linnen kenteken vraag

addijos

MF veteraan
24 jun 2006
4.695
9
Hengelo o
Misschien hier mensen met ervaring?
ik kan een motor kopen uit 1955 met een alleen een linnen kenteken,moet deze opnieuw gekeurd worden? of alleen laten zien bij een rdw keuringskantoor,of kan ik er geen nieuw kenteken bij krijgen?etc.

Alvast dank voor de info
grz
jos
 
Als er een deel 2 en 3 bij is kun je hem gewoon overschrijven, maar let er op dat je het linnen kenteken houdt want dat is veel geld waard. Mocht je moeten keuren, eis dan ook dat je dat linnen deel bij de motor mag houden want daarmee is hij heel waardevol.

Als je naar een keurstation moet, maak dan een fotokopie van dat deel 1 en geeft die daar af. Houd het originele linnen deel bij je en als ze eisen dat ze dat willen zien, geef het niet af en vraag het met klem terug want dat zijn ze verplicht. Een papieren deel 1 mogen ze houden, linnen niet.
 
Linnen kenteken deel 1 kreeg ik in 1990 (toen heb ik de C11 overlaten schrijven) wel terug, maar met een ongeldig stempel erop....helaas werd t toen al niet meer als geldig bewijs gezien (maar dat was toen net ingevoerd).
 
ik neem kontakt op met de rdw,dank voor de reakties!
Ik heb gekontakt met de RDW.in Veendam.
Ik heb het kenteken doorgegeven,maar is niet meer in het systeem,dus niet bekend.
De motor moet opnieuw gekeurd worden ,kosten ca 185-190 euro.
Misschien is het mogelijk dat de keurmeester,n.a.v. het oude kenteken kan zorgen voor hetzelfde kenteken,maar dat weten ze daar niet,als kontrole heb ik met de RDW in Almelo gebeld,deze geven ook aan dat er opnieuw een keuring moet plaatsvinden.
Ik ga er heen voor informatie,omdat ik wil weten hoe nu verder,en wat hun keuringseisen zijn voor een oude motor van 1953.
Allemaal lekker duidelijk daar in Veendam.zeker als ze je doorverbinden met de technische helpdesk,na ca 3 kwartier heb ik de verbinding verbroken vanwege ,,er zijn nog wachtenden voor U,,zal wel een hoge rekening worden ,als je via duitsland belt.,de dame die je als eerste via de telefoon helpt,kan alleen maar in de computer zien of het kenteken bij hun bekend is,voor de rest proberen ze je door te verbinden.
 
Ze hebben bij de RDW maar een paar specialisten, en die zitten in Zoetermeer. Ook als de keurmeesters het zelf niet meer weten worden deze mensen gebeld. Je staat dus achteraan in de wachtrij. Probeer het eens via de mail. Die kunnen ze forwarden en rustig beantwoorden.
 
idd, even naar zoetermeer bellen.
De dame aan de helpdesk zal je proberen te helpen, maar daar kom je niet verder mee.
Mijn ervaring is dat ze je eerst vertellen dat ze je dan niet verder kunnen helpen.
Maar na wat aandringen lukt het wel om iemand met ervaring op motor, of oldtimer, gebied te pakken te krijgen.
Qua keuren lopen de meningen bij het RDW nogal uit elkaar.
De ene zal je zeggen dat een keuring een keuring is en het voertuig moet voldoen aan de eisen die nu gelden.
Een ander kan je vertellen dat het voertuig moet voldoen aan de eisen welke geldden rond het bouwjaar van het voertuig.
Daar komt dan ook de moeilijkheid om de hoek kijken.
Die zijn eigenlijk niet te vinden.
Ik heb de hele site op zijn kop gezet maar werd er niet echt wijser van.

Zelf heb ik een motorfiets zonder papieren, en zonder kenteken, uit 1956.
Door het rdw werd me verteld dat deze nooit op kenteken gezet kan worden.
Dit blijkt uiteindelijk niet waar te zijn.
Ook deze kan gewoon op kenteken gezet worden.

Ik plak hieronder even wat tekst wat ik van het mailverkeer met het RDW heb overgehouden.



Wanneer blijkt dat uw voertuig eerder was geregistreerd moet – ongeacht het land van herkomst – altijd het laatst afgegeven complete kentekenbewijs worden overgelegd. Indien het voertuig nooit eerder aantoonbaar geregistreerd geweest is binnen Europa moet het voertuig getoetst worden aan de toelating- en permanente eisen ten tijde van datum eerste toelating (bouwjaar).

Wat dan erg belangrijk is dat u aantoont dat het voertuig rechtmatig is verkregen. Dit door middel van betrouwbare informatie. Bijvoorbeeld een verklaring waar u het voertuig heeft gekocht (naam en adres van de toenmalige eigenaar), een verklaring van de erfgenaam, etc.
Verder moet er worden aangetoond dat aan alle toelatings- en permanente eisen is voldaan. Uiteraard op basis van de datum eerste toelating (bouwjaar). Daarom dient er bij de keuring het bouwjaar of de datum eerste ingebruikname te worden vastgesteld. Als dit niet mogelijk is aan de hand van het voertuig, kan u worden gevraagd om het bouwjaar of de datum eerste ingebruikname aan te tonen met een document. Dit kan een rekening van destijds of een garantiebewijs of fabrieksgegevens zijn.

Technische eisen
Een voertuig dat in gebruik genomen voor 1 januari 1998 voldoet aan de toelatingseisen, als deze aan de permanente eisen voldoet. Het voertuig moet technisch in goede staat zijn en dus voldoen aan de permanente eisen. Dit zijn de eisen ten aanzien van de verkeersveiligheid, zoals die bijvoorbeeld worden gehanteerd bij de uitvoering van de Algemene Periodieke keuring, aangevuld met onder andere eisen ten aanzien van het geluid. De permanente eisen maken deel uit van de Regeling Voertuigen. De Regeling Voertuigen kunt u raadplegen via www.wetten.overheid.nl.


• KNAC NIEUWS • 11 DECEMBER 2010
Toch kenteken mogelijk voor klassieker zonder documenten
Voor een oldtimer zonder documenten is toch een kenteken te verkrijgen. De RDW heeft de maatregel om dat niet meer te doen ingetrokken, mede naar aanleiding van een appèl van de KNAC.
Per 16 augustus stopte de RDW met het afgeven van een Nederlands kentekenbewijs als bij het ter keuring aangeboden voertuig geen kentekenbewijs Deel 1 kon worden getoond. Een maatregel die voor bij oldtimers problemen kan opleveren. Zeker als een auto is gerestaureerd, waarvan de voertuigdocumenten verloren zijn gegaan of als het een uit het buitenland geïmporteerde klassieker betreft zonder papieren.
De KNAC heeft deze problematiek kenbaar gemaakt bij de RDW en bovendien daarover bericht in het magazine De Auto. Ook is in november door de KNAC in de Historische Commissie van de Europese belangenorganisatie FIA aandacht gevraagd voor deze kwestie, te meer omdat deze organisatie op het standpunt staat dat klassiekers van 30 jaar en ouder te zien zijn als cultureel erfgoed. Overheden zouden het daarom mogelijk moeten maken dat gerestaureerde voertuigen weer op kenteken kunnen worden gezet, zodat ze behouden worden voor het nageslacht.
De RDW blijkt gevoelig voor de argumentatie en keurt dus weer gerestaureerde voertuigen zonder documenten en bij goedkeuring kan opnieuw onder dezelfde voorwaarden als voorheen weer een Nederlands kenteken worden afgegeven.


U kunt er niet zomaar vanuit gaan dat we het voertuig een kenteken gaan geven. Als er geen (compleet) en origineel kentekenbewijs wordt overlegd dan garandeert de RDW geen afgifte van een Nederlands kentekenbewijs. U dient bij de keuring duidelijk te kunnen aangeven waar u het voertuig vandaan heeft, tevens dient u het bouwjaar aan te tonen (dit door betrouwbare informatie). Daarnaast dient het voertuig technisch beoordeeld te worden op de permanente eisen welke staan beschreven in hoofdstuk 5 van de Regeling Voertuigen. Het voertuig ondergaat een technische keuring op een regulier RDW keuringsstation (niet Lelystad).



Het aantonen van de legale herkomst dient te geschieden door middel van betrouwbare informatie, bijvoorbeeld een verkoopovereenkomst, verklaring oud eigenaar (ondertekend), etc. Alleen een naam is helaas niet voldoende.
 
Terug
Bovenaan Onderaan