Aantrekmoment Balhoofd GSXR600

esposo

Rookie
11 aug 2004
11
0
pluto
Wie kan mij vertellen met hoeveel Nm je een balhoofd van een Suzuki GSXR600 SRAD 1998 aan moet trekken.

Groeten,
esposo
 
25 jul 2004
136
0
Lieren
Inderdaad erg weinig... Met onbenullig doet draai je alles verrot. Tegenwoordig zitten er aluminium borgmoeren op, zegt genoeg. Als je de speling verwijderd mag je nooit weerstand in de lagers voelen en je mag de lagers zeker niet horen.
 

John Janssen

Die hard MF'er
26 okt 2001
588
0
Dordrecht
De moer bovenop de kroonplaat moet met 90 Nm vastgezet worden. De afstelringen onder de bovenste kroonplaat moeten zo vastgesteld worden dat de balkhoofdlagers makkelijk draaien zonder te los te zitten. Door het aandraaien van de bovenste moer komen de balhoofdlager ietsje meer onder spanning te staan, dus de afstelmoer moet ietsje te los staan, dan bovenste moer op 90 Nm zetten en speling en vrijloop controleren. Dat zal je wel een paar keer moeten herhalen.

Als je de bovenste kroonmoer los draait moeten de klembouten van de bovenste voorpoot bevestiging los zitten. Deze pas weer op 23 Nm zetten nadat de kroonmoer is aangedraait. Pas op de bovenste kroonplaat kan draaien ten opzichte van de onderste, zet daarom de bovenste voorvorkklembouten op 5 Nm (licht aandraaien).
 
Bovenaan Onderaan