Scheurtje in aluminium kap van het BLOK!!!

gs450l

MF'er
9 sep 2004
144
0
37
Leiden
Ik ben al een tijdje bezig met het opknappen van mijn motor. Nu wordt al het aluminium spul geadoniseerd. Dus 'ff' die kappen van het blok eraf gehaald.... nou kwam ik tot een minder fijne ontdekking, er zit een klein scheurtje in. Hij lekt nu nog geen olie uit dat scheurtje maar dat kan mss wel gaan gebeuren door de druk etc. En dan heb ik dus echt een probleem, iemand hier een oplossing voor???? Kan je zo'n scheurtje opvullen met een of ander goedje??? Waarschijnlijk heeft de vorige eigenaar een glijer gemaakt.......

 

pietert

Die hard MF'er
1 jul 2004
651
0
34
de goorn
hmm gietaluminium lassen is wel heel moeilijk, als het al mogelijk is. Nu gaat het natuurlijk maar om een scheurtje in wording, maar goed ik zou me wel even goed laten voorlichten.
En wat vloeibaar staal betreft, ik heb er geen ervaring mee, en ook nooit gehoord of het goed of slecht werkt. Maar wat ik wel weet is dat 'echt'staal en aluminium elkaar niet verdragen als er ook nog een geleidende vloeistof (regenwater bijvoorbeeld) bij is. Het aluminium wordt als het ware opgevreten door het staal. Of dit ook zo is bij 'vloeibaar'staal weet ik niet, maar ook hierover zou ik me goed laten voorlichten.
Ik zou het zakie iig is goed schoonmaken als ik jou was, maar dat was je waarschijnlijk ook wel al van plan.

succes ermee.
 

Ooze

Die hard MF'er
Het is eigenlijk kneedbaar alu.... Werkt goed naar verluid. Je kunt het geloof ik zelfs in de DHZ-bouwmarkten kopen van Bison en Pattex. Is een staafje twee-componenten spul. Even kneden en aanbrengen en klaar is Kees. Ik heb het zien zitten op een motor en een auto-carter.

In jou geval komt het niet onder serieuze spanningen / druk te staan. Dus kun je dat best doen. Je blijft het wel zien, dat dan weer wel.
 

willem1940

MF veteraan
7 apr 2003
11.392
4
Sittard
Er bestaat ook speciale aluminium-LIJM; dan nagaan of die ook "vullend" is en open mag blijven als een soort plamuur. Zou mij goed lijken om van 2 kanten op dat scheurtje te zetten.
 

jb37

MF veteraan
30 nov 2003
7.893
0
53
Houten
Loctite heeft daar geweldig twee componenten spul voor.
Welk nummer het is weet ik niet precies maar zit in twee potjes van 125 gram met een wit en een rood dekseltje.
Ik gebruik het voor vanalles, tot aan aluminium radiateuren repareren.
heb nog nooit meegemaakt dat het losliet of ging lekken later.
Even een geultje frezen, wat van dat spul mengen en eventueel met een verfstripper wat verwarmen, dan vloeit het mooi vol.
(IK HEB GEEN AANDELEN LOCTITE)............helaas.
 

motorbeer

MF'er
7 mei 2003
192
0
arnhem
Kijk eens op deze site http://www.wcp.nl/aluminium_solderen.html
Hiermee kun je lassen en natuurlijk opvullen.

Vraag anders eens na bij een goede oldtimer restaurateur. Auto auto's hebben vaak aluminium motordelen die gelast moeten worden.

Vertrouw je het niet helemaal, neem dan een sde moeite om naar een oldtimer beurs te gaan. Daar staat elke keer een vent die aluminium lassen demonstreert.

Veel succes ermee!


Groet,

Motorbeer
 

tommy84

MF'er
12 sep 2004
80
0
35
Winterswijk
Alutite is inderdaad een goede oplossing.
Je hoeft ook niet zo bang te zijn dat er wat kromtrekt door de warmte, want zo heel erg warm wordt het nu ook weer niet.
 

Neonlampje

MF veteraan
16 okt 2002
2.443
0
34
Groningen
Wil je deze kap hierna nog laten anodiseren? (of heb ik het verkeerd begrepen?)

Ik hou niet zo van al die stofjes op epoxy basis, of rare lijmsoorten... ik zou het laten lassen :)
 

gs450l

MF'er
9 sep 2004
144
0
37
Leiden
Bedankt voor al die bloemen..... :+
Ik heb met degene overlegd die het gaat anodiseren, hij zei: "Geen enkel probleem, dat las ik wel!!". Kat in het bakkie.
Ik was een beetje bang omdat ik dacht dat er toch een behoorlijke druk op komt te staan en als het dan openschiet tijdens het rijden.... olie eruit.... motor loopt vast.... Geen idee trouwens hoe snel zoiets kan gaan, maar het zat me toch niet lekker!
 

P.H.C. Ritzen

MF veteraan
Donateur
12 dec 2001
8.136
36
Weert
Bezoek site
Je loopt wel de kans dat er kleurverschil gaat ontstaan omdat de las van een andere aluminium samenstelling is dan je koppelingsdeksel, misschien kan hij 't het beste vanuit de binnenzijde lassen.
 

gs450l

MF'er
9 sep 2004
144
0
37
Leiden
Hij zei wel dat je het zal blijven zien, omdat het van dat oude aluminium is. De brommert is toch al 17 jaartjes! Of hij het aan de binnenkant of buitenkant gaat lassen weet ik nog niet.
 

Skiller

Rookie
17 okt 2004
9
0
49
Zwolle
Als je het netjes wil laten anodiseren (leuke spel"fout"in je eerste bericht :+ ) zou ik jezelf alle moeite besparen en en nieuw kapje kopen. Je geeft immers toch al geld uit. Het opvullen met locktite of kneedbaar alu is zeker een mogelijkheid, het houdt behoorlijk wat en je kunt er nog vele km's mee maken. En je ziet er niets van als het overgespoten is, maar bij anodiseren kan ik je op een presenteerblaadje geven dat het geen gezicht is.
Bij anodiseren word gebruik gemaakt van het feit dat aluminium een beschermende oxide laag heeft (die zeer poreus is) deze laag word mbv elektriciteit dikker gemaakt (tot ongeveer 20 micron ipv 3). De porien worden vervolgens gevuld met kleurstof en daar komt een kleine "coating" overheen.

Kortom als jij het aluminium er niet vlekkeloos uit laat zien zie je elke oneffenheid door de anodiseerlaag heen. (polijsten ed maakt ook een wereld van verschil)
 

Exision

Die hard MF'er
3 feb 2004
751
0
vinkel
in ben niet zon fan van vloeibaar aluminum (defcon en consorten) mijn ervaring is dat het vaak lostkomt en er zoiezo niet uitziet.

Vraag iemand met n tig apparaat om het even te lassen... (voor en achter) daarna even de voorkant gelijk maken, en je kan ermee doen wat je wilt.