"bijna niemand draagt gehoorbescherming"

Lemmy

MF veteraan
16 sep 2002
98.798
1.747
Vlaardingen
Instagram
Tinnitus kan écht, écht heel erg zijn. En het grote probleem is, het is niet concreet meetbaar (zoals een infectie of zo), dus het wordt ook nog eens heel moeilijk geconstateerd en begrepen (ook door artsen), laat staan dat je er goede hulp bij kunt krijgen.

Ik ken veel mensen die er last van hebben, en twee die er zelfs zo gek van werden dat eentje nu arbeidsongeschikt thuis zit aan de antidepressiva, en de andere er uiteindelijk een eind aan heeft gemaakt.

Zelf heb ik er ook last van, maar al sinds een gehooroperatie in mijn kindertijd, en gelukkig is het redelijk mentaal weg te filteren. Maar nog steeds kan ik slecht tegen stilte omdat ik dan altijd een hele diepe brom hoor, of ze hier verderop aan het boren zijn of zo.

Het is zo ontzettend makkelijk om twee oordopjes in te doen... Zo'n ontzettend kleine moeite, om de kans op zo'n ontzettend groot probleem zo sterk te verminderen... Alsjeblieft mensen, doe het jezelf niet aan.
 
Heb je ooit op de motorbeurs gekocht, op maat. Voor ouwelullen tochten hier in de buurt draag ik ze niet, beetje onderin de toeren rijden op de std VFR gaat prima; super stille blok.....:Y

Op de 888 wel, want dan heb ik het idee dat hij niet uit elkaar knalt....... :?
 
Motorrijder beschadigt gehoor in 15 minuten en bijna niemand draagt oordoppen, kno-artsen slaan alarm

Wat nou, "bijna niemand" :? Da's niet wat ik hier zie :N
Of de afgelopen dertig jaar heb meegekregen :N

Is het echt zo erg :?
´blijkt uit onderzoek´ staat er alleen in dat artikel.
Hebben ze dan alleen de op maat gemaakte doppen meegeteld en de universele schuimpjes onder het kopje ´ geen gehoorbescherming´ geplaatst?
Het is imo nogal een dooddoener, aangezien onderzoeken niet altijd onpartijdig gedaan worden.
Het zou handig als dan ook het onderzoek wat de basis van het artikel is, erbij vermeld word...

Ik draag altijd oordoppen op de motor, want het windgeruis bij hogere snelheden is wel het ergste qua geluid.
Op maat gemaakte rubbertjes werkten voor mij nooit goed (dempende werking was al na een paar maanden weg, en irritatie van de oren).
Universele schuim doppen werken voor mij nog altijd het beste.
 
Laatst bewerkt:
Naar mijn idee rijden er meer mensen MET rond dan zonder...ik ken geen mensen die zonder rijden. Zal het ook afraden.

Ik heb zelf best last van de tinnitus, dusdanig dat ik zonder het daarvoor bestemde gehoorapparaat helemaal gek ga worden.

Ik hou het daarom bij kleine toertochten, snelweg mijdt ik. Teveel lawaai aan m'n kop. Altijd oordoppen in!
 
En van die in-ear oortjes? Werken die ook?

(Doe zelf van die Alpine gehoorbescherming in met van die kanaaltjes erin dat je nog wel geluid kan horen).
 
Ik ben gevoelig voor geluid(en licht), ik rij echt geen meter zonder mijn op maat gemaakte oordoppen.

Ik kan me ook echt VEEL beter concentreren op het verkeer als ik oordoppen draag. Een andere fijne bijkomstigheid is dat de Cardo beter te horen is.

Ik wil ook echt geen tinitus krijgen omdat ik al slaapproblemen heb.

Maar ik ben misschien extreem, ik heb zelfs een nieuwr helm gekocht met als voornaamste doel minder rijgeluid, want zelfs met hele goede oordoppen vind ik het soms nog te veel.

De mensen die ik ken die zonder oordoppen rijden zijn vooral mensen van de oudere generatie. Maar dat is puur mijn ervaring.
 
al jaren draag ik deze......touwtjes gaan eraf .
ik hoor net genoeg .





3M-Oordoppen-met-doos-_-XX74214_01.jpg
 
Het is sowieso goed voor de algemene gezondheid om niet het AD te lezen.
Precies, boerenverstand gebruiken.....ooit een keer naar een concert gegaan en daarna last van gehad, geen oog dicht gedaan dus nooit weer naar een concert.

Hetzelfde met motorrijden, niet hard rijden/stille motor of oordoppen erin...en gaan.... :?
 
Ik heb het geprobeerd maar ik vind het net zoiets als met een headsetje/muziek in rijden, ik vind het net of ik onderwater zit. Eigenlijk mis ik de omgevingsgeluiden te veel, zoals het geluid van de motor. Dus als ik na een wat langere rit mijn helm af doe moet ik effe de boel laten betijen. Ik heb geen tinnitus, kan me na wat concerten wel voorstellen wat het is.
Ze hadden op Radio 1 ook weer een eigenwijze oude lul gevonden zeg!
@sukayaho ?
 
Het is wel grappig dat we allemaal inmiddels wel zo ver zijn dat we mooie helmen, speciale laarzen, handschoenen, dure pakken en soms zelf airbags dragen.

Maar gehoorschade is de meest voorkomende verwonding door motorrijden.

Al denk ik dat echt wel meer dan 25% het draagt. Ik weet niet waar die 75% zou moeten zitten, want ik hoor(heuhue) weinig mensen die het niet dragen.
 
Ik gebruik de alpine party plug oordoppen. Je hoort alles nog maar word goed gedempt. Verder heb ik een goed passende Schuberth helm
Wat ook 50% scheelt
 
Ik herken deze uitspraak niet in mijn omgeving. De mensen die ik ken en motorrijden, rijden allemaal met gehoorbescherming. En als ik zo rondkijk op meetings, beursen en motorzaken, is mijn eerste indruk dat het toch veel gebruikt wordt.
Het wordt ook pas een probleem als je de uitspraak niet meer hoort.

Als mensen er mee inlopen op een beurs moet je misschien wat minder hard neuriën.
Of ze zijn getrouwd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan