Amsterdammer met 219 km per uur over Prov.weg

Status
Niet open voor verdere reacties.

DaveCave

Die hard MF'er
7 jul 2001
256
0
www.dakoni.org
Las net het volgende bericht in het Noordhollands Dagblad.
---------------------------------------
4 juni 2002

Amsterdammer met 219 km per uur over Provincialeweg

Van onze verslaggever
HOORN - Een 42-jarige motorrijder uit Amsterdam is op de Provincialeweg gesnapt met een snelheid van 219 kilometer per uur. Op deze verbindingsweg tussen Hoorn en Enkhuizen was een 22-jarige man uit Hoorn met 213 kilometer per uur een 'goede' tweede.
Sinds maart controleert de politie intensief op de twee verbindingswegen tussen Hoorn en Enkhuizen. Op de N302 en N506 werd de snelheid van 23.100 voertuigen gemeten. De bestuurders van 734 motorvoertuigen bleken te hard te rijden.

De twee recordhouders werden op eerste Pinksterdag tegelijk betrapt. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij het verkeersproject waar de politie op 1 maart mee startte wordt permanent aandacht gegeven aan de controle van de snelheid en het rijden door rood licht. Ook het gebruik van de gordel en het dragen van een helm worden extra bekeken. Bovendien wordt er extra op het gebruik van alcohol gelet. Politie en justitie hopen met deze acties de veiligheid in het verkeer te vergroten.
---------------------------------

Of te wel alles inleveren maar....... ;( ;( ;( ;(
 

[email protected]

MF veteraan
14 feb 2002
2.982
0
Yep, ooit. Tot die tijd op het fietsje, in het busje of met het treintje.
Maar wat ik dan niet eerlijk vind is dat je ook geen auto meer mag rijden.

Dan komen de moraalridders met het argument dat je door je fout niet meer veilig in het verkeer kunt deelnemen, terwijl je wel op straat mag lopen / fietsen / skaten / etcetera...

Dit is allemaal wel niet zo snel, maar geloof mij, daarmee kun je ook (leuke) fouten mee uithalen. En als je je vaarbewijs zou hebben mag je daarmee nog wel verder, of vliegbrevet.

Nee, vind het eigenlijk niet kloppen. Veel te hard op de motor, dan mag je nog gaan autorijden... Toch?
 

DaveCave

Die hard MF'er
7 jul 2001
256
0
www.dakoni.org
Helaas helaas was het maar zo (zeer diepe zucht).

En dan mag je geen auto of motor en zelfs geen brommer rijden. Alleen maar lopen of fietsen en met die rottige rot trein naar je werk. Kan je wel de held gaan uithangen en toch rijden maar daar wordt die rechter weer zo chagerijnig van als hij erachter komt.

Eigenlijk moet je meerdere rijbewijzen hebben dan nemen ze eerst je motorpampiertje af daarna je auto gedeelte maar dan heb je tenminste nog die van je aanhanger. Scheelt toch.
 

Fastcruiser

MF veteraan
Donateur
14 aug 2001
11.027
331
Bezoek site
Ik neem aan dat ze 80 mochten, toch een verschil met 139 km...

Wat betreft rijbewijs... lastig.. ik vind toch al dat gemotoriseerde lui onevenredig hard worden aangepakt. Als brommers door rood licht rijden betalen ze veel minder, terwijl de gevolgen net zo groot kunnen zijn, om maar iets te noemen.

Alcohol net zo... officieel geldt promillage voor alle bestuurders, maar ik heb nog nooit gezien dat ze brommerrijders controleren... als ze dat eens zouden doen in het weekend...
 

Eriky

Die hard MF'er
7 okt 2001
714
0
Ik neem aan dat ze 80 mochten, toch een verschil met 139 km...
Tja toch wel stom hoor om zo hard te rijden op een provinciale weg. Hier rondom Zaandam staan ze in elk geval 2 van de 3 keer te controleren op de provinciale wegen :(
 

Raul

Die hard MF'er
5 jun 2001
840
1
46
Nieuw-Vennep
www.quickzilver.nl
Op woensdag 05 juni 2002 08:44 schreef Eriky het volgende:Tja toch wel stom hoor om zo hard te rijden op een provinciale weg. Hier rondom Zaandam staan ze in elk geval 2 van de 3 keer te controleren op de provinciale wegen :(


daar ben ik ook achter gekomen.... :(
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.