Hét MF Motorweekend 2018

KingCoder

Begeisterungsmeister [bəˈgaistərʊŋs-ˈmaistɐ]
9 jan 2002
11.462
149
Oss
Hét MF Motorweekend 2018

attention_groupe_complet-photospip01e87afa7ce554faea81f481bb189ffc.png


We zitten vol. Het maximum aantal van 50 is bereikt. Er is echter nog wel plek in het hotel doordat sommigen naar de camping schuiven en op de camping is sowieso nog plek MAAR uitsluitend oudgedienden (eenieder die de afgelopen 12 edities één of meerdere keren mee geweest is) zijn nog welkom. Nieuwe aanmelders zijn nog welkom op after- en pre- meets maar voor het motorweekend zelf moet ik je doorverwijzen naar 2019.Inleiding
Hét MF Motorweekend staat voor een weekendje motorrijden zonder Testosteron, Posen of scheuren. Gezelligheid voorop. Insteek is en moet zijn dat er voor iedereen een plekje is.
Voor iedere smaak van rijden stellen we een groepje samen zodat de sportieve rijder, de toerder maar óók de beginner gelukkig is. Binnen ieder groepje rijden mensen met ervaring mee die hun best doen je waar nodig van tips of heuse instructie te voorzien en van de deelnemer verwachten we bereidheid daar wat mee te doen. Op deze manier hebben we al heel wat mensen door hun eerste haarspeldbochten geholpen en verslaafd gemaakt aan het rijden door bergen en dat is dus ook een voorwaarde: je moet wel van bergen en bochten houden want dat is vaak wel het reisdoel.Vorige edities:

Verder natuurlijk het gelul topic: MF Weekenders lullen verderder en voor het dagelijkse praatje is er de whatsapp-groep. Wil je daar in meedoen, pm me dan even je gsm nummer en ik voeg je toe


Waarheen
In 2018 gaan we naar het prachtige Duitse Westerwald. Dit is een laaggebergte in de deelstaat Rijnland-Palts en daar waren we vaker; namelijk in 2007 waren we daar bij de lieve Jutta :).
Onze Accommodatie is: Boeles Place
[img=400]https://static.wixstatic.com/media/b3b94c_396cab68f2564079803ceb02cba23fcd.jpg[/img]
Adres:
Boele's Place
Eulenwald 1
57629, Heimborn-Ehrlich
Duitsland
[img=250]http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20150309221525/logopedia/images/e/e1/Googlemapslogo2014.png[/img]

Er worden maximaal 50 deelnemers toegelaten, dus denk eraan; te laat = te laat!Wanneer

Donderdag 31 mei tot en met zondag 3 juni 2018

Startpunt en tijd
Startpunt: Vaals, Restaurant De Bokkenrijder
googlemaps
Tijd: Je word op donderdagochtend om 9:00 uur verwacht. Er zal dan een korte briefing gehouden worden en de groepen worden ingedeeld. Uiterlijk 10:00 uur zijn we onderweg. Als je het niet haalt dan graag even een bericht in de appgroep of eventueel een belletje naar mijn mobiele telefoon. Zit je niet in de appgroep dan is dit de tijd om dat te regelen: pm mij even

Premeet overnachting
De voorovernachting is dit keer weer eens bij In Den Hof te Heerlen. Neem contact op met scubarider voor informatie

