Olieslang vervanging

Kees Den Haag

MF veteraan
28 apr 2005
4.909
110
Den Haag
Bij mijn Yamaha XJ900 S Diversion is helaas de slang die loopt van de oliepomp in het blok, naar de oliekoeler, aan vervanging toe.
(Het olieverbruik is hierdoor erg hoog. O-) )

Het betreft een flexibele slang met als doel de oliekoeler niet bloot te stellen aan de trillingen van het motorblok. De slang is er af fabriek opgeperst en niet los te vervangen. Nu kan ik natuurlijk dit onderdeel voor de hoofdprijs gaan bestellen bij Yamaha, maar daar heb ik weinig zin in. Ook omdat de vervanging van het gehele onderdeel heel erg lastig is aan de onderkant van het blok. Je kunt er nauwelijks bij...

Ik zat zelf te denken aan een slang met knelkoppelingen zodat ik die aan beide zijden op de buisjes kan bevestigen. Het moet uiteraard wel temperatuur bestendig zijn. Ik schat in dat de olie in extreme situaties toch wel zo'n 130 a 140 graden kan worden.

olieslang.jpg


Het moet dan ongeveer 30cm lang zijn. De buitendiameter van de buis is 10mm.

Suggesties waar iets dergelijks is te krijgen? Of andere suggesties uiteraard!
 
De boosdoener hieronder. Hier lekte de olie uit. (Niet vreemd na 22 jaar weer en wind.)
olieslang3.jpg


De knelfittingen gemonteerd op de slangen.
olieslang4.jpg


Gemonteerd op de motor.
olieslang5.jpg


De slangen zijn iets langer dan de originele. Daarom is het buisje wat korter afgezaagd. Dat kwam beter uit want daardoor kan ik er beter bij.
olieslang6.jpg


Denk dat dit een betere oplossing is dan een tweedehands onderdeel. Want de kans dat die weer gaan lekken is groter ben ik bang.
 
Terug
Bovenaan Onderaan