probleem schokbreker Hornet 2001

joost_1

Rookie
5 jun 2006
1
0
Amsterdam
2 maanden geleden m'n eerste motor gekocht, een 600 Hornet uit '01. Hij bevalt erg goed, maar er lijkt een probleem te zijn met de schokbreker achter: de demper slaat heel snel door tot aan z'n eindpunt. Al verschillende instellingen veervoorspanning geprobeerd, maakt geen verschil. Volgens het verkopende bedrijf is dit een gebruikelijk probleem bij deze motor. Ik wil graag weten of dat inderdaad zo is. Heeft iemand dezelfde ervaring? Nog suggesties voor een goede, niet al te dure nieuwe schokbreker?
 

JanB

geblokkeeerd account
24 jan 2003
47.133
7
Je kunt mogelijk de schokbreker laten reviseren (is niet bij alle schokbrekers mogelijk). Wordt o.a. gedaan bij WP en Technoflex. Laat dan meteen een veer plaatsen die op je gewicht is afgesteld. Zit je rond de 300 Eurie.
Andere optie is uiteraard een nieuwe schok. Hagon is niet duur, maar ook niet geweldig. Wilbers, Technoflex, Öhlins en Penske zijn prima merken. Ze hebben vaak een "budget shock" van rond de 500 Eurie. Met remote reservoir zijn ze meteen een stuk beter, maar ook heel wat duurder, rond de 800 a 1000 Eurie.
 
Bovenaan Onderaan