Eindelijk een eigen plek voor de GPz (1100) fans !

Heartbeat

Rookie
18 jun 2004
22
0
Wieringerwaard
http://www.motor-forum.nl/forum/misc/101590

De GPz1100 '96 rijders (en natuurlijk alle aanverwante GPz broederfietsen...) kunnen hier hun ervaringen delen met een m.i. ondergewaardeerde tak van de Kawa familie...
In de USA is er gelukkig wèl waardering en een eigen site voor deze parel: www.GPz1100.com

Ik heb al heel wat verschillende fietsen bezeten en mijn huidige GPz1100 is in heel veel opzichten een zwaar onderschatte en onbekende fiets; ik vind hem één van de fijnste sport-tour fietsen die ik heb bereden; prima schakelen, perfecte koudstart, super soepel "onderin" -vanaf 1500-2000 zonder nukken oppakken- 125 boterzachte pk's, gooi- en smijt karakter ondanks de 200+ kilo schoon aan de haak (ik heb er inmiddels een streetfighter stuur opgezet wat dit karaktertrekje nog eens versterkt; aan te raden !) en ik rij er zeer regelmatig fluitend 1:20 mee !!! (1100cc en 125 pk !) Klein economisch wolfje in schaapskleren...die óók 1:12 kan lopen als de }) hem op de hielen zit natuurlijk...

Kortom...een fijne fiets voor degene die niet altijd zin heeft de knietjes over het asfalt te laten schrapen, maar wel de power wenst van een (terug-getunede) ZZR1100 :]

Ik kan alleen maar zeggen over de GPz1100: :}

Dus fans... :) we hebben ons eigen plekje veroverd op het MF... })

Maak er gebruik van !
 
Zie je wel dat die 1100's van Mars komen !?! :?

Geen hond wil er tegenaan pissen...

Zo jammer...het typje verdient beter

Nou, dan ben ik maar de enige enthousiasteling...het zij zo :]

Heb er net weer heerlijk mee gespeeld op de binnenwegen en hij mag blijven hoor !

Geinig zo'n éénmanskluppie 8-) lekker exclusief... ;)

Zijn er uberhaupt mensen hier die zo'n Alien bezitten ?!?!?
 
misschien en laTE REACTIE maar ik heb er ook 1. een GPZ1100 ABS uit 97
in duitsland gekocht en zelf ingevoerd. ik wil graag wat ervaringen horen en misschien jij ook wel van mij.heb er ondertussen >20.000km mee gereden
 
Hallo,

Sinds kort ben ik ook in het bezit van een GPZ 1100 uit '97 en dit bevalt mij uitstekend; inderdaad een ondergewaardeerde bike heb ik nu ervaren.
En uit een vergelijkingstest met de ZZR 1100 blijkt deze GPZ over de gehele linie (behalve op snelheden +200 km) de betere bike te zijn (met alle respect natuurlijk voor de ZZR!!).
Gelukkig heb ik deze motor voor een belachelijk goede prijs kunnen kopen van iemand die naar de States is verhuisd.
Ik sta graag open voor jullie ervaringen en reakties.

CU

Jay
 
Ben heel benieuwd hoeveel km's jullie bikes in totaal gereden hebben:
De mijne is nu net over de 50 dkm en ik vroeg me af of en wanneer ik mijn distributieriem moet vervangen? Weten jullie dit...?
Bij de lokale Kawadealer zeggen ze dat het nog niet perse hoeft en pas doen als het blok wat lawaai maakt. Maar ik kon mijn bike niet bij hun brengen voor onderhoud omdat ze alleen bikes onderhouden die bij hun gekocht zijn (omdat ze maar 1 monteur hebben)..???????? Raar maar waar.

Misschien kunnen we voor in het voorjaar een rit organiseren met alle GPZ1100-bikers (3 dus!) op dit forum. *D
 
Hallo kawa cowboy,

hier nog een 1100 rijder, en wel een rooie uit 1996 met 27000 km een zeer strakke fiets,waar ik zeer tevreden over ben, je distributie wordt niet geregeld met een riem, zoals je schreef, maar met een ketting, deze wordt eigenlijk alleen vervangen als je kettingspanner max uit staat en dus de ketting niet meer goed spant(omdat deze dan relatief te lang is geworden)..dus
Kijk ook eens hier: http://www.gpx-gpz.net/forum/index.php ,daar heb ik ook al een beetje een apart plekkie voor m'n 1100 .

Kawagroe(n)ten,

peewee.
 
Yo PeeWee,

Bedankt voor de info. Volgens mij ben ik er dus nog niet aan toe om mijn distributieketting te laten vervangen maar ik ben wel van plan om een dezer weken langs de motorzaak te gaan om dit te laten nakijken.

Ik zag op gpx-gpz.net wel dat je je eigen plekkie aan het veroveren was voor de GPZ 1100; een goede zaak!!! *D
In totaal zijn we nu dus met een man of 5; net een olievlek. We komen er wel. Dus Heartbeat, Motowout, PeeWee, GPZ1100: Keep up the good work...

CU
 
Rubber-experience!

Wat zijn jullie ervaringen met de GPZ1100 voor wat betreft de banden?
Op mijn bike zitten Dunlop D205 Sportmax-banden en ik heb deze banden nog niet goed kunnen uitproberen omdat ik eigenlijk alleen nog maar met koud weer gereden heb (tussen 0 en 10 graden :o ).

CU
 
Beste cowboy
Zelf heb ik nare ervaring met banden op mijn GPZ1100. De motor slingerde altijd flink tussen de 60km/h en 90 km/h. (pas goed merkbaar als je met losse handen reed). Na montage van een michilin voorband is dat flink minder geworden. De dealer vertelde dat dit euvel vaak voorkomt bij kawasaki GPZ 1100, behalve als je een Bridgestone of michilin voorband erop zet. Het euvel is nog niet voor 100% weg, maar veel beter. Voor de rest een super motor waar ik veel plezier aan heb.
Greoten.
Cas
 
Beste cowboy
Zelf heb ik nare ervaring met banden op mijn GPZ1100. De motor slingerde altijd flink tussen de 60km/h en 90 km/h. (pas goed merkbaar als je met losse handen reed). Na montage van een michilin voorband is dat flink minder geworden. De dealer vertelde dat dit euvel vaak voorkomt bij kawasaki GPZ 1100, behalve als je een Bridgestone of michilin voorband erop zet. Het euvel is nog niet voor 100% weg, maar veel beter. Voor de rest een super motor waar ik veel plezier aan heb.
Greoten.
Cas

Ik heb ergens gelezen dat het slingeren ook voorkomt als de voorvorkkeerringen versleten zijn, als ik me niet vergis. Misschien dat dit bij jou ook meespeelt? Je kan het ff navragen bij je dealer.....
Ik heb gelukkig geen last van dat geslinger waar jij het over hebt.

Ik heb afgelopen week met temperaturen rond de 10 graden gereden met mijn bike en nu voel ik me toch veel zekerder met die sportmax banden dan wanneer het kouder is. Dus ik denk dat het wel goed zit met deze banden.
 
Hallo,

Ik heb dus GEEN GPZ1000...

Maaarrr ik kan niet wachten tot dat wel zo is..

Ik heb nu een paar keer op de GPZ1100 ('97) van een maat van me gereden... en het was liefde op het eerste gezicht..de laatste keer moest hij me er zowat vanaf slaan
(figuurlijk :9 )

Maar ..eerst moet ik flink sparen en goed blijven zoeken totdat er een mooie (blauwe) betaalbaar is voor mij.. Tot die tijd moet ik die maat van me lief aankijken... O-)

Komen zal ie er ... vroeg of laat :]
 
Reactie voor Cas Beckers,

Jou dealer moet nog eens goed jou motor bekijken. De GPZ 1100 staat er om bekend de fabriek in japan te verlaten met te weinig vet in de balhoofdlagers. Door regen in ons land houden die het dus niet lang vol. Als je ze laat vervangen heb je geen gewiebel meer. Heb dit zelf gehad en dit ook op buitenlandse sites gelezen.
 
Ja hoor weer een met een peacock blauwe gpz1100 met topkoffer en zijkoffers
en maar 13500km gereden :] .
En een zwarte uit 1997 kaal met 32000 km.
de blauwe is te koop als je interesse hebt bel maar de richtprijs is 0ngeveer 4250 euro.
ik kan op maar eentje rijden helaas.
en zwart is toch wel mijn kleur.
groeten dosa
 
Voor Cas Beckers en eventuele andere wiebelaars,
Ik rij nu 2 jaar gpz 1100 1996 en ben erg tevreden over deze no nonsens fiets, terwijl ik een perfectionistische zeur kan zijn. Ideale woon/werk machine. Niet te ingewikkeld. Wel een positief verschil met mijn vorige motoren, Laverda 750 s en 650 betreffende betrouwbaarheid.

Van mijn dealer begreep ik dat het balhoofd lager orgineel bestaat uit kogellagers, die van mij gingen ook stuk, zijn vervangen door buslagers. Op slingeren had het geen effect, wel op hakerig insturen. Ik heb dezelfde ervaring met het slingeren, goede voor en achterbanden helpen wel.
Bij 40.000 km zijn er wat sterkere veren in de voorpoten gegaan, waardoor hij in lange bochten minder deinerig is.
Vanaf begin had is op reserve tank rijden snel rotzooi in de cab., bleek roest te zijn. Als je op reserve rijd is de tankfilter niet functioneel( zowaar een constructie foutje).

Inderdaad een sterk ondergewaarde fiets. Ik ben van plan om te kijken of je 100.000 km zonder motor revisie haalt, staat nu op 46.000kmAangezien ik ook door de pekel rij, heb ik vrij snel last van niet helemaal goed terugkomende remzuigers, waardoor de dosseerbaarheid terug loopt
 
OOk ik rij vaak met slecht weer(heb geen auto) en heb idd ook al vaak de ringen vervangen ondanks dat ik bij remblok vervangen ook altijd de ringetjes er ff uitwip en schoonmaak. Tellerstaat nu op 50duizend en gaat maar door blijft een heerlijke fiets. Ik doe graag mee om de motor zonder revisie naar de 100duizend te rijden moet makkelijk gaan volgens mij. Dus wie er in omgeving van Den Haag zin heeft om zijn motor wat verder te verslijten moet het zeggen dan kunne we het samen doen :)
Mijn vorige motor was een GPZ900r uit '84 en heb ik met 87000 verkocht. Ondanks dat dit blok de grootvader was voor het blok van de 1100 en heel wat gebrekjes kon hebben ben ik ervan overtuigd dat deze de ton met gemak kon halen zonder revisie.

Laatste mededeling, helaas voor kawaboy zijn we met 1 minder want behalve dat ik ben aangemeld als GPZ1100 abs ben ik ook aangemeld als MOTOWOUT. Was in het begin niet zo handig met me wachtwoord. SORRY
 
Ha mooi, een andere gpz1100 doorrijder. Ik heb wel eens gehoort dat de zzr niet vaak de 100.000 km haalt, en de gtr( overgens ook één winter mee gereden, was van het tweede productie jaar) makkelijk 150.000 km haalt.
Aangezien de gpz 1100 er wat vermogen betreft tussenin zit denk ik dat de 100.000 een makkelijk haalbaar doel is.
De GTR vond ik wat te zwaar en lomp, maar ik heb nooit zo warm gereden in de winter. Vooral je handen blijven warm.
Met de gpz 1100 heb ik wanneer ik lang( meer dan 30 min) in echt koud weer rij een "modificatie" gemaakt om mijn handen warm te houden. Je neemt twee stukjes hard plastic( bv zijkant van een antivries jerry can)en plakt die met veel watervast tape vast aan de kuip thv je handgrepen. Oke het ziet er niet uit maar je houdt warme handen, en de kosten zijn nihiel en het werkt altijd, niet storingsgevoelig.

Weet echt niemand een modificatie om de remmen pekel bestendig te maken?
 
Ik heb n oer gpz1100 b1 rij dr zomer en winter mee, ver of naar de kroeg.
Of even een burn out maken, altijd leuk.
Stuurt als een bezetene maar wel met Bridgestones erop.
Voor de rest staat de teller op 157000 ergens en hij gaat nog lang mee.
Ik heb ook nog een paar z 1300 s maar daar stuur k niet zo veel mee, alleen treffens eigenlijk.
Verder denk ik dat er een zzr 11oo bij komt in de belachelijke kleuren oranje/paars.
gegroet!

Bijlage: af11201.jpg
 
Misschien interesse in de volgende motorfiets, een Kawasaki GPZ 1100?

De GPZ is van 1996, is schadevrij en heeft netjes zijn beurten gehad.
Hij is in september volledig nagekeken.
Motorfiets heeft een Remus 4 in 1 sportuitlaat en een nieuwe zadelhoes in mooie 2-kleurstelling wat goed bij de motor past.
Verder heeft de Kawasaki led-knipperlichtjes en een verhoogd tourvoorruitje.
Motor heeft tot nu toe 1 eigenaar gehad.
De vraagprijs is 3450 euro.

Bereikbaar op 0616792240.
 
HAllo een goedemiddag

Zal me ff voorstellen ben ferdinand 37 jaar uit oosterhout nr-brabant woon 9 samen met marieke en ben een boeffie van 4 noah, en een andere liefde en dat is mijn GZP-1100 de tourbuffel onder de tourmachine's

Had er een 7 jaar geleden, maar die was helaas gestolen, daarna 5 jaar zonder je weet een nieuwe huis gekocht, een kleine die eraan kwam maar de kribbels werden alleen maar erger na 2 1/2 zoeken had ik weer een GPZ gevonden uit '98 met 8200 echte kilometers op de teller en heb er nu een kleine 10.000 km bij gereden zonder problemo's

Ik vind het wel raar dat 95% van de motorrijders de GPZ 1100 totaal niet kennen want voor mij was het liefde op het eerste gezicht

Helaas ben ik 2 weken geleden zachtjes onderuit gegaan, en heb nu lechte schade aan de kuip en moet de koppelingshendel vervangen worden dus staat hij nu stil in de garage, moet opzoek gaan naar een spuiter die mijn kuip wilt repareren maar is een zoektocht want ben niet echt thuis in die wereld, en elke dag dat de motor stil staat is voor mij weer een gemiste dag

ik hoop hier leuke connectie's te krijgen was al heel lang op zoek naar mensen die dezelfde passie delen nl de GPZ-1100

cheers ferdi
_O- *O*
 
He leuk dat er hier weer eens wat gebeurd.

Welkom en veel plezier met je motor.


Ik raad je aan om eens op http://www.gpz1100.net/ te kijken.

Dit is een duits forum en bestaat pas een paar maanden.
Maar het leukste van alles. In mei is er het eerste internationale GPZ1100 treffen in Duitsland. Tot nu toe zijn we met een groep van zo'n 15 GPZ rijders. Meesten uit duitsland maar ook uit zwitserland usa en denemarken.
En ikzelf natuurlijk uit Nederland. Het zou erg leuk zijn als jij je als 2e Nederlandse GPZ rijder aanmeld.

Wil je nog een leuke nederlandse site lezen dan is deze leuk. http://www.gpx-gpz.net/forum/
 
full


hier is mijn schoonheid
 
Allereerst: Ferdi proficiat bij het MF en met je GPZ1100. Ik heb trouwens een adres gevonden waar ik mijn motor laat spuiten en niet zo ver van Dongen vandaan, nl. in Waalwijk. Deze jongen heeft een eigen spuiterij en is zeer redelijk qua prijs. Dus als het je iets lijkt, laat het me dan weten.

Ik schreef: Ik had ook zo'n mooie blauwe. Ik zeg had, want ondertussen heb ik een andere motor. En dat is ook de tweede reden voor deze reaktie; ik hoor dus niet meer bij het plekkie van de GPZ1100-rijders, maar ik draag jullie wel een warm hart toe omdat deze motor mij ontzettend goed bevallen is.
Op het moment rijd ik een Bandit 1200 en vergeleken met de GPZ heb je met de GPZ meer motor dan de Bandit. Ik moest erg wennen aan de Bandit en zeker in het begin vroeg ik me af of ik er wel goed aan gedaan had om de GPZ te verkopen. |(
Nu, 6 maanden verder, begin ik wel aan de Bandit te wennen. :]
De GPZ is echt een comfortabele, bullige kilometervreter terwijl de Bandit iets makkelijker stuurt bij lagere snelheden. Maar wie weet, als ik ooit weer zo'n GPZ tegenkom voor een leuke prijs.....

Ik wens jullie iig veel plezier en kilometers met jullie kawa's!!
 
he hallo, toppie met je bandit1200 moet een bruut van een machine zijn een verre kennis had of heeft er eentje en was er zeer over te spreken

betreft het spuiten, heb ik er zeer veel intresse in oja klein vraagje, waar liet jij je GPZ onderhouden, bij een kawa dealer of ergens anders

cheers ferdi en veel suc6 en uiteraard veel km pleier met je aanwinst :]

ferdi
 
Terug
Bovenaan Onderaan