Motor-Forum

Select Forum

Het grote Powercommander/Rapidbike/Tuneboy/ECU mappen deel 2


Het kan altijd sneller!

Berichten:
8.002
Reg. datum:
12 dec. 2001
Locatie:
Weert
quote:
-TimP- schreef op 27 maart 2017 @ 20:26:

[...]



Pair valve kan je trouwens toch ook gewoon afdoppen??

Ik snap dat je graag wat wilt verkopen maar je kraakt hier alles af wat niet ECU flashen is.
Ik geloof ook best dat je er heel veel verstand van hebt maar zijn het enkel voordelen aan ECU flashen? Denk bijvoorbeeld aan de prijs. En wie kan er allemaal flashen? Veel bedrijven kunnen een PC5 afstellen, veel minder een ECU flashen. Wat zijn de kosten om hem opnieuw te flashen als je bijv. een andere uitlaat neemt o.i.d.? Wat moet je doen als je een quickshifter wilt? Hoe lang ben je je motor of ECU kwijt voor het flashen??


Dit begint meer op een ECU flash verkoop topic te lijken.


Pairvalve kun je afdoppen, dat klopt.., maar als de ECU de pair valve aanstuurt zal hij ook verwachten dat er een armer mengsel gemeten gaat worden..., alleen dŠt gebeurt niet omdat er een vaste waarde gegeven wordt door de co eliminator of een variabele waarde door de O2 optimizer die niet gekoppeld is aan de info die de ECU heeft/krijgt.., dat gaat resulteren in een aantal probleempjes...
Het interesseert me geen ene bal als je denkt dat ik alleen flashes wil verkopen, want dat is gewoon niet zo, ik ben (voor zover ik dat van mezelf kan of mag zeggen dan) gewoon een persoon die het technisch goed voor elkaar wilt hebben, en als ik op ongeregeldheden stuit, dan meld ik dat, wat je daar als lezer daarvan dan mee doet zal me worst wezen. maar ga niet zeggen dat als je de materie niet begrijpt dat ik de uitleg geef om er iets aan te verdienen.., want dat is gewoon niet de opzet.
En is flashen duur? nou nee, het flashen kost niet zoveel, alleen het schrijven van het programma kost zeer veel uurtjes en daarom ben je je motor langer kwijt en lijkt het duur te zijn.., echter als ik kijk hoeveel uurtjes werk er verloren gaan in het proces dan ligt het uurtarief bedroevend laag..., dus kost het veel geld? JA !!, en is het duur?? NEE , het is spotgoedkoop zelfs..
En moet je lang wachten? tja dat ligt eraan waar je naartoe gaat, je kunt als je veel uurtjes maakt misschien 2 motoren per week maken, maar dan mag er niets tegenzitten.., gemiddeld ben ik ergens tussen de 15 en 25 uur kwijt aan het mappen van een ECU en het installeren van dingetjes die de klant wilt, er vanuit gaande dat de motor in onberispelijke staat binnenkomt, wat in 8 van de 10 gevallen ook niet is.
Never argue with a fool, he takes you down to his level, and beats you with experience

Berichten:
1.323
Reg. datum:
25 mrt. 2002
Locatie:
Krommenie
De ECU was niet te benaderen dus gaan we hem belazeren door het signaal om te lijden en dat signaal zo te veranderen dat de ECU doet wat ik wil dus de Pouwer Commander gebruiken
Dan kan je een een paar signalen maar niet allemaal beÔnvloeden en niet zo zuiver als dat de ECU dat zelf doet
De lambda`s moet een weerstand in wat wat amateuristisch is tegenwoordig


En tegenwoordig

De lambda`s kan je uit zetten en andere meuk

Je kan meer regelen in de ecu dan nodig is voor een tuning voor een weg motor

Daar moet je als tuner tijd en geld in steken
En uit ervaring weet ik dat Paul zijn hart en ziel hier in legt

Dat het de klant ook wat kost is logisch

Een Akrapovic slip on mag wel 500€ kosten wat eigenlijk alleen een holle pijp is
En een ECU tune moet gratis omdat je niks ziet maar zo veel vebetering met rijden brengt
Ha ha goed bezig
:+

gsx r 1000 k4

Berichten:
1.189
Reg. datum:
26 apr. 2010
Locatie:
Zoetermeer
Ik flash zelf al een aantal jaren maar de commerciŽle organisaties die het flashen voor tuners beschikbaar maakt (dus het reverse engineren voorkauwt) maken het wel weer een winst plaatje. De hele flash hype is begonnen met een aantal fanaten over de hele wereld die de research deelde.

Nu gaat er ook een hele hoop tijd in zitten wat best beloond mag worden. Maar een groot deel van die fanaten hebben hun eigen definities verkocht zien worden en zijn afgehaakt. Dat is erg jammer daar er nog vele malen meer uit het flashen te halen is.

Waar ik nog graag verbetering in zou willen zien is het aanpassen van de data en locaties in de ecu en creatief uitgangen aansturen (dus niet alleen rommelen in het voorgeschreven recept). Zo zouden er ook veel betere log modules gemaakt kunnen worden. Pas dan kan flashen leuk concurreren met een aftermarket ecu.

Het is mooi om te zien dat er meer mensen komen die een orginele ecu gebruiken. Het is jammer om te zien dat er nu weer minder mensen komen die een orginele ecu begrijpen.
srad 600 97 r1 00 gsxr 750 k5 gsxr 1000 k4 gsx 1100 ef srad 600 98 rsv mille r yzf 750 r gsxr 1000 k3

building a bike moto2

Berichten:
21.550
Reg. datum:
09 okt. 2005
quote:
P.H.C. Ritzen schreef op 27 maart 2017 @ 20:44:

[...]


Pairvalve kun je afdoppen, dat klopt.., maar als de ECU de pair valve aanstuurt zal hij ook verwachten dat er een armer mengsel gemeten gaat worden..., alleen dŠt gebeurt niet omdat er een vaste waarde gegeven wordt door de co eliminator of een variabele waarde door de O2 optimizer die niet gekoppeld is aan de info die de ECU heeft/krijgt.., dat gaat resulteren in een aantal probleempjes...
Het interesseert me geen ene bal als je denkt dat ik alleen flashes wil verkopen, want dat is gewoon niet zo, ik ben (voor zover ik dat van mezelf kan of mag zeggen dan) gewoon een persoon die het technisch goed voor elkaar wilt hebben, en als ik op ongeregeldheden stuit, dan meld ik dat, wat je daar als lezer daarvan dan mee doet zal me worst wezen. maar ga niet zeggen dat als je de materie niet begrijpt dat ik de uitleg geef om er iets aan te verdienen.., want dat is gewoon niet de opzet.
En is flashen duur? nou nee, het flashen kost niet zoveel, alleen het schrijven van het programma kost zeer veel uurtjes en daarom ben je je motor langer kwijt en lijkt het duur te zijn.., echter als ik kijk hoeveel uurtjes werk er verloren gaan in het proces dan ligt het uurtarief bedroevend laag..., dus kost het veel geld? JA !!, en is het duur?? NEE , het is spotgoedkoop zelfs..
En moet je lang wachten? tja dat ligt eraan waar je naartoe gaat, je kunt als je veel uurtjes maakt misschien 2 motoren per week maken, maar dan mag er niets tegenzitten.., gemiddeld ben ik ergens tussen de 15 en 25 uur kwijt aan het mappen van een ECU en het installeren van dingetjes die de klant wilt, er vanuit gaande dat de motor in onberispelijke staat binnenkomt, wat in 8 van de 10 gevallen ook niet is.





de tijd die jij er insteekt is men niet gewend. buiten de eisen en vragen van de klant die er dan ook bij kome.

een motor in onberispelijke staat tegen komen doet ook wonderen waar je gelijk aan kunt werken.
never give up never give in rapidbikeracing addict with tc lc qs afr rpm youtune

building a bike moto2

Berichten:
21.550
Reg. datum:
09 okt. 2005
quote:
riejusrad schreef op 28 maart 2017 @ 08:11:
Ik flash zelf al een aantal jaren maar de commerciŽle organisaties die het flashen voor tuners beschikbaar maakt (dus het reverse engineren voorkauwt) maken het wel weer een winst plaatje. De hele flash hype is begonnen met een aantal fanaten over de hele wereld die de research deelde.

Nu gaat er ook een hele hoop tijd in zitten wat best beloond mag worden. Maar een groot deel van die fanaten hebben hun eigen definities verkocht zien worden en zijn afgehaakt. Dat is erg jammer daar er nog vele malen meer uit het flashen te halen is.

Waar ik nog graag verbetering in zou willen zien is het aanpassen van de data en locaties in de ecu en creatief uitgangen aansturen (dus niet alleen rommelen in het voorgeschreven recept). Zo zouden er ook veel betere log modules gemaakt kunnen worden. Pas dan kan flashen leuk concurreren met een aftermarket ecu.

Het is mooi om te zien dat er meer mensen komen die een orginele ecu gebruiken. Het is jammer om te zien dat er nu weer minder mensen komen die een orginele ecu begrijpen.



ecu flashen is in de laatste paar jaar hard vooruit gegaan.
en heeft een hele grote inhaalslag in de remapping markt gedaan .

ik ben zelf in het bezit van een rapid-bike racing op mijn 600rr vanaf 2012 even uit mijn hoofd
die was toen al uit te breiden met pitlimiter optie, quickshifter, 2 mappen, onsteking, of een map per injector, gasrespons en gevoeligheid,

2016 kwam daar te uitbreiding van uit wat je nog meer optie's gaf
denk dan aan launch control, traction-control, en diverse optie's zodat je geen laptop meer nodig hebt om last minute een aanpassing te kunnen doen.
of je linkt hem zelf aan bleutooth
en anders zou je al alles los moeten kopen van gripone of bazzaz

dat er nu veel meer mogelijk is om in de huidige ecu te werken is prachtig en biedt voor sommige een betere optie als een rapidbike racing module of ander merk pcv5, bazzaz etc...

waar hier voornamelijk in ging om het topic,.


van mijn volgende brommerd doe ik alleen maar de vering .. :P :+ :o


ik ben genezen _O-
never give up never give in rapidbikeracing addict with tc lc qs afr rpm youtune

building a bike moto2

Berichten:
21.550
Reg. datum:
09 okt. 2005
quote:
Turbo Bul schreef op 27 maart 2017 @ 21:01:
De ECU was niet te benaderen dus gaan we hem belazeren door het signaal om te lijden en dat signaal zo te veranderen dat de ECU doet wat ik wil dus de Pouwer Commander gebruiken
Dan kan je een een paar signalen maar niet allemaal beÔnvloeden en niet zo zuiver als dat de ECU dat zelf doet
De lambda`s moet een weerstand in wat wat amateuristisch is tegenwoordig


En tegenwoordig

De lambda`s kan je uit zetten en andere meuk

Je kan meer regelen in de ecu dan nodig is voor een tuning voor een weg motor

Daar moet je als tuner tijd en geld in steken
En uit ervaring weet ik dat Paul zijn hart en ziel hier in legt

Dat het de klant ook wat kost is logisch

Een Akrapovic slip on mag wel 500€ kosten wat eigenlijk alleen een holle pijp is
En een ECU tune moet gratis omdat je niks ziet maar zo veel vebetering met rijden brengt
Ha ha goed bezig
:+




ik had ergens een foto van mijn arrow uitlaat waar ik de wol van vervangen heb ..

dan zie je wat 600 euro kost _O-

tip maak geen salto met je motor :P
never give up never give in rapidbikeracing addict with tc lc qs afr rpm youtune

Berichten:
8.230
Reg. datum:
12 mei. 2008
quote:
Bullfrog schreef op 27 maart 2017 @ 20:35:

[...]


Ik denk dat Ritzen duidelijk wil maken dat de Power Commander en de Rapid Bike e.d. achterhaald is voor de huidige motoren. Met een ECU-flash kan veel meer gedaan worden dan alleen de injectiemapping. Ritzen heeft die hele ontwikkeling al meegemaakt van Dynojet-kit via injectiemappings naar nu ECU-flashing.


Wat ik mij dan afvraag is of het ook nodig is.

De afgelopen 10 tot 15 jaar deed men het 9 van de 10 keer met een module, omdat je anders een complete (race) ecu nodig had. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om standaard ecu's te flashen wat breder en nu is de rest bagger??? :?

Dat is een beetje wat hier de hele tijd verkocht wordt en dat gaat er bij mij ook niet in :)

Ik heb een 600RR uit 2003. Mijn ecu is niet te flashen met Woolig Racing dus mijn fiets is doomed??

Het ding gaat nu richting de 45k zonder Power Commander of wat dan ook en met een aantal circuitdagen waarbij nog nooit iets geks naar voren is gekomen tijdens het onderhoud. Die van HJM600RR meer dan 50k en veel meer circuitdagen, maar de fiets geeft geen centje pijn. Geen idee of die nu ook een geflaste ecu heeft, maar voorheen reed hij met een Rapid bike module. (niet dus)

Het komt op mij ook wat over als "bangmakerij". Het punt is wel gemaakt. Flashen is beter.

Misschien moet men voor zichzelf bepalen of men dat het waard vindt en moet er niet het beeld gecreŽerd worden dat de rest jouw motor naar de klote helpt. Voor mijn gevoel (en schijnbaar niet alleen mijn gevoel) gebeurd dat nu namelijk wel.

Een simpel voorbeeld;
Hoegee, een Suzuki specialist, die stelt af met de Yoshibox wat nog minder accuraat is dan een Power Commander. Ja, wanneer het serieus wordt dan gaan zij over op een race ecu en het afstellen daarvan, maar voor de simpele straatmotor is dat niet van toepassing. De woorden van Marc Hoegee (die losse modules dan wel weer afraad).
turboO wijzigde dit bericht op dinsdag 28 maart 2017 12:06 (6%)

Z1000SX

Berichten:
2.152
Reg. datum:
28 jul. 2007
Dat bedoel ik nou ook Turbo. Flashen kan ook beter zijn, maar het kost ook meer geld en je bent je ecu of motor langer kwijt. Dat flashen beter is wil niet zeggen dat het remappen dmv een pc5 slecht is. Die dingen worden niet voor niks zo veel verkocht, mede om die milieudip er uit te hslen
SXSXSXSXSXSXSX

building a bike moto2

Berichten:
21.550
Reg. datum:
09 okt. 2005
quote:
turboO schreef op 28 maart 2017 @ 11:58:

[...]


Wat ik mij dan afvraag is of het ook nodig is.

De afgelopen 10 tot 15 jaar deed men het 9 van de 10 keer met een module, omdat je anders een complete (race) ecu nodig had. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden om standaard ecu's te flashen wat breder en nu is de rest bagger??? :?

Dat is een beetje wat hier de hele tijd verkocht wordt en dat gaat er bij mij ook niet in :)

Ik heb een 600RR uit 2003. Mijn ecu is niet te flashen met Woolig Racing dus mijn fiets is doomed??

Het ding gaat nu richting de 45k zonder Power Commander of wat dan ook en met een aantal circuitdagen waarbij nog nooit iets geks naar voren is gekomen tijdens het onderhoud. Die van HJM600RR meer dan 50k en veel meer circuitdagen, maar de fiets geeft geen centje pijn. Geen idee of die nu ook een geflaste ecu heeft, maar voorheen reed hij met een Rapid bike module. (niet dus)

Het komt op mij ook wat over als "bangmakerij". Het punt is wel gemaakt. Flashen is beter.

Misschien moet men voor zichzelf bepalen of men dat het waard vindt en moet er niet het beeld gecreŽerd worden dat de rest jouw motor naar de klote helpt. Voor mijn gevoel (en schijnbaar niet alleen mijn gevoel) gebeurd dat nu namelijk wel.

Een simpel voorbeeld;
Hoegee, een Suzuki specialist, die stelt af met de Yoshibox wat nog minder accuraat is dan een Power Commander. Ja, wanneer het serieus wordt dan gaan zij over op een race ecu en het afstellen daarvan, maar voor de simpele straatmotor is dat niet van toepassing. De woorden van Marc Hoegee (die losse modules dan wel weer afraad).





Heb nog steeds de rapidbike racing ;)

Die brommerd van mij blijft een never ending story :P
HJM600RR wijzigde dit bericht op dinsdag 28 maart 2017 13:57 (1%)
never give up never give in rapidbikeracing addict with tc lc qs afr rpm youtune

KTM 690 SMC-R

Berichten:
179
Reg. datum:
25 mei. 2015
Locatie:
Centraal Nederland
Even een random vraag tussendoor, niet geschoten is altijd mis :+

Maar is er hier misschien iemand met een OBD2-kabel en een KTM diagnose kabel in de omgeving van het Gooi/Hilversum?
https://www.youtube.com/watch?v=-rgTpafFltg | KTM 690 SMC-R

Berichten:
754
Reg. datum:
14 sep. 2004
Hallo,

momenteel rijd ik op mijn FZ1 uit 2007 met BMC luchtfilter, uitgeboorde catalysator (Door vorige eigenaar) en standaard pijp. Vorig jaar op de testbank gehad en daar bleek de 1e run uit te koken op slechts 116 pk. Wat bleek, de exup klep in de uitlaatpijp bleef dicht zitten. Die is vervolgens in de open stand gezet en geborgd zodat die altijd open staat. Resultaat: 136 pk. De motor stond iets te arm en had een dip rond de 3000 tpm.

Als ik de ECU laat flashen, zou ik met een sportuitlaat (incl. Db-killer) meer koppel in de lagere toerentallen krijgen dan met de standaard pijp met open exup klep? Ik vind het geluid nu opzich wel prima namelijk :)
*Suzuki Sv650S * Triumph Street Triple 675* Yamaha Fz1S Fazer!

Berichten:
1.222
Reg. datum:
26 feb. 2008
quote:
peekaa schreef op 12 april 2017 @ 22:15:
Als ik de ECU laat flashen, zou ik met een sportuitlaat (incl. Db-killer) meer koppel in de lagere toerentallen krijgen dan met de standaard pijp met open exup klep? Ik vind het geluid nu opzich wel prima namelijk :)


Voor vermogen en koppel zou ik een motor niet laten mappen. Het verschil is zo klein tegenover een vrij groot bedrag dat ik het persoonlijk vrij nutteloos vind om het daar voor te laten doen.

Ik heb mijn eigen motor alleen maar laten mapen zodat ie beter loopt en niet zo snel bokt op lage toeren. Die paar pk's en Nm's waren niet echt boeiend.
Honda CB600F Hornet 2001 - Suzuki SV1000S 2003 - KTM RC8 2010

Berichten:
754
Reg. datum:
14 sep. 2004
quote:
PilatuS23 schreef op 12 april 2017 @ 22:17:

[...]


Voor vermogen en koppel zou ik een motor niet laten mappen. Het verschil is zo klein tegenover een vrij groot bedrag dat ik het persoonlijk vrij nutteloos vind om het daar voor te laten doen.

Ik heb mijn eigen motor alleen maar laten mapen zodat ie beter loopt en niet zo snel bokt op lage toeren. Die paar pk's en Nm's waren niet echt boeiend.


Dat de motor beter loopt is voor mij ook het doel van het afstellen. Die 136 pk is zat voor de openbare weg... Echter als ik het doe wil ik het in 1 keer goed doen, zou zonde zijn als ie achteraf beter zou lopen met een sportpijp eronder.
*Suzuki Sv650S * Triumph Street Triple 675* Yamaha Fz1S Fazer!

Berichten:
1.222
Reg. datum:
26 feb. 2008
quote:
peekaa schreef op 12 april 2017 @ 22:22:

[...]


Dat de motor beter loopt is voor mij ook het doel van het afstellen. Die 136 pk is zat voor de openbare weg... Echter als ik het doe wil ik het in 1 keer goed doen, zou zonde zijn als ie achteraf beter zou lopen met een sportpijp eronder.


Voordat je de boel laat mappen zou ik sowieso altijd eerst een andere uitlaat en filter er op zetten als je dat wil doen. Later iets aanpassen wil je niet doen want dan klopt de map niet meer.

Kan je met een andere uitlaat wat meer vermogen en koppel krijgen ? Vast wel, maar je merkt er geen reet van als je er mee gaat rijden. Als beter lopen het doel is dan zou ik het zeker laten doen. Voor het vermogen heeft het weinig nut.
Honda CB600F Hornet 2001 - Suzuki SV1000S 2003 - KTM RC8 2010

Berichten:
754
Reg. datum:
14 sep. 2004
quote:
PilatuS23 schreef op 12 april 2017 @ 22:27:

[...]


Voordat je de boel laat mappen zou ik sowieso altijd eerst een andere uitlaat en filter er op zetten als je dat wil doen. Later iets aanpassen wil je niet doen want dan klopt de map niet meer.

Kan je met een andere uitlaat wat meer vermogen en koppel krijgen ? Vast wel, maar je merkt er geen reet van als je er mee gaat rijden. Als beter lopen het doel is dan zou ik het zeker laten doen. Voor het vermogen heeft het weinig nut.


Dat laatste was ook mijn gedachte maar die permanent openstaande exup klep schijnt in de lagere toeren te zorgen voor een verlies aan koppel. Ik vraag me af of dat met het afstellen te herstellen valt zeg maar, met name dat ie dan een meer lineaire koppel curve krijgt.
*Suzuki Sv650S * Triumph Street Triple 675* Yamaha Fz1S Fazer!

Berichten:
1.222
Reg. datum:
26 feb. 2008
quote:
peekaa schreef op 12 april 2017 @ 22:45:

[...]


Dat laatste was ook mijn gedachte maar die permanent openstaande exup klep schijnt in de lagere toeren te zorgen voor een verlies aan koppel. Ik vraag me af of dat met het afstellen te herstellen valt zeg maar, met name dat ie dan een meer lineaire koppel curve krijgt.


Een uitlaat die meer open is zal met afstellen natuurlijk beter werken dan een uitlaat die geknepen is. Die EXUP klep zorgt voor minder geluid maar ook minder flow en dus minder vermogen en koppel.

Het lijkt mij sterk dat je dat verlies door minder flow kan oplossen door de boel te mappen. Tuurlijk zal het mappen helpen, maar een andere uitlaat en dan mappen zal altijd beter zijn.
PilatuS23 wijzigde dit bericht op woensdag 12 april 2017 22:50 (14%)
Honda CB600F Hornet 2001 - Suzuki SV1000S 2003 - KTM RC8 2010

Berichten:
754
Reg. datum:
14 sep. 2004
quote:
PilatuS23 schreef op 12 april 2017 @ 22:49:

[...]


Een uitlaat die meer open is zal met afstellen natuurlijk beter werken dan een uitlaat die geknepen is. Die EXUP klep zorgt voor minder geluid maar ook minder flow en dus minder vermogen en koppel.

Het lijkt mij sterk dat je dat verlies door minder flow kan oplossen door de boel te mappen. Tuurlijk zal het mappen helpen, maar een andere uitlaat en dan mappen zal altijd beter zijn.


Doordat die klep nu permanent open staat heeft ie meer flow lijkt me, dus dan moet het Door middel van afstellen wel goedkomen denk ik.
peekaa wijzigde dit bericht op woensdag 12 april 2017 22:55 (11%)
*Suzuki Sv650S * Triumph Street Triple 675* Yamaha Fz1S Fazer!

Motorloos

Berichten:
224
Reg. datum:
29 apr. 2008
Kan iemand mij vertellen. Of je een quickshifter direct op een powercommander kunt aansluiten? Of heb je ten alle tijden een QS-module nodig?
Betreft een R6 van 2004.
drive like a devil, feel like a god

Vake bu'j te bange

Berichten:
390
Reg. datum:
18 jan. 2015
Locatie:
achterhoek
quote:
kawaholic schreef op 15 april 2017 @ 01:10:
Kan iemand mij vertellen. Of je een quickshifter direct op een powercommander kunt aansluiten? Of heb je ten alle tijden een QS-module nodig?
Betreft een R6 van 2004.


Hoeft niet altijd. Ik heb een pc3 usb en ik kon de quickshifter gewoon erin steken. Programmatje op de computer downloaden, computer aan de pc3 hangen paar dingetjes aanvinken en hij deed t.

Wanneer het wel moet weet ik dan weer niet O-)
Honda CBR 600f(3) , Yamaha R6, KTM 520 EXC, Yamaha R1, GSXR 600k4 circuit

Berichten:
170
Reg. datum:
15 feb. 2010
Wat doe ik verkeerd. Ik heb tuneecu gedownload juiste driver vanaf triumphrat. Laptop met xp motor op contact dodemans knop aan. Juiste kabel met de chip voor triumph. Alleen geeft aan tuneecu (reageert niet) en blijft maar laden (draaiend rondje muis) ik kom maar niet verder.

Berichten:
170
Reg. datum:
15 feb. 2010
Ik ben iets verder. Ik kan verbinding krijgen met de motor testjes uitvoeren lukt foutcodes lezen lukt map uitlezen lukt. Kan de exup uit vinken. ALLEEN ik kan hem daarna niet terug downloaden naar de motor download onder het kopje ECU is grijs

Berichten:
170
Reg. datum:
15 feb. 2010
INMIDDELS ALLES KLAAR STORING IS WEG.
erwinnl wijzigde dit bericht op zaterdag 13 mei 2017 09:17 (97%)

Yamaha MT03 2008

Berichten:
85
Reg. datum:
03 aug. 2010
Locatie:
maasland
Zojuist terug gekomen van dynojet rotterdam om me pc5 af te laten stellen.
Die vent kwam erachter dat ik een onderdeeltje miste.
Een zogeheten o2 optimizer.
Hier te zien links op de foto: https://www.off-the-road....tenere_yamaha_1-kopie.jpg

Iemand een idee waar ik dit onderdeel kan kopen?

De motor is een yamaha mt03 uit 2008.

Berichten:
1.323
Reg. datum:
25 mrt. 2002
Locatie:
Krommenie
Als ze je dat niet kunnen vertellen waar je op de bank was moet je daar niet meer heen gaan.

PC is achterhaald

Tegenwoordig is het een vinkje weg halen en klaar
Zo was het bij mij met Woolich Racing flash

Berichten:
488
Reg. datum:
15 mrt. 2009
Ecu flash ? Dag evt garantie!
Ik zou kontakt zoeken met dynojet (Wijchen):
http://www.dynojet.com/about/about-dynojet-research-inc.aspx

Bij mijn pc5 zat de optimizer erbij...(?)
Yamaha MT09 Tracer - Race Blu - 2015

Select Forum

© 2001-2017 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.