Primeur!er rijd een XS1100 op Lpg door Nederland!!

Er zijn ook tankjes speciaal voor scooters gemaakt leverbaar van 24cm breed(zie de foto op de linker bladzijde),worden in Italie veel toegepast!
full
 
Waar is in godsnaam mijn ene schoen gebleven |(

:+

Ik ben nu bijna klaar met alle inkopen doen(nog een lpgschakelaartje voor op het stuur uitzoeken/vinden),vanmiddag ben ik geslaagd in het vinden van een alles in een kraantje,het is een Kiwa kogelkraantje met 2 knelkoppelingen voor 15mm buis en er zitten twee extra uitgangen op voor aftap doeleinden en daar gebruik ik er een van om een toevoerslang naar de warmtewisselaar voor op de binnenste bocht op aan te sluiten. *D
Het mooie is dat ik dit gevalletje van 17,5euro snel en eenvoudig in de plaats kan zetten onder het motorblok waar nu een plastic Tstukje zit erg kwetsbaar te wezen :X die trek ik daar weer weg dus :)
Het instellen van de restrictie is met het heveltje nu tijdens een proefrit een fluitje van een cent en eenmaal dat voor elkaar kan ik het heveltje/armpje er beter vanaf halen en bij het boordgereedschap wegstoppen.
full
 
hebben julie ook effe tijd om mijn topic te lezen over ophanden zijnde lpg conversie van een deel van de ongeveer 10 miljoen motorfietsen die in Vietnam rondrijden :?

moet je hier kijke Vietnamezen maken zich hard voor lpg motorfietsen!

zeg niet dat die spleetogen achterlijk zijn,want zijn dit geen prachtige inniatieven om het millieu te ontlasten :}
 
He, gatver, zo'n leuk topic, en dan ga je in het milieu lopen ontlasten.

Volgens mij reed er bij OBT5 ook een brik, ik geloof een soes met lpg in het rond.
 
He, gatver, zo'n leuk topic, en dan ga je in het milieu lopen ontlasten.

Volgens mij reed er bij OBT5 ook een brik, ik geloof een soes met lpg in het rond.


Ga nog eens kijken en ruiken de volgende OBT6 en doe je ogen vooral goed open en kijk of de eigenaar pretoogies heefd achter donkere glazen 8-) (om anderen niet jaloers te maken)

:)

Ben ook al op zoek naar een brilletje met erg donkere glazen(desnoods een lasbril dan maar!)

:+
 
Vandaag met alles op zijn plek en na even aan het gas gedraaid(klonk prima geen verschil)de straat ermee uitgereden maar oei :( al het vermogen was zoek net of ik vergeten was de choke dicht te zetten,en met voorzichtig gas geven en een paar maal de mengselregelschroeven steeds dieper indraaien kwam er geen pukkel vermogen extra uit het blok.
De bougies zien verdomd zwart dus de ademhaling is in het gedrang en moet verbeterd worden,eerst zal ik het luchtfilterje nog verwijderen en nog een proefritje maken om te zien of het daar aan ligt.
Blijft het probleem dan moet ik net als mijn voorganger een klepje maken op het spruitstuk dat extra lucht toelaat zodat het verbrandingsmengsel weer armer word.
Het warmtewisselsysteem lijkt nu goed voor elkaar te zijn daar hoef ik niets meer aan te doen })
 
wegens de aankoop van nog twee xs1100derds :+ (je bent er gek mee of niet :P ) lag het project even noodgedwongen stil,zojuist heb ik twee carbs(gelukkig gevalletjes met schade) van een xs1100 opgeofferd om de delen met de vlinderkleppen erin te verkrijgen,ze draaien zeer licht en sluiten toch hermetisch af,en morgen trek ik het spruistuk ertussen uit en ga ik hopenlijk zien dat alles in de originele luchtfilterbox past.
full
 
uitgezaagd en resten weggemieterd na ze van de sproeiers ontdaan te hebben,nu nog naar een bromfietszaak een chokehendeltje en een kabel met draad erin halen dan komt het allemaal goed :)
full
 
Dankzij de inlaatrubbers die allemaal origineel een knik hebben past het toevallig allemaal mooi en kom ik ook mooi in het midden uit recht voor/tussen de buitenste twee carburateurs. :)
Dan nu maar de twee gaten aldaar boren en zodra dat is gebeurt eerst het spruitstuk met filter weer plaatsen op de motor en eerst nog even een blokje om om te zien dat de motor nu weer wel genoeg lucht krijgt met deze extra openingen.
full
 
We zijn inmiddels weer 100 interactieve topickijkers :X verder zie ik nu en ik ben klaar voor een proefrit met mijn combinatie met de twee extra openingen in mijn spruitstuk(alles is afbetaald 8-) ),alleen baal ik dat het buiten nog nat is als ik dadelijk een blokje om ga.
full
 
Het laatste nieuws voorlopig>de testrit verliep prima met de extra openingen,hij wou weer echt vooruit })
Ik kan nu de vlinderkleppen ervoor zetten en de kabeltjes ernaartoe van af een splitter die vanaf het stuur met een Shimano(fietsgevalletje) hendeltje van 9,95 middels een enkele kabel zijn commando krijgt.
Vervolgens met alles op zijn plek middels de mengselschroeven de bougies weer hun gezonde kleur terug geven,en dan ben ik weer 50km verder voor dat klusje ook opgeknapt is.
Bedankt voor de belangstelling en
meer nieuws volgt zodra het spul gekeurd is in Maassluis in Januari 2005.
 
een benzinetank heeft altijd DAMP bovenin, dat is hoog explosief, zelfs met de dop van de tank af, blijft die damp hangen.

Valt wel mee. Ik heb 5 jaar geleden onderzoek gedaan naar explosiegrenzen bij benzines. Explosiegevaar is er bij een juiste verhouding bezinedamp/lucht (lees: zuurstof).

Je hebt heel weinig benzinedamp nodig in combinatie met heel veel lucht (lees een flinke buis, met maar een paar druppels benzine). Als je teveel bezine hebt, onstaat er brand, geen explosie. In een benzinetank lijkt me de lucht nogal verzadigd en zal er dus geen explosie onstaan. Een openstaande tank, lijkt me echter gevaarlijker, omdat de verhouding dan wel 'beter' is voor een explosie.

edit: de conclusies verbonden aan de kennis zijn wel hypothetisch :)
 
Laatst bewerkt:
Even reageren op het hierbovenstaande,met een LPG kit werkend op een motor kun je zonder nog benzine aan boord nodig haast onmogelijk je combinatie in de fik zien vliegen bij een aanrijding.
als toefje nog een laatste kijk op mijn laatst verrichte werkzaamheden aan de vlinderklep bediening,das ook 99%klaar nu.(eindjes van draad afknippen)
Edit het Lpgmengstukje van alluminium was eigenlijk gemaakt/bedoelt voor een leger 1 Tonner!! ,er zit een dubbele ring sproeier gaatjes in! 90euro ex btw ongeveer niet in serie gemaakt.
full
 
Laatst bewerkt:
Vast en zeker dat de kleppen het LPGmengsel hebben kunnen als ze op benzine lopend zelfs over de 400000km hun werk blijven doen zonder revisie eraan(met perfect onderhoud,dit is een feit),alleen moet de klepspelingbeurt nooit meer overgeslagen worden(hoe vaak :X gebeurt dat niet?) en de maximale waardes gebruikt worden lijkt mij,dat is 0,2mm voor inlaat en 0,25mm voor de uitlaatklep.
Daardoor houden de klepschotels wat langer contact met de klepzittingen en raken ze minder gauw oververhit.
Ik kan nu nog even melden dat ik zojuist met het gemonteerde spul gereden heb en de motor minimaal half geopende vlinderkleppen nodig heeft om normaal te accelereren rijdend op benzine,het Shimano hendeltje(heb alle standen rijdend geprobeerd,een kwart open en je hebt nog maar 15pk :+ ) zit mooi midden op mijn Crosstuur en het werkt mooi met klikjes en is krachtig genoeg om niet uit de uiterste stand te glippen,boven de 7500toeren is de PKkoek op met alle 6 :} vlinderkleppen wagenwijd open en moet je dus de volgende versnelling pakken!
Ik ga binnenkort (nog beetje illegaal 8-) )een beetje LPGgas tanken en eens zien met de twee electrische afsluiters(op tank en gasdrukregelaar) opengezet of ie er op lopen wil :)
 
Laatst bewerkt:
Bij mijn vorige motor (Div 900) heb ik in 80000km 1 keer de klepspeling moeten stellen, als het materiaal van de xs minstens zo goed is moet het kunnen. Enne we rijden al weer 18 jaar op loodvrij! Xs is wel van voor die tijd. Maar 400000km praktijkervaring is veeel!
 
Misschien :X leuk als de oude eigenaar die ook Piet heet zijn oude motor(met 42500km op toen zijn teller) op het(zijn eigen) plaatje en pad herkend '( ,nu zijn de zwarte tank en de zwarte kapjes voorvork wielen en koplamp allemaal verwisselt en is het een deel van een vuurrode combinatie geworden!
full

nog mijn dank Piet voor het prima motorblok,loopt als nieuw als een turbine en lekt geen druppel iets :)
 
Laatst bewerkt:
Ben reuze nieuwsgierig of de XS al manieren heeft geleerd op LPG. Oftewel,..loopt die al goed?
 
hallo toevalig kwam ik op dez site en tot mijn verbazing zag ik een onderwerp over lpg opeen xs1100 ik denk dat ik de eerste heb gebouwd in 1995 die liep zeer goed op gas [na veel experimenteren]ik heb er 3 jaar woonwerkverkeer mee gereden zonder problemen ook had ik een xs 1100 met zijspan ook op gas.na een paar jaar alles verkocht, nu heb ik nog een cb750 met zijspan uiteraard op lpg [belasting vrij ]alle motoren zijn niet gekeurd op gas , onder het moto de brandstof staad toch niet op het kenteken. Ik heb met de 1100 solo met lpg 2 circuitdagen gereden op assen ,dit was erg leuk vooral de reaties daarna [ mijn snelste ronde tijd was 2.01 ]DUS LPG IS GOEDKOOP EN VOORAL LEUK. PS er zijn fotos maar ik weet nog niet hoe ik ze mee moet sturen.
 
hallo toevalig kwam ik op dez site en tot mijn verbazing zag ik een onderwerp over lpg opeen xs1100 ik denk dat ik de eerste heb gebouwd in 1995 die liep zeer goed op gas [na veel experimenteren]ik heb er 3 jaar woonwerkverkeer mee gereden zonder problemen ook had ik een xs 1100 met zijspan ook op gas.na een paar jaar alles verkocht, nu heb ik nog een cb750 met zijspan uiteraard op lpg [belasting vrij ]alle motoren zijn niet gekeurd op gas , onder het moto de brandstof staad toch niet op het kenteken. Ik heb met de 1100 solo met lpg 2 circuitdagen gereden op assen ,dit was erg leuk vooral de reaties daarna [ mijn snelste ronde tijd was 2.01 ]DUS LPG IS GOEDKOOP EN VOORAL LEUK. PS er zijn fotos maar ik weet nog niet hoe ik ze mee moet sturen.

Maar das geweldig nieuws,ook dat je de moeite neemt gelijk lid te worden van dit Forum :} ,zet alsjeblieft ook jouw Lpg conversie hier met foto's ten toon om andere motorrijders er ook enthausiast voor te maken,kijk bij FAQ eventjes hoe je de foto's hier naar toe laden moet.
De eerste foto's van een Xs1100 als solomotor met Lpg is toch wel heel byzonder,mag ik vragen hoe je het inlaatspruitstuk gemaakt hebt,heb je er ook op benzine rijdend klepjes open moeten zetten voor extra lucht :?
En hoeveel warmte(waar en hoe) is er nu eigenlijk minimaal nodig om de gasklok goed te laten functioneren :?
Enne wat waren de reacties van pomphouders die jou regelmatig zagen tanken bij hun Lpgpomp,en hoeveel tanks zaten/zitten (en waar?)op jouw xs1100 solomotor?
 
Laatst bewerkt:
Maar das geweldig nieuws,ook dat je de moeite neemt gelijk lid te worden van dit Forum :} ,zet alsjeblieft ook jouw Lpg conversie hier met foto's ten toon om andere motorrijders er ook enthausiast voor te maken,kijk bij FAQ eventjes hoe je de foto's hier naar toe laden moet.
De eerste foto's van een Xs1100 als solomotor met Lpg is toch wel heel byzonder,mag ik vragen hoe je het inlaatspruitstuk gemaakt hebt,heb je er ook op benzine rijdend klepjes open moeten zetten voor extra lucht :?
En hoeveel warmte(waar en hoe) is er nu eigenlijk minimaal nodig om de gasklok goed te laten functioneren :?
Enne wat waren de reacties van pomphouders die jou regelmatig zagen tanken bij hun Lpgpomp,en hoeveel tanks zaten/zitten (en waar?)op jouw xs1100 solomotor?
:^

en piet7, je filmpje is niet te downloaden op dit moment. zou hem graag zien *D
 
Laatste nieuws ik ga nu in de weer om mijn combinatie aftelaten bouwen door de specialist in Maasluis op Lpg gebied >Firma Lucardie!

Heb nog geen meter op Lpg gereden met het vernuftige schoone spul trouwens,ben benieuwd hoe lekker ie aan het gas hangen zal :z
 
Het spijt me om je te moeten teleurstellen maar een motor op lpg is niet nieuw.
Ik heb hiervoor op een Honda CX 500 gereden.
2jaar geleden was ik in Boekel op een CX meeting. Daar was er een die ook een LPG tank achterop had. ( op de plaats van een topkoffer )
Misschien kan je via de dutchcxclub meer info hierover krijgen?
 
Het spijt me om je te moeten teleurstellen maar een motor op lpg is niet nieuw.
Ik heb hiervoor op een Honda CX 500 gereden.
2jaar geleden was ik in Boekel op een CX meeting. Daar was er een die ook een LPG tank achterop had. ( op de plaats van een topkoffer )
Misschien kan je via de dutchcxclub meer info hierover krijgen?

Het byzondere is dat ik een luchtgekoelde motor heb ipv watergekoeld en ook nogeens 4 carbs ipv 2 of 1 .
Ik betwijvel zeer of welke eigenaar dan ook met een illegaal Lpgbrouwsel met zijn creatie in het nieuws voor de dag wil komen ,ik schijn de enige tezijn omdat ik hem nu officeel laat keuren.
Zojuist heb ik nog even voor 40 euro een nieuwe kleine maat Firestone F560 achterband bij een bandenboer in Scharwoude gekocht want tijdens de keuring word ook op de gehele staat van de combinatie gelet!
 
Terug
Bovenaan Onderaan