Ducati S4 koppeling werkt niet meer..

Ronster S4

MF veteraan
13 mei 2003
1.289
0
42
Born
Godverde k*t… heb ik mn koppelingsveren van roest ontdaan, ingespoten met blanke tectyl (zoals men mij heeft aangeraden) zodat ze mooi blinken. Draai ik ze weer in het koppelingshuis, kan ik nu de koppelingshendel niet meer inknijpen… :(

Het lijkt wel of de veren al maximaal ingeveerd zijn als ik de koppeling in knijp.

Heeft iemand een idee hoe dit nu kan?? Heeft de tectyl misschien een te dik laagje op de veren achtergelaten zodat ze minder ver in kunnen veren met dit gevolg?

De drukplaat is er niet uitgeweest, dus daar kan het niet aan liggen…
 

superduc again

MF veteraan
6 mrt 2004
7.346
156
dussen
Is de plaat niet een klein beetje verdraaid dus dat de tanden niet meer goed in de uitsparingen vallen
Er kan eigenlijk weinig misgaan
Zelfs bij mij gaf het geen problemen
 

Ronster S4

MF veteraan
13 mei 2003
1.289
0
42
Born
Nopes, dat is het niet, die vallen netjes in de uitsparingen... stift kan het ook niet aan liggen aangezien de drukplaat niet van zijn plek is af geweest.
 

Monstro

MF veteraan
23 jan 2003
1.200
0
Maastricht
Dat is vreemd, de hele boel opnieuw demonteren, dus ook met drukplaat en opnieuw plaatsen, normaal moet dit geen probleem geven, de veren kan je normaal niet te ver indraaien.
 

Jello

Die hard MF'er
7 jul 2002
511
0
37
Haarlem
Denk dat je drukplaat niet goed op het koppelingshuis zit. Bij de drukplaat zit bij 1 van de gaten waar de pennen van het binnenhuis doorkomen, een markering, een groef/streep, deze groef/streep zit ook op 1 van de pennen van het binnenhuis, deze moeten bij elkaar zitten.
 

Ronster S4

MF veteraan
13 mei 2003
1.289
0
42
Born
Thnx voor de replies...

Na een tijdje aan te hebben geklooid en de drukplat op verschillende standen te hebben gezet lukte het opeens wel. :?
Een verklaring heb ik er dus niet voor.