Ik HAAT dit middeleeuwse land!

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
1
GVD, ben zwaar chagrijnig nu. :( :r

Waarom?

OK, ik woon in dorpje (geen reacties als: moet je ook niet doen, ik weet het), uiteraard hebben we in dit op ICT gebied middeleeuwse land daar nog geen kabel of ADSL. Ik moet me dus redden met ISDN.

Oke, de snelheid is zwaar ruk maar goed, daar valt mee te leven, grote downloads doe ik wel op m'n werk. De kosten valt echter niet mee te leven. Laatst gvd een telefoonrekening die gewoon aso hoog was, niet leuk meer, kun je gewoon een set nieuwe BT010's voor laten monteren en dan hou je nog geld over ook voor NOG een nieuwe achterband.

En eis ik dan zo veel ofzo? Helemaal niet, ik wil gewoon 's avonds een paar uur kunnen internetten, en ook een paar uur op zaterdag en zondag. Is dat teveel gevraagd? Is dat abnormaal?

En die k#t regering in Den Haag met hun mooie propaganda: Nederland is voorloper op ICT gebied.
Zorg dan eerst eens voor fatsoenlijke internetverbindingen overal!!!

Maar goed, toen kwam er een provider genaamd Friaco: onbeperkt internet voor een vast bedrag per maand. Ik helemaal blij, voor 30 euro per maand verlost te zijn van torenhoge rekeningen die door je strot geduwd worden door eeuwige monopolist KPN. Werkt perfect, geen klagen tot nu toe, gewoon super. Ben helemaal tevreden. :)

Tot ik vandaag een email krijg van die Friaco gasten:
blabla
.....
Zolang de verhouding tussen ZakenNet en ThuisNet niet in balans is zal het gebruik van ThuisNet tot een minimum beperkt moeten worden. Zoek toegang tot het Internet binnen redelijke grenzen. Probeer gemiddeld niet meer dan ruim een uur per dag internet op te gaan. FRIACO zal dit de komende dagen gaan bijhouden en zal zich bij elke ThuisNetter die bovenmatig gebruik maakt van internet-toegang helaas moeten beroepen op artikel 11 lid E van de algemeen voorwaarden:

FUCK YOU! |(

1 uurtje per dag? Stelletje oplichters!!! :r
Dan ben ik nog goedkoper uit met internet via KPN. |(

Hoe moet ik straks nou nog M-F bezoeken? ;(

Ik haat KPN, ik haat Friaco en ik HAAT onze geweldige regering die nix aan deze onrechtvaardige situatie doet en 8 jaar lang heeft zitten slapen op internetgebied. Zelfs Belgie is gewoon 100 keer beter op dit gebied.

Zo, dit moest ik ff kwijt. :(
 

WHEELY-FREAK

Die hard MF'er
8 feb 2002
286
0
KUT KUT EN NOG EENS KUT !!!!
Hier in Oisterwijk zijn ze pas net begonnen met de aanpassingen voor kabel terwijl ze in Haaren ( BOERENGAT EERSTE KLAS ) al meer als een half jaar kabel hebben ????
Die boeren hebben niet eens een industrieterrein
 

Guzmo

MF'er
10 feb 2002
105
0
Waterlandkerkje
Dat lucht op he? Maarre.. je hebt wel gelijk hoor. Nou woon ikzelf ook in zo'n klein dorpie, (Volgens mij wonen er nog heeeeeeeeel veeeeeel mensen in heeeeeeel veeeeeel kleine dorpies, maar goed) maar hier ligt dan toch nog kabel, waar ik vanaf 19 maart a.s. gebruik van ga maken met een 512kB verbinding. 't zal me benieuwen. Ik wens je in ieder geval iets beters toe dan zoals het nu gaat want dat is ook niks zo. '( Succes verder....
(Ooit al eens aan satelietinternet gedacht? Zal ook wel niet zo goedkoop zijn maar wel snel en vaste bedragen geloof ik.'k weet er niet zoveel van en hoor er ook weinig meer over)
 

Gizzmo

MF veteraan
8 jun 2001
9.236
61
Hou je de komende dagen rustig, kan je misschien daarna gewoon weer te keer gaan.
 

Gekbert

Die hard MF'er
18 feb 2002
724
1
Barneveld
same here :j betaal me de ziekte voor interpret...

ff 's avonds 2 a 3 uurtjes en je hebt gelijk een dikke rekening....

(dacht dat k bijna de enige was in NL die nog geen kabel had)
 

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
1
Maarreh, ze kunnen de boom in met hun 1 uur per dag, ik internet als ik wil en ik ga net zolang door tot ik de laatste waarschuwing krijg. :j

Ik heb getekend voor onbeperkt internet en daar betaal ik ook voor.
Gelukkig (of jammer) ben ik niet de enige in Nederland met dit probleem...
 

rvh

MF veteraan
28 nov 2001
9.738
6.402
Ergens in Zuid-Holland
Hm...Rev is gefrustreerd? Hoge rekening door pornosites te bezoeken en dan maar de snelheid van de internetverbinding de schuld geven. Gelukkig hebben we nu Pocahontas met d'r gratis te aanschouwen boezem... :)
 

Fastcruiser

MF veteraan
14 aug 2001
14.304
4.876
Zuid-Limburg
Doen zoals in de V.S. Daar worden electriciteit en communicatie (en uiteraard benzine!) zo ongeveer als een eerste levensbehoefte gezien. Kost daar ook geen ruk om op de PC de hele dag de internetverbinding open te laten staan (snelheid aldaar weet ik overigens niets van).
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
23.114
1.153
Nederland
Rev, kom hier maar ADSL'en hoor. Neem je computer mee, dan hangen we die aan de switch en kan je dag en nacht downloaden.

Maar in Friesland is het toch ook schaars man. Wees blij dat er telefoonkabels liggen !! :)
Aangezien de dorpen daaro klein zijn, en er veel weiland en meren zijn, tsja, dan heb je soms wat minder kans op ADSL. Het zal daar misschien wel komen (of kabel), maar ADSL komt eerst in de grote steden, dan grotere dorpen en dan misschien de kleintjes.

Overigens moest ik hier in Amersfoort ook erg lang wachten op kabel toendertijd, en toen hadden mensen in Friesland allang UPC/Chello met 200kb/s en had ik hier ook telefoonrekeningen waarvan je dus voor EN achterband kon kopen en laten monteren. En niet een keer hoor, nee veel vaker.
Ben blij dat ik nu met zo'n 55 euro klaar ben per maand.
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
23.114
1.153
Nederland
Doen zoals in de V.S. Daar worden electriciteit en communicatie (en uiteraard benzine!) zo ongeveer als een eerste levensbehoefte gezien. Kost daar ook geen ruk om op de PC de hele dag de internetverbinding open te laten staan (snelheid aldaar weet ik overigens niets van).

Nee vind je het gek, lokaal betaal je geen telefoonkosten, dus kan je inderdaad bijna 24uur per dag online voor alleen de ISP kosten ;)
Dan is de snelheid laag, maar ze hebben er ook een aantal vormen van DSL voor snelheid natuurlijk.
 

Ryser

MF veteraan
11 dec 2001
1.507
0
Goor
1 uur per dag??? Die lui zijn niet van deze wereld!!! :j :j Ik zit thuis ook nog via de telefoon te werken, maar heb gelukkig een beter verbinding op m'n werk :) Volhouden!
 

Boefje

MF veteraan
Donateur
28 jan 2002
8.423
303
Gewoon, doorbellen, als ze hem willen afsluiten, zie je dan wel weer verder. Wat staat er eigelijk in die clausule ???? staan er ook de gevolgen in.

Kabel is inderdaad ideaal, 512 kb, en dik te vreden....

Bart
 

***BTR***

MF veteraan
30 mei 2001
1.326
0
Den Hoorn
Zit ook op de kabel. Moet alleen nog steeds even een iets duurder abonnement aanvragen. Gaat nu een beetje langzaam op het "Wereld Wijde Wachten".
 

Fast Bazzz

less fast nowadays…
Donateur
1 mrt 2002
914
66
Regio Eindhoven
Tja, dan is Chello toch wel handig, maar die gaan grootverbruikers ook aanpakken. Tot die tijd gaat het hier lekker snel! *D

Nu nog stromend water.... :+
 

Johan

MF veteraan
17 jan 2002
2.852
0
Na het lezen van je mail, nieuws, 3 woorden wisselen via MSN ben je al een uur verder.

Vind dat je voor € 30,- wel wat meer mag verwachten.

Ik snap wel dat Chello de grootverbruikers aanpakt aangezien dat ook echte GROOT verbruikers zijn (als ik op GoT lees wat die gasten allemaal downloaden |( ) maar dit gaat nergens over.

[edit]
Is zo'n Wanadoo hometime (of hoe het ook heet) abbo niets voor jou? Dat is toch ongeveer hetzelfde?
[/edit]
 
Laatst bewerkt door een moderator:

zut

MF veteraan
11 jun 2001
2.160
0
Achterhoek
fair use = 1 uur :? Lekkere firma!

Gelukkig heb ik hier in dit dorpje in de achterhoek (ietsie links van de poolse grens)wel kabel :)
 

Skoezie

MF veteraan
21 mei 2001
7.367
1
Assen
Ik ruik hier een modpost die vrij gaat komen! })

Geintje, maar is idd kut. Zou er zelf niet te zwaar aan trekken. Gewoon door internetten. Er zijn zat andere mensen die van schrik nu niet langer dan een half uur per dag op internet gaan door zo'n oproepje van de ISP. Is er dus nog zat ruimte over jou. Fuck them! :j
 
Bovenaan Onderaan