijd staat niet stil
 
Laatst bewerkt:
zijn gewoon de standaart dingen waar je naar moet kijken ,hij zal echt niet de lichtste zijn maar zn rij eigenschappen zijn zeer goed net als zn oudere broer de zxr
maar wij kunnen zeggen wat wij er van vinden jij moet er op rijden maak gewoon een proefrit en je bent verkocht


en wees nou eerlijk zn gxr ziet er toch niet uit
 
Pk's zal geen problemen geven. Eerder het gewicht. Zx7r is niet sneller dan bijv. de zx6r. zx6r van hetzelfde jaar heeft 12 pk minder, maar aan gewicht scheelt het iets van 35 kg. Zx7r zit ook extremer dan de zx6r en de zx9r. Ik vind de zx7r persoonlijk voor de liefhebber. Je vind hem mooi of je vind hem lelijk. Ik vind hem mooi, maar mede door zijn gewicht heb ik er nooit 1 gehad.
 
Eentje kopen is niks mis mee, neem een checklist mee en dan heb je een aardige beeld van de motor. Vertrouw je jezelf niet dan laat hem keuren door een motorbedrijf.

Ohja, let op de slijtagedelen zoals banden/ketting enz in de gaten, ander heb je gelijk al een dikke rekening te pakken.

En of het verstandig is om gelijk een z7r aan te schaffen.

Je kent jezelf het beste; dus je zult eerst moeten wennen en hou je hand (gas) in bedwang. Veel plezier.
 
mooie dingen, met nog steeds een van de mooiste geluiden ooit gemaakt. en het ligt aan je pols, als je gek doet wordt het moeilijk ja, maar dat geld ook op een rs125.
 
ik heb er zelf ook een, en ja het gewicht, ik vind het nou ook wel weer meevallen als je er mee rijdt merk je er weinig van want het stuurt echt super :)

gewoon kijken naar de standaard dingetjes, een zx7 is wel wat rauwer in de versnellingsbak en zo lopen ze ook, maar het zijn gewoon prima motoren
 
Gewoon doen als je 'm mooi vindt! ik ben begonnen op zijn voorganger, de ZXR 750 en vond het een super motor! Reed heerlijk en vond het zelf wel prettig dat ie wat zwaarder was :Y
 
is iets persoonlijks. de een vindt t totaal niet verstandig als je meteen op zo'n fiets begint, en de ander zal t waanzinnig vinden... dat zware en die zithouding kom je vanzelf bij de proefrit achter. probeer m zelf te verplaatsen enzo en een wat langer ritje te maken dan een kwartier. anders voel je echt niet wat t met je rug doet. en ja, dan nog... als t je eerste fiets is, ben je waarschijnlijk toch alleen maar in euforie en voel je dat pas na verloop van tijd. neem iig iemand mee die er wel een beetje verstand heeft. veel plezier! :)
 
Ik ben begonnen op een zxr750, na een ongelukje is er een zx7r gekomen.
Met beide fietsen weinig problemen gehad, ze rijden geweldig, ook het gewicht nooit moeite mee gehad, ze sturen geweldig.
 
120 pk lijkt me opzich geen probleem. Ga er met respect mee om, dan kan je niks gebeuren. Net als bij je lesmotor kan je het gas doseren, dus ik raad aan om dat te doen.

Rij desnoods eerst even rustig de straat op en neer voor je begin met een proefrit.
 
Een van de kwaaltjes van de zx7r is het starten.... daar moet je even gevoel voor krijgen, soms help lampen uitzetten met starten, sommige laten hem voor het uitzetten even stationaire draaien, maar verder een perfecte motor, extreem, maar t.o.v. een 9 veel beter mee te sturen
 
Terug
Bovenaan Onderaan