Bandenspanning battlax BT45

Marc Keijsers

MF veteraan
9 sep 2001
3.275
1
Sevenum
heb f650 met battlax bt45. wie kan mij zeggen wat voor bandenspanning ik het beste kan aanhouden, normaal liggen op deze motor semi off-road banden, maar deze sturen niet op de weg. BMW adviseert 1,8 voor en 1,9 achter, maar dat lijkt me wel erg weinig voor een bt45
Alvast bedankt voor reactie
 
iun eerste instantie de bandenspanning aanhouden die de dealer opgeeft....

is dit niet naar het zin...dan zou ik het aanpassen zoals je zelf zou willen...
dat is het meest veilige...
 
Is inderdaad wat aan de lage kant. Ik rijd met 2,0 voor en 2,2 achter op een GSX400X (153 kg).

Ik vind ze prima sturen hoor GuZ, er lag eerst dunlop troep op en dat stuurde voor geen meter. Die waren wel oud, dat wel...
 
Moet je daar de dealer van de motor aanhouden of van de banden? Zat gisteren in Haynes te lezen en daar stond in 2,5 voor en 2,9 achter. Lijkt me dan ook wel heel veel maar ja gisteren zag ik 50 mm ook als een halve cm :z en dat voor iemand die de hele dagen met maten werkt.
 
Moet je daar de dealer van de motor aanhouden of van de banden? Zat gisteren in Haynes te lezen en daar stond in 2,5 voor en 2,9 achter.
2,5 / 2,9 is standaard voor veel dikke sportfietsen. En dealers heb je in soorten en maten, als je denkt dat ze er verstand van hebben, zou je kunnen luisteren. Beste is om gebruikersfora van jouw motortype te raadplegen.

bijv. http://www.micapeak.com/reg/bikes/F650/
 
Terug
Bovenaan Onderaan