Velgen poedercoaten?

Pinsky

MF'er
29 mei 2004
123
0
Ik zit te twijfelen tussen het laten spuiten en poedercoaten van mijn velgen. Spuiten komt op ongeveer €350 (incl. de-monteren/monteren/balanceren/etc), maar voor €100 kan ik 2 velgen laten poedercoaten in een RAL kleur. Moet ik ze wel zelf aanleveren, maar dan nog...

Heeft iemand een paar voorbeeldjes van gepoedercoatte velgen, bij voorkeur in een metallic kleur (kan het eigenlijk wel in een metallic kleur)? Bij voorkeur ook met een link naar het bedrijf dat het werk gedaan heeft.

Dank!

p.s.

Heb hier al op gezocht, maar geen foto's gevonden.
 

---mac---

Die hard MF'er
11 jan 2004
299
0
voor die honderd euro moet je hem dan kaal (gescheurd) aan leveren ,of wordt hij door hun gezandstraald
wat volgens mij moet hij helle maal kaal zijn om te poeder coaten of heb ik het fout,met spuiten het voor deel dat hij alleen mat geschuurd moet worden.
 

Utopist

MF veteraan
29 apr 2004
2.703
0
Maastricht Centrum :)
woei, das gaar, lijkt me trouwens wel dat die velg idd helemaal kar en opgeschuurd moet zijn omdat de verf gebakken wordt idd.

klote van die lagers, kun je die niet eruithalen dan?
 

TL-Rev

MF veteraan
5 jun 2003
1.600
6
Zwijndrecht
Ik breng mijn velgen altijd naar brassto spd in Dordrecht. Kaal aanleveren (lagers/ventielen er ook uit). Zij stralen en poedercoaten de boel...voor een leuke prijs. http://www.brassto.nl/site/index.cfm André (die daar een van de eigenaren is volgens mij) heeft een vette RSV-R Factory. Had hiervoor een Edwards replica. Een echte liefhebber dus!
 

YamaMarkie

Die hard MF'er
13 mei 2004
994
0
Enschede
voor die honderd euro moet je hem dan kaal (gescheurd) aan leveren ,of wordt hij door hun gezandstraald
wat volgens mij moet hij helle maal kaal zijn om te poeder coaten of heb ik het fout,met spuiten het voor deel dat hij alleen mat geschuurd moet worden.

lijkt me dat ze dat zelf doen, aangezien er geen enkel druppeltje of stukje vet op mag zitten.

Powdercoating is echter wel 1 van de mooiste lakmethodes, mooie diepe kleuren, glimt leuk (Discovery Channel, OCC). i.d.d. moet de lager eruit, powdercoaten wordt gedaan eerst via statische aantrekking (Dus alles van metaal krijgt een laag, dus ook je lagers als die er in zitten), en vervolgens worden ze in de oven gestopt (ook niet goed voor de lagers).
 
Laatst bewerkt:

Pinsky

MF'er
29 mei 2004
123
0
Oh van die lagers dat wist ik niet. Eigenlijk wel een hoop gedoe, maar het is een stuk krasbestendiger en goedkoper dan het gewoon laten spuiten, denk dat het de extra moeite wel waard is.

TL-Rev: bedankt voor de link. Ik heb gehoord dat het wel echt door iemand moet gebeuren die er verstand van heeft, omdat als je het gewoon door een bedrijf laat doen dat alleen maar industriele zooi powdercoat, hekwerk enzo, dat dat misschien niet zo handig is voor velgen, omdat daar wat delicater mee om gesprongen moet worden. Dat zal hier wel goed zitten denk ik. Ik neem aan ze gewoon met RAL kleuren werken?
 

SP1R

MF veteraan
11 apr 2002
8.903
857
Veenendaal
Ze werken met RAL kleuren, en hebben vaak ook voorbeelden van andere kleuren liggen (ook met relief, metallic, duokleurig etc).

Een erg goeie is Gerritsen Coating in Nijkerk; 0332462036

Kost meestal voor 2 velgen ook 100 eurie, en ze worden dan netjes gestraald en gecoat (dit zijn GEEN beunhazen!!).
 