Routes
De routes kun je hier downloadenHoe werkt het
 • Verzamelen
  Je word op donderdagochtend 31 mei, om 9:00 uiterlijk verwacht op het verzamelpunt (zie ook hierboven)
  zorg dat je je tank vol hebt!
 • Briefing om 9:15 is er een korte briefing; er word nog even gewezen op de verwachte gedragingen bij het rijden in een groep en wat bijzonderheden over de route die we gaan rijden
 • Groepenindeling
  We rijden liefst niet in al te grote groepen; 10 man incl voorrijder is prima. De groepen worden ingedeeld per voorrijder, voorrijders zullen zich voorstellen en hoewel iedere voorrijder een favorite rijstijl heeft past hij zich wel aan aan de groep. Zit je niet lekker in je groep dan kun je bij de lunch, of de volgende dag eventueel een andere groep kiezen.
  bespreek je actieradius met je groep zodat tankstops gepland kunnen worden
 • Vertrek
  Zo snel mogelijk na de groepenindeling gaat de eerste groep weg, en met tien minuten tussentijd gaat de volgende groep steeds. Als laatste gaat een groep die in iedergeval uit KingCoder bestaat weg. Overblijvers worden meegenomen, we laten niemand achter!
 • Tanken
  Als de groep gaat tanken, de voorrijder zal dit plannen aan de hand van de kleinste actieradius in de groep, dan tankt iedereen. Denk niet "oh ik hoef nog niet te tanken" want dat leidt uiteindelijk tot extra tankstops
 • Koffiestops
  Hoewel ze in de route zijn opgenomen zijn koffiestops zijn in principe niet gepland; als de groep zin heeft in koffie dan zoek je gewoon op de route een aardig plekje. Bedenk wel dat dit een sociaal event is dus zorg dat je ergens zichtbaar staat zodat achterop komende groepen je zien en eventueel ook kunnen stoppen. De voorrijder houd de tijd in de gaten zodat de groep tussen 13:00 en 14:00 bij de lunch is
 • lunch
  Zoals wellicht bekend lunchen alle groepen zoveel mogelijk samen. Je worden tussen 13:00 en 14:00 verwacht op de geplande plek. De voorrijder past stops en tempo aan om te zorgen dat die tijd gehaald word, maar als het niet gaat dan gaat het niet. Géén bokkesprongen!
 • Aankomst
  Ergens laat in de middag verwachten we bij ons Hotel te zijn. Hoe laat dat is hangt naast je rijtempo vooral af van de stops, maar hou er rekening mee dat het avondeten om 19:00 geplant staat. Het maakt niet uit of je vroeg of laat bent, maar hoe meer avond, hoe meer lol met elkaar!

Deelnemers Definitief
op deze lijst kom je als je betaling én je contactgegevens binnen zijn (of als je mij bent)
Ⓜ betekend komt naar premeetovernachting
Ⓒ betekend contactgegevens zijn binnen
Hotelbed
 1. eddytoo Ⓜ Ⓒ
 2. Flowergirl Ⓜ Ⓒ
 3. Wijtje Ⓜ Ⓒ
 4. FastFriend Ⓜ Ⓒ
 5. blihi
 6. Hansss Ⓜ Ⓒ
 7. wimmel_1
 8. Biondo_Dio
 9. Nocturna Ⓜ Ⓒ
 10. GI-Jane
 11. Kevinsfanclub
 12. Ted
 13. db-Tops
 14. Scammie
 15. DataScientist Ⓒ
 16. Tankiej Ⓜ Ⓒ
 17. V FRed S Ⓜ Ⓒ
 18. DonDalton Ⓜ Ⓒ
 19. niksweerd Ⓜ Ⓒ
 20. ScubaRider Ⓒ
 21. s_j_v_zelst Ⓒ
 22. RoelNL
 23. Flooriz
 24. blackstone1986
 25. Tim86
 26. Nomore-talking Ⓒ
 27. Channie83 Ⓜ Ⓒ
 28. Sporrrrrt49
 29. BEGSXR
 30. Chocola
 31. leo-denhaag Ⓜ Ⓒ
 32. locodemoto Ⓜ Ⓒ
 33. mevrouwdegraaf Ⓜ Ⓒ
 34. Wuppie Ⓜ Ⓒ
 35. Chantal88
 36. Ducktape
 37. Jessy'
 38. Bruud Ⓒ
 39. Brobert Ⓒ
 40. SuