Het grote alles omvattende BMW Boxer-topic III. Luftköpfen

Goed voor hillclimbs denk ik, respect voor wie met dat brede en zware achterwiel(en) een dijkje afblaast....
 
Loopt toch voor geen meter zonder luchtfilter op Bing CV carbs! En het zal zowiezo niet erg lang goed gaan in het terein met al dat stof!😈😈😈😈
 
Hallo.

Ik ben op zoek naar bmw onderdelen jaar 1980/81-82 ???

namelijk ?

Rechts gas voor 2 kabels ? met hooftremcilinder elektra/schakelaar dus geheel compleet ??

Links koppeling met elektra / schakelaat geheelcompleet ??

GOEDE STAAT

wie o wie in nederland of er buiten maak niet uit.

Alvast bedant

Groeten ron
 
Deze iets
Gerade gefunden #ebaykleinanzeigen https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/bmw-r80r-r100r-lenkerarmatur-kupplungsarmatur-mit-schalter/588377653-306-1238
 
In de recente Moto73 4 een artikel over De Hobbyist. Maar ook in het Duitse Motorrad Classic 3/2017
full

Aan het eind van het artikel een opsomming van Duitse BMW specialisten die klant zijn, waaronder ook Siebenrock.
In dit blad ook een bandentest voor klassiekers, dus in de smallere 18 inch maten, met zeven diagonaalbanden en een radiaalband. Die laatste is overtuigend winnaar (Conti Road attack 2 Classic Racer voor en Classic Attack achter) en van de diagonaalbanden is de Michelin Pilot Active winnaar, Dunlop Arrowmax Streetmax daarna en dan een gedeelde plaats voor de BT45 (mijn lievelingsband tot nu toe...)en de Conti Go.
Ook nog een leuk artikel over de R65LS en de Siebenrock 860 cc kit voor R65 en R45. Ik heb dit blad gekocht op Schiphol...
 
Laatst bewerkt:
Ik heb nog wat op zolder gevonden in mijn schuurke:

Twee, volgens mij, ongebruikte velgen 18*2.15

full


En een zijspan achterwiel. Iemand een idee waar die in hoort?

full


full
 
Ben op zoek naar een midden kuipdeel voor mij R100RS, denk dat zowel van een R100RS als een RT zal passen.
Wie heeft er nog iets liggen.
Heb de voorkeur voor een zilverkleurige, maar spuiten is een optie
Gaat om dit onderdeel;
full
 
Laatst bewerkt:
Wij hebben het ouderlijk huis van mijn vrouw gekocht, en kwam deze spulletjes op zolder tegen. Schoonvader had stuk of 5 boxers in de schuur staan, helaas is dat spul allemaal al weggedaan na zijn overlijden in 2007. Ik heb hem nooit gekend maar de kans was natuurlijk groot dat het een wiel van een BMW betrof.
Mede door de BMW historie heb ik zelf ook voor een R80/7 voor m'n eigen project gekozen.
 
Hallo Allemaal, heb een elektro technisch probleem en zou graag jullie ideeën hierover horen.

Het gaat om een R100RS, uit “79 , heb er begin vorig jaar elektrische ontsteking (Silent Hectick) ingebouwd en mee gereden.

Na een paar maanden gereden te hebben begon ik op de voltmeter te zien dat er iets niet helemaal lekker ging met de voltage van de motor. Toen een Lima-controler ingebouwd ook van Silent Hectick, de motor gestart en alles leek in orde.

Gezien ik meerdere motoren heb niet meer met de motor gereden tot vorig jaar bij de Bikersclassic in Spa. Na een ½ rondje begon de motor te sputteren en ik kon net de pits halen. De motor viel geheel uit.
Om toch het weekeind uit te kunnen rijden direct van de accu een draad gelegd naar de ontsteking en zo het toch kunnen rijden.

Vorige week eindelijk wat tijd gevonden om er eens naar te kijken. Alles nagelopen en alles lijkt in orde. De controler lijkt goed aangesloten en werkt ook goed als alles koud is. Zie als ik het contact aanzet 12V op de meter, als de motor start loopt deze stationair al een een stuk op 13V of zo, en met wat toeren zie ik ongeveer 14.2 V op de meter.
Tot zover lijkt alles in orde. Echter als ik ga rijden gaat de motor na een paar km eerst sputteren op hogere toerentallen (4500+), en loopt daaronder nog goed, maar als snel zakt het toerental waar hij goed loopt en stopt hij er helemaal mee. Ook gaan alle lampjes uit. Alsof er ergens het contact (de +) wordt onderbroken.
Als de controller voor de dynamo het probleem zou zijn, verwacht ik dat ik de spanning op de meter terug loopt, als de motor slechter gaat lopen. Ook zou de motor dan gewoon nog moeten blijven lopen op de spanning die de accu nog levert.

Heb het draadje van de accu naar de ontsteking nog op de motor zitten en als ik die aansluit start de motor gewoon weer en loopt die zonder problemen.

Iemand een idee? Het is dus temperatuursafhankelijk.
Ik hoor wel eens verhalen over de startmotor, dat de plus daaroverheen zou lopen?
Hoe zit dat in elkaar, zou dat het probleem kunnen zijn?
 
Twee mogelijkheden, slechte accu en/of overgangsweerstanden in connectoren. Spanningen niet aflezen van die ingebouwde meter maar van een voltmeter rechtstreeks op de accu.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan