Spuitbus met motorgeur

Han S

MF veteraan
11 apr 2015
9.252
7.640
Wie kent niet dat gevoel van de lekkere geur van een motor in de schuur die net een lekkere rit heeft gemaakt en vredig staat af te koelen?
Je bent thuis gekomen na een tochtje van 150 kilometer en nadat je je motorpak hebt uitgedaan, een lekker bord eten hebt weggewerkt, daarna kort een tukje op de bank gedaan hebbende, besluit je nog even je spullen netjes op te ruimen.
Op het moment dat je de deur van de garage openzwaait is het opeens daar.... Die alles omvattende geur en warmte; een melange van benzine, olie, kettingvet, pledge en eventueel zweetlaarzen. Een intens gevoel van gelukszaligheid vloeit door je lichaam en juist dan weet je dat motorrijden niet alleen het rijden is, maar veel meer dan dat alleen.
Eenzelfde gevoel dat je hebt als wanneer je een Rolls-Royce Merlin, een Ford 5000 of een Scania V8 hoort of desnoods een VFR800 die 12.500 toeren draait.
Het is daarom ook zo erg dat je dat gevoel alleen kunt krijgen nadat je een dagje gereden hebt en niet op bijvoorbeeld een willekeurige dinsdagmorgen om 06.45 uur.
Wat zou het fijn zijn als er spuitbussen zouden zijn met motorgeur die je te pas en te onpas leeg zou kunnen spuiten op elk gewenst moment. Onder je oksels, op het toilet, in de woonkamer en stiekem een beetje in je broodtrommeltje. Op slag zou een naderende depressie of een slecht humeur verjaagd zijn en burn-outs op het werk zouden tot het verleden behoren. Iedereen zou zich ook afvragen waarom jij altijd zo opgewekt bent.
Waarom zijn er geen spuitbussen met motorgeur te koop, maar wel allerlei dure "fragrances" waarvan de walgelijkheid van de geur omgekeerd evenredig is aan de prijs?
Met het naderen der vaderdag (wanneer is dat eigenlijk?) lijkt me dit een gat in de markt. Jammer dat mijn kinderen al de deur uit zijn.....
Dit is pure poezie, zeer van genoten en je schrijft prachtig.
 
  • Like
Waarderingen: Horstman