Kouwe banden

kouwe banden

 • Hij weer ....

  Stemmen: 21 56,8%
 • Hij weer ......

  Stemmen: 18 48,6%
 • Hij weer .........

  Stemmen: 18 48,6%

 • Totaal aantal stemmen
  37

Miglowie

MF veteraan
21 mei 2016
1.189
497
42
Vollenhove
Mijn monteur haalt er altijd een doekje overheen en zegt dan: Als je vanavond thuis komt, is hij wel ingereden 8-)
 

kirill007

MF veteraan
14 apr 2012
1.553
108
Oost-Vlaanderen
Mijn continental road attack 3 banden waren heel snel ingereden en ik heb er alleen nog maar een oeps moment mee gehad toen het minder dan 3°C en vochtig was.
Zaterdag heeft mijn collega in ongeveer 30km een nieuwe angel gt 2 achterband ingereden, dit kon misschien sneller maar hier voldoe hij zich comfortabel bij.
 

Rob RD

Dé Rose Olifant
Donateur
25 aug 2002
18.239
8.355
60
Rèswèk
www.rd350.nl
Ik kan 'm even updaten... Er zijn twee dingen gebeurd. Tussendoor ben ik met mijn zoon zijn FZR600R, waar pas fonkelnieuwe banden op lagen, naar Hyperpro gereden om daat nieuwe vering te laten monteren. Voorvork is ingeregeld met de juiste dikte olie en nieuwe veren, achter een complete schokker. Onderweg naar huis in de stromende regen alle putdeksels, witte strepen en zebra's genomen die ik maar kon vinden. Die fiets geeft geen krimp.
Banden zijn op advies van René geloof ik bij Motorbanden Quick Service in Bleiswijk gemonteerd en over Hyperpro Alphen hoef je sowieso geen twijfel te hebben...
Wat dat aangaat valt er dus heel wat in wegligging te halen...
Zelf heb ik een overjarige band die ik hier op M.-F. scoorde achter op de 1000 gezet en een nieuwe voor. Als droogweerrijder merk ik zo'n waanzinnige verbetering. De achterband is ondanks zijn leeftijd en de vorige eignaar hem niet durfde monteren een plakband en staat goed in verhouding met de voorband die natuurlijk een generatie jonger en dus beter is. De snelheid in bochten waar slip waarneembaar wordt door vermogen in combinatie met snelheid ligt naar mijn inschatting 1,5 keer hoger dan op de bakelieten karrewielen die er onder zaten en is zeer goed onder controle te houden.
Eerdaags een vrije dag nemen om in Purmerend met oogkleppen op door een vertrouwde specialist die voor mij nieuw is een set op één van mijn eigen 600's laten monteren, alvorens die ook op Hyperpro te laten zetten :P
Oh, en of er een laag op zit of niet, ik had de eerste paar bochten met die nieuwe voorband ernstige problemen... dat blijft dus oppassen, eat ze ook zeggen
 
Laatst bewerkt:

RetepV

MF veteraan
22 okt 2008
4.567
0
51
Huizen
Doe mij maar een Conti Sport Attack.
Mja. En die hebben mij ooit een gebroken elleboog en vinger opgeleverd, omdat ze geen ene reet grip hebben als ze nog koud zijn. Echt niks. Ik reed 30km/u aan het einde van mijn straatje (net opgestapt), remde, voelde de voorkant glijden, liet mijn rem los, maar hij gleed gewoon door, kreeg geen grip meer terug. En *kletter*, daar lag ik dus. Ik was zo verbaasd dat ik nog gekeken heb of er misschien water of olie lag. Maar helemaal niks. Straat was kurkdroog en schoon.

Michelin Pilot Roads zijn superbanden voor op de weg, voor woon-werk verkeer.

En voor die Conti's reed ik met Bridgestone BT020 banden. Ook nooit gezeik mee. Die hebben ook al aardig wat grip, zelfs wanneer ze nog koud zijn.
 

RetepV

MF veteraan
22 okt 2008
4.567
0
51
Huizen
Pilot Road II is mijn winterband.Bizar grip op natte dagen. Wil niks anders.Alleen Pirelli op circuitdagen :)
Precies. Maar op het circuit is het toch allemaal anders. Daar rij je toch het eerste rondje niet voluit, en het tweede rondje vaak ook niet. Maar als je bij het derde rondje bent, moet je toch wel echt flink toeristisch aan het rijden zijn wanneer je band (eender welk merk, Conti inclusief ;)) nog niet warm is. :)

Voor op de weg wil ik bij het koud wegrijden gewoon meteen grip hebben. Op de weg haal ik echt niet de gemiddelde snelheid van 170 km/u die ik op het circuit wel haal (laagste snelheid: 70, hoogste: 270 ;)). Eerder gemiddeld 80 ofzo (laagste 30, hoogste 130), met woon-werk verkeer.
 

Super Blackbird

Need for Speed = Food for Thought
21 jun 2004
16.717
651
56
Purmerend
www.afsmotorparts.nl
De BT020 waren juist berucht voor de zeer slechte grip in koude en regen......
De oudere SportAttacks waren ook niet best in deze omstandigheden, maar het laatste model scoorde daar juist weer erg goed mee.
 
 • Like
Waarderingen: Voldoor