BackFire

MF veteraan
6 mei 2003
5.039
2
DenBosch
lijkt me dat ze dat zelf doen, aangezien er geen enkel druppeltje of stukje vet op mag zitten.

Powdercoating is echter wel 1 van de mooiste lakmethodes, mooie diepe kleuren, glimt leuk (Discovery Channel, OCC). i.d.d. moet de lager eruit, powdercoaten wordt gedaan eerst via magnetische aantrekking (Dus alles van metaal krijgt een laag, dus ook je lagers als die er in zitten), en vervolgens worden ze in de oven gestopt (ook niet goed voor de lagers).
YM ge bedoelt natuurlijk statisch, alu velgje is nie magnetisch te krijgen :)
 

Duncan

MF veteraan
19 mei 2001
6.931
2.971
Nijkerk
Gerritsen is idd een goede, heb daar mijn XJ frame naartoe gebracht, samen met wat los grut was ik 170,- euro kwijt incl stralen.
 

Pinsky

MF'er
29 mei 2004
123
0
Bjorn: daar had ik ook mijn prijs van €100 vandaan. Had ze vandaag nog gebeld, namelijk. Denk dat ik ze daar gewoon naartoe breng, lijkt me een hele goede zaak.
 

ViVe

MF veteraan
12 mrt 2004
4.046
0
omg wageningen
Kan je de velgen in metallic of fluor kleur poedercoaten ?


edit: Is Het een moeilijke/lange klus om de lagers eruit te halen :?
 
Laatst bewerkt:

MauRits

MF veteraan
9 nov 2003
3.389
0
neej je lagers er uit halen is niet zo moeilijk! meestal moet je ze er gewoon effe uitslaan met grof geweldt :)
 

Rick-GS750

MF'er
1 mei 2004
96
0
Groningen
Ik heb laatst mijn frame laten stralen en poedercoaten voor 30 e. bij een bedrijf wat normaal gesproken trappen doet. Ziet er strak uit... heb de lagers van mijn achterbrug er in laten zitten wel goed afgedicht met een stel plaatje. Niks aan de hand met de lagers... Weet niet of het anders is met de wiel lagers....
 
1 nov 2003
64
0
Bilthoven
Brassto in Dordrecht is idd een goeie.

Heb zelf 3 weekjes terug een frame en aantal velgen laten stralen en poedercoaten voor een zeer schappelijke prijs.

Heb zelf een aantal foto's van mijn projectje op het web staan. Hier staan de velgen ook tussen, heb je een voorbeeld : http://foto.vanorselen.nl

Betreft een herbouwproject van een gpz500.

Ik zou zelf de lagers wel in de wielen laten zitten voor de veiligheid hoewel eerdere ervaringen zonder lagers in de wielen ook positief waren (geen poedercoating in de bussen).


suc6 !

Daan
 

Iron Horse

MF veteraan
22 mrt 2004
1.091
3
Gendringen
Ik praat nu over een jaar of 25 geleden, maar ik heb toen een BMW R51/2 uit schroot opgebouwd. En die heb ik helemaal met het handje in de vloeibare glanslak gezet. Het resultaat was verbluffend. De truck er achter echter verbazend eenvoudig. Eerst alles goed kaal maken en in de voorlak of primer zetten. Weer schuren en daarna 2 maal overlakken me de gewenste lak. Maar, en dat is heel belangrijk die lak dient wel warm te zijn. Dus in een pannentje heet water te staan.

Of dat nu ook nog zo werkt durf ik niet te zeggen. De samenstelling van de lakken is sinds die tijd vaak veranderd. Maar toen was men er van overtuigd dat het om professioneel spuitwerk ging. En het was uiteindelijk een gewone zwarte HEMA glaslak met het kwastje opgebracht.
 

Loki

MF veteraan
Donateur
27 jul 2003
3.127
277
Goes
Als je de oude lagers laat zitten en die verwijderd na het coaten, dan houd je die passing netjes zoals ie was? Dus geen coating in de passing..
 

ViVe

MF veteraan
12 mrt 2004
4.046
0
omg wageningen
Wat is nu het makkelijkst/goedkoopst :?
lagers er al uithalen voor het coaten
of lagers laten zitten en hopen dat ze niet worden gecoat :? .
 
Bovenaan Onderaan