Motor-Forum

Select Forum

Xenon installatie ... wat gaat er toch steeds mis???


GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:
Joep schreef op 29 september 2017 @ 21:05:
quote:
RR. schreef op 29 september 2017 @ 17:41:
quote:
Joep schreef op 29 september 2017 @ 17:27:
:N (ervan uitgaande dat jouw meter niet extreem afwijkt)

... en die geeft in het relevante bereik 2 volt teveel aan. Gecontroleerd met een professioneel apparaat.


Een gezonde accu heeft in rust een spanning van rond de 12,7 volt (direct na het rijden zou het dus nog ietsjes hoger moeten zijn)

Wel ... dat is dus weer zo een punt ... mijn meettoestel is er een van de goedkoopsten der goedkoopsten. Gaat dat wel nauwkeurig?

Maar, ik heb deze morgen voor ik ging werken nog eens uitgemeten, omdat ie dan een nachtje stilgestaan heeft en daarbij bij koudstart wel eens andere (wellicht minder goede) waarden zou kunnen weergeven.

Maar alle waarden zijn nagenoeg dezelfde, scheelde enkele tienden, niet meer.

Zou het misschien eens kunnen overdoen al die metingen met een beter toestel, maar gaat het verschil geven? Ik zie vooral stabiele waarden.
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

Nicht immer aber immer Ųfter.

Berichten:
466
Reg. datum:
05 nov. 2006
Locatie:
Heerlen
Ik heb op mijn Pan european de sets van Pilot gemonteerd dit is een set van 300 euro, ben zelf techneut dus weet echt wel hoe ik dit goed en degelijk moet monteren, nja alles ingebouwd, contact aan en verlichting ingeschakeld, alles werken.
Dus werk alles af kuip weer erop en nog eens proberen en godver de godver nog maar een van de 2 lampen werkte en een paar uur later helemaal niets meer.
Dus alles er weer uit op de werkbank gelegd en aangesloten op een tijdelijke voeding en hee alles werkte weer......

Dus weer alles ingebouwd en toe begon de flauwekul weer dus multimeter er bij gepakt en alles doorgemeten misschien slecht contact ergens en daardoor hogere weerstanden in de bedrading en connectoren enz.

Het was veel eenvoudiger de accu spanning zakt sowieso en al helemaal als je start, ik schakelde dus altijd pas de verlichting in als de motor liep en de accuspanning 13V + was, als je nu een motor hebt met constante verlichting, zeg maar die altijd brand, dan zet je er een relais tussen wat pas schakelt zodra je de motor start.

Suc6 Roland.
CB1300 GL1800 GPZ1400RX

Nicht immer aber immer Ųfter.

Berichten:
466
Reg. datum:
05 nov. 2006
Locatie:
Heerlen
Dus verlichting pas inschakelen als de motor loopt, sorry ben beter in sleutelen dan uitleggen. :]
CB1300 GL1800 GPZ1400RX

GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:
Aircooled74 schreef op 30 september 2017 @ 15:55:
Dus verlichting pas inschakelen als de motor loopt

Maar dat is dus ook wat ik deed. Maar ook bij lopende motor gaan ze niet meer aan.
Er is dus iets in die relais en/of die kabelboom dat kapot gaat door een bepaald iets. Maar wat???
Het lijkt me sterk dat het door de batterij zou komen.

Kan je de ballasten op een of andere manier aan een controle onderwerpen om erachter te komen of er iets mis mee is?

En hetzelfde wat betreft de bulbs?

Niet dat ik geen zin heb om een nieuwe batterij te steken, maar wil dat ook niet doen als het niet hoeft ...
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

if it runs, you can race it !

Berichten:
3.921
Reg. datum:
04 feb. 2005
Locatie:
wezemaal
quote:
Stefanoss schreef op 30 september 2017 @ 00:17:
@DKP ik stuur je een pb met een vraag over de relais.



hoe geheimzinnig :+
Bicylindricus Parrallelus Bitacticus

GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:

Yes ... we have deep secrets ...

Nee, effe serieus, het is een nogal normale vraag maar ik denk dat hij dat liever via pb deed om anti-china achtige en xenon hatende commentaren te vermijden ;)
Want zo gaat dat hier nu eenmaal, zelfs al stel je de meest normale vraag, er zijn er altijd die idiote- en moraalridderende commentaren moeten kunnen geven :')
terwijl ze zelf heel waarschijnlijk geen haar beter zijn ...

Ik heb daar zo geen problemen mee, ik kan evengoed de draak steken met die idiote commentaren of er gewoon overeen lezen :t
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

Nicht immer aber immer Ųfter.

Berichten:
466
Reg. datum:
05 nov. 2006
Locatie:
Heerlen
quote:
DKP schreef op 30 september 2017 @ 16:44:

[...]

Maar dat is dus ook wat ik deed. Maar ook bij lopende motor gaan ze niet meer aan.
Er is dus iets in die relais en/of die kabelboom dat kapot gaat door een bepaald iets. Maar wat???
Het lijkt me sterk dat het door de batterij zou komen.

Kan je de ballasten op een of andere manier aan een controle onderwerpen om erachter te komen of er iets mis mee is?

En hetzelfde wat betreft de bulbs?

Niet dat ik geen zin heb om een nieuwe batterij te steken, maar wil dat ook niet doen als het niet hoeft ...


De ballast doormeten wordt moeilijk denk ik zelf want die transformeren de 12v spanning naar een ik dacht 2000+ volt spanning voor het ontsteken van de lamp.
Als je relais steeds de geest geeft kan je om te beginnen een zwaarder relais monteren of een van betere kwaliteit, ik ga er vanuit dat je accu en spanningregelaar in orde zijn en dat je niet met 17 volt of zo in je systeem rondrijdt, dus eerst nameten, ook de capaciteit van de accu meten etc etc.
CB1300 GL1800 GPZ1400RX

De Roze techneut ;-)

Berichten:
36.789
Reg. datum:
22 aug. 2010
MADE in china :t eitje eitje kwaliteit-je :+
WillemVonGrumble wijzigde dit bericht op zondag 01 oktober 2017 11:31 (54%)

De brave huisvader

Berichten:
11.628
Reg. datum:
21 feb. 2007
Locatie:
Den Haag
quote:
WillemVonGrumble schreef op 01 oktober 2017 @ 11:30:
MADE in china :t eitje eitje kwaliteit-je :+

Ssst, dat mag je niet zeggen. Negative vibes weet je wel...
Wereldreiziger tegen wil en dank.

Go hard or go home..

Berichten:
876
Reg. datum:
23 apr. 2014
Locatie:
Oss
quote:


Haha nee ging om een vraagje wat betreft de relais,
Aangezien ik binnenkort ook hiermee ga beginnen,
En ik het niet nodig vond om wat vragen op zijn topic te zetten, of hiervoor een nieuwe topic te openen. O-)

En wat betreft China spul maakt mij persoonlijk niks uit,
Heb met regelmaat wat besteld van tante Ali, en ben over de meeste tevrede :9

@ts kan het niet te maken hebben met piekspanning? Dat er met het starten een te hoge spanning op komt?
Kawasaki Vulcan VN1500----Aprilia Tuono R

De Roze techneut ;-)

Berichten:
36.789
Reg. datum:
22 aug. 2010
quote:
RR. schreef op 01 oktober 2017 @ 11:38:

[...]

Ssst, dat mag je niet zeggen. Negative vibes weet je wel...



Oh ja sorry da's waar ook *D

#67

Berichten:
7.450
Reg. datum:
11 apr. 2002
Locatie:
Veenendaal
quote:
Stefanoss schreef op 01 oktober 2017 @ 13:53:
@ts kan het niet te maken hebben met piekspanning? Dat er met het starten een te hoge spanning op komt?
Wat gebeurd er tijdens het starten....??
Fairings are for homosexuals

uilskuiken !

Berichten:
5.732
Reg. datum:
22 jun. 2008
Locatie:
Druten
quote:
DKP schreef op 30 september 2017 @ 15:39:

[...]

Wel ... dat is dus weer zo een punt ... mijn meettoestel is er een van de goedkoopsten der goedkoopsten. Gaat dat wel nauwkeurig?

Maar, ik heb deze morgen voor ik ging werken nog eens uitgemeten, omdat ie dan een nachtje stilgestaan heeft en daarbij bij koudstart wel eens andere (wellicht minder goede) waarden zou kunnen weergeven.

Maar alle waarden zijn nagenoeg dezelfde, scheelde enkele tienden, niet meer.

Zou het misschien eens kunnen overdoen al die metingen met een beter toestel, maar gaat het verschil geven? Ik zie vooral stabiele waarden.



Dat de waardes stabiel zijn wil niet zeggen dat ze ook goed zijn natuurlijk.

Als je accu slechter wordt zal de spanning langzaam afnemen. Als je dit nu gaat meten zal dat iedere keer rond dezelfde waarde zitten maar toch is deze dan te laag.

Het nadeel van die goedkope multimeters is inderdaad dat er soms best wat afwijking in kan zitten :X
Tarmac for breakfast!


GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:
Joep schreef op 01 oktober 2017 @ 16:28:
Dat de waardes stabiel zijn wil niet zeggen dat ze ook goed zijn natuurlijk.

Klopt, maar een versleten batterij geeft meestal toch wel een merkbaar verschil in waarden nadat ze een nachtje gerust heeft dan meteen na het rijden. En vooral een diepe(re) spanningsval bij het starten.
quote:

Als je accu slechter wordt zal de spanning langzaam afnemen. Als je dit nu gaat meten zal dat iedere keer rond dezelfde waarde zitten maar toch is deze dan te laag.

Het nadeel van die goedkope multimeters is inderdaad dat er soms best wat afwijking in kan zitten :X

En daarom ben ik van plan om morgen langs een batterij speciaalzaak in de buurt te gaan (als die open zijn op maandag, maar denk het wel) om te vragen of ze het daar nog eens kunnen uitmeten. Lijkt me wel dat die betere apparatuur gaan hebben :P
Ik wil namelijk meer zekerheid over mijn batterij.
Als die (zeer) goed in orde blijkt te zijn, denk ik te overwegen om een volledige nieuwe xenon set aan te schaffen, maar niet via AliExpress.

Niet dat ik niet tevreden ben van hun, maar nu effe niet ivm met de xenons, en heb ook geen zin om er 4 tot 6 weken op te moeten wachten :')
Ik wil terug werkende koplampen ...

Heb bij die batterijzaak al twee batterijen aangeschaft, een keertje voor een van mijn auto's, en een keertje voor een van mijn motoren. Zeer tevreden van die zaak, en staat hier ook bekend als een van de betere :t

Ik breng uiteraard nog wel verslag uit als ik er geweest ben :Y
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

Berichten:
129
Reg. datum:
01 feb. 2015
Locatie:
Leeuwarden
Een soort gelijk probleem heb ik ook eens ervaren. De balast die op de motor zat had een minimum van 10 volt nodig en met starten wilde de accuspanning nog wel eens net onder 10 volt zakken waardoor de xenon niet aanging. Met een vervangend balast die een lager minimaal spanning nodig had was het opgelost.

Yamaha Diversion XJ600S 1994

Berichten:
6.301
Reg. datum:
20 jan. 2007
Locatie:
Zevenhoven (Zuid Holland)
quote:
rmk_ schreef op 02 oktober 2017 @ 13:42:
Een soort gelijk probleem heb ik ook eens ervaren. De balast die op de motor zat had een minimum van 10 volt nodig en met starten wilde de accuspanning nog wel eens net onder 10 volt zakken waardoor de xenon niet aanging. Met een vervangend balast die een lager minimaal spanning nodig had was het opgelost.


Maar onder de 10 volt met starten is volgens mij wel heftig....uit mijn hoofd staat er op de ballast 9-16 volt.
Ze zeggen dat ik het altijd beter weet, echt niet.

GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
Net terug van de batterij specialist ,

Batterij is perfect zegt hij.

Hij meet in rust (meteen na het rijden dus) 12,72V
Laadstroom tussen 14,32 (stationair) en 14,48 aan 6000rpm
Op mijn vraag ook eens plots gas geven en plots gas dicht, geen plotse pieken of duiken van de waardes.

Spanningsval bij starten (opnieuw benzinekraantje toe) en een 3 tal sec demareren, 11,04V.
Bij koudstart mag die gerust onder de 11V zegt hij, vanaf 10V wordt het zorgwekkend, en onder de 9,5V wordt het tijd voor een andere. Vroeger mocht dat gaan tot 8,5V, maar al de moderne electronica kan daar niet zo goed mee om.

Zijn waarden liggen dus iets hoger. Hij bevestigd dus dat die goedkope metertjes idd afwijken, maar meestal niet uitzonderlijk veel. Mijn toestelletje is nog aanvaardbaar en bruikbaar zij hij :+

Van xenons heeft hij weinig verstand, maar hij zegt dat het probleem al zeker niet aan de batterij en de laadstroom kan liggen.
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

Tiger 1050

Berichten:
2.854
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
3 seconden 11 volt. Kan best eens zijn dat de elektronica van de lamp dan besluit om de lamp uit te schakelen...

Voor de meeste elektronica in de auto/motor is dat inderdaad niet erg, maar die elektronica is daar dan ook voor gebouwd. Daarom is dat spul ook zo vreselijk duur.
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:
blihi schreef op 02 oktober 2017 @ 15:55:
3 seconden 11 volt. Kan best eens zijn dat de elektronica van de lamp dan besluit om de lamp uit te schakelen...

Voor de meeste elektronica in de auto/motor is dat inderdaad niet erg, maar die elektronica is daar dan ook voor gebouwd. Daarom is dat spul ook zo vreselijk duur.

In normaal omstandigheden heeft de motor lang geen 3 sec nodig om te starten, z3lfs koud en bij -10įC slaat ie meteen aan. Maar ik wilde de qpanningsval langduriger testen, daarom benzinekraantje toe gezet ;)
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

Tiger 1050

Berichten:
2.854
Reg. datum:
25 mei. 2011
Locatie:
Eindhoven
In de OP focus je nogal op het relais, maar het relais schakelt (schrijf je tenminste) wel. Een relais is een vrij eenvoudig ding, waaraan weinig fout kan.

De kabelboom die je ooit vervangen had bleek het later toch weer te doen. Dat suggereert dat het probleem ergens anders zit, dus niet in het relais en niet in de kabelboom.

Enige dat ik kan bedenken is een dergelijke beveiliging.

Om te testen: Hang de hele installatie aan een goed opgelaten auto accu (batterij op z'n Vlaams) en probeer het eens aan te laten staan. Hoe lang duurt het voordat de lampen uitschakelen en wat is dan het voltage?
The neighbour's grass always looks greener, because it's fertilized with bullshit

GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:
blihi schreef op 02 oktober 2017 @ 16:20:
In de OP focus je nogal op het relais, maar het relais schakelt (schrijf je tenminste) wel. Een relais is een vrij eenvoudig ding, waaraan weinig fout kan.

De kabelboom die je ooit vervangen had bleek het later toch weer te doen. Dat suggereert dat het probleem ergens anders zit, dus niet in het relais en niet in de kabelboom.

Enige dat ik kan bedenken is een dergelijke beveiliging.

Om te testen: Hang de hele installatie aan een goed opgelaten auto accu (batterij op z'n Vlaams) en probeer het eens aan te laten staan. Hoe lang duurt het voordat de lampen uitschakelen en wat is dan het voltage?

Klopt, en ik denk nog steeds dat het relais kapot gaat. Maar dat de oorzaak ergens in de ballasten en/of de bulbs zit.

Het is niet omdat het relais nog schakelt, dat er niets in kapot is.

Wat er aan de kabelboom zelf kapot zou kunnen gaan weet ik niet.

Die ene relais die het even weer deed op een andere kabelboom, vindt ik ook nog steeds raar.

Maar vooral die laatste kabelboom/relais (die niet via AE kwam), die hield het iets langer uit. En het feit dat ook die eraan is moeten geloven doet mij toch sterk denken aan de ballasten en/of de bulbs. Lijkt dat een van beide misschien te veel stroom blijft afnemen na het inschakelen van de bulbs, waar dat relais niet tegen kan of zo ...

Feit is, de batterij (wat in dit geval ook in het vlaams eigenlijk accu genoemd zou moeten worden ;) ), is niet de oorzaak. Als het xenon systeem een spanningsval tot 11V niet aankan, werkt het op zowat geen enkele auto of motor.

Tijdens het starten zette ik mijn koplampen ook niet aan, altijd erna pas. En de laadstroom is ook perfect, niet te hoog en niet te laag, geen pieken en geen dalen, gewoon stabiel op de ideale waarden ...

Verder staat er helemaal niets anders op die kring dan enkel de xenon installatie.
Voeding rechtstreeks. Signaal via de originele connectie, dus niet inschakelbaar zonder contact aan te zetten.

Tja ... wat kan het nog anders zijn dan de ballasten en/of de bulbs, als accu, en alle spanningen in orde zijn, en ook alle verbindingen zijn goed gemaakt -O-
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

Go hard or go home..

Berichten:
876
Reg. datum:
23 apr. 2014
Locatie:
Oss
Is het niet zo dat de kabelboom een losse massa punt heeft?
Zo ja zou het niet kunnen zijn dat je gewoon slechte massa hebt, Op zowel de ballasten en het kabelboompje.

Zou je voor de zekerheid een kabel van min kant can de accu erna kunnen leggen en dan even controleren.
Stefanoss wijzigde dit bericht op maandag 02 oktober 2017 19:00 (8%)
Kawasaki Vulcan VN1500----Aprilia Tuono R

Berichten:
4.610
Reg. datum:
28 apr. 2005
Locatie:
Den Haag
quote:
DKP schreef op 02 oktober 2017 @ 16:39:

[...]

Feit is, de batterij (wat in dit geval ook in het vlaams eigenlijk accu genoemd zou moeten worden ;) ), is niet de oorzaak. Als het xenon systeem een spanningsval tot 11V niet aankan, werkt het op zowat geen enkele auto of motor.


Daarom gaan bij moderne voertuigen de koplampen pas aan na het starten.

GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:
Stefanoss schreef op 02 oktober 2017 @ 18:52:
Is het niet zo dat de kabelboom een losse massa punt heeft?
Zo ja zou het niet kunnen zijn dat je gewoon slechte massa hebt, Op zowel de ballasten en het kabelboompje.

Zou je voor de zekerheid een kabel van min kant can de accu erna kunnen leggen en dan even controleren.

Massa aansluiting gaat niet van de ballasten zelf naar de massa, maar enkel via de kabelboom. Die loopt bij mij al rechtstreeks naar de accu.
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

GSX 750 F '01

Berichten:
19.860
Reg. datum:
01 jan. 2012
Locatie:
Ergens midden BelgiŽ ... maar dat had je al wel gedacht wellicht :P
quote:
Kees Den Haag schreef op 02 oktober 2017 @ 19:25:
Daarom gaan bij moderne voertuigen de koplampen pas aan na het starten.

En zoals ik meerdere malen liet weten, ik mijn koplampen ook pas inschakel na het starten ;)
Suzuki VL 125 LC Intruder '03 - Suzuki GSX 750 F '98 - Suzuki GSX 750 F '01 - Suzuki GSX 750 F '98 - BMW K1200S '07 - Suzuki GSX 750 F '99 - Suzuki GSX 750 F '01

Select Forum

© 2001-2017 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.