Kawasaki ESCS vraag

Joch3m

Die hard MF'er
24 apr 2006
332
0
Purmerend
Hoi allemaal,

Ik ben bezig met mijn GPX600R en had vandaag de ESCS unit van mijn voorvorkpoot afgehaald. Hij lekte vanuit de stelschoef bovenop de unit. Toen ik het geheel uit elkaar haalde zat het bovenste gedeelte (dus waar de spoel zit) vol met olie en smurrie, dit kan toch niet goed zijn lijkt me, enfin de spoel deed het ook niet echt mee. Weet iemand of dit nog te repareren is en of die onderste helft, waar een zuigerofzo inzit te demonteren is?

Bedankt alvast :]

Joch3m
 

vliegende baksteen

MF veteraan
30 jan 2005
2.833
25
goes
In dat geval, gewoon goed schoonmaken. De spoel is een solenoid (er zit in de behuizing een palletje wat door de spoel aangetrokken wordt en zo de demping vast zet, waardoor de vork niet meer in kan veren of veel stroever inveert.
Je kunt de spoel eens doormeten met een ohm meter, om te kijken of de spoel nog werkt. Het is verder een puur mechanisch gebeuren, dus schoonmaken kan al een hele boel schelen.
Hoe dat allemaal uit elkaar moet weet ik niet, dat zou je in het wph moeten opzoeken.
Zie je er geen gat in, kun je de antiduik functie zonder problemen uitschakelen, dan werkt-ie als een normale voorvork.
 

Joch3m

Die hard MF'er
24 apr 2006
332
0
Purmerend
Spoel heb ik doorgemeten maar meet geen breuk ofzo, wat voor weerstand moet zo'n ding hebben. Het mechanische gedeelte heb ik met remmenreiniger weer aan de gang gekregen alleen de werking is me nog niet geheel duidelijk, iemand anders nog ideeen. Het WPB heeft het wel over het electrische circuit maar over dit gedeelte wordt niet gepraat.

Weet iemand waar een kawasaki specialist zit in nederland?
 
Bovenaan Onderaan