Klassieke motorcross in Hummelo!!

Ralfie

MF veteraan
10 jan 2002
13.322
35
persbericht TCD Hummelo:

:} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :}

Old-timer motoren brullen op de Heksenplas in Hummelo

Op zondag 23 juni organiseert motorsportvereniging TCD Hummelo een motocrosswedstrijd voor Old-timer motoren, meetellend voor het Nederlands Kampioenschap.

Meer dan 150 klassieke motocrossmotoren komen naar Hummelo om op het circuit De Heksenplas in actie te komen.

Er wordt als het waren een stap terug gezet in de tijd, naar de tijd van toppers van weleer, van onder andere Broer Dircks en de befaamde Hennie Rietman (in zijn hoogtij dagen bekend onder de naam ?de Leeuw van Doetinchem?). Het is ook de tijd waarover de Achterhoekse popgroep Normaal in hun hit ?Oerend Hard? zong.

De tijden van weleer gaan dus weer leven op het aan de rand van de Kruisbergse bossen (achter Langerak) gelegen circuit de Heksenplas. U kunt weer genieten van het geronk van de oude motoren en de typische geur van Castrol-olie weer opsnuiven.

Als u van gezelligheid, oude motoren en motocross houdt mag u dit evenement niet missen.

Niet alleen de motoren zijn oud, ook een flink aantal deelnemers bevind zich qua leeftijd in de categorie vut-gerechtigd, maar denk nu niet dat zij vergeten zijn hoe ze hun fraaie en goed geprepareerde machines de sporen moeten geven??.

En gas geven zal er gebeuren, want iedere punt telt voor het kampioenschap.

De ca. 150 oude motoren verschijnen in diverse categoriën aan de start, van licht tweetakten tot de zware (Engelse) viertakten. Veel oude merken zijn te bewonderen, wie kent ze nog, Sparta, MZ, CZ, JAWA, Bultaco, BSA, Matchless, Monark, NSU, DKW, Morini, Triumph, Husqvarna, Montesa, KTM, Greeves en Maico.

Het programma vermeldt de volgende klassen:
150cc tweetakt
55+ (leeftijd coureurs)
175cc tweetakt
pré 65 tweetakt (tweetaktmotoren van voor 1965)
pré 65 viertakt (viertaktmotoren van voor 1965)
pré 70 tweetakt (tweetaktmotoren van voor 1970)
pré 70 viertakt (viertaktmotoren van voor 1970)
viertakt zijspannen
Twin Shocks (motoren vanaf 1970 met twee schokbrekers)

U kunt niet alleen genieten van de sportieve strijd op het circuit, maar in het rennerskwartier ook de veelal zeer fraai gerestaureerde oude motoren bewonderen, techniek om van te smullen!
En natuurlijk zijn de ogen in Hummelo speciaal gericht op de mannen uit onze eigen omgeving. Jan Keizer uit Doetinchem weet op z?n wondermooie en snelle Triumph vele anderen voor te blijven en grossiert in het verzamelen van prijzen. Vader en zoon Antoon en William Lebbink uit Doetinchem trainen regelmatig op de Heksenplas op BSA en Morini en willen natuurlijk voor eigen publiek vlammen. Garagehouder Ad Ridderhof uit Hengelo heeft z?n BSA flink onder handen genomen en rijdt ook voor de prijzen. En als het mee zit, laat ook Bennie Jolink z'n BSA weer knallen. Oerend hard over de Heksenplas!!!!

Het programma begin om 10.00 uur met trainingen. Rond 12.30 uur wordt gestart met de wedstrijden.

De entrée bedraagt voor jeugd t/m 15 jaar ? 2,=, van 16 t/m 69 jaar ? 5,= en voor de "oldtimers" (70 jaar en ouder) is de entrée gratis

Het motorsportcircuit De Heksenplas is te bereiken via de weg Doetinchem ? Doesburg (N317), afslag Hummelo. De route is met pijlen aangeven.

(einde persbericht)

Bron: TCD Hummelo

:} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :} :}

Moet ik nog meer zeggen of liggen alle offroad freaks en -wannabes al voor de dranghekken??? 8-) 8-) 8-)

Dit is dus echt supervet spektakel als je van motorcross houdt! Vorig jaar zelf gezien, die ouwe mannen trappen de baan rond of hun leven ervan afhangt.
Iedereen die zo graag met Dennis Sol mee wil offroad rijden in Amsterdam moet hier ook maar even een kijkje nemen, zou ik zeggen.
Voor het geld hoef je het niet te laten en het is een mooie omgeving, dus lekker :] voor en na die tijd kan ook nog!!!!

8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
 

DaFoolio

Die hard MF'er
3 sep 2001
972
0
43
Warnsveld
Dus als ik het goed begrijp heb ik geen excuus om er niet heen te gaan? Nou ja, dan moet het maar he.

I'll be there 8-)
 
Laatst bewerkt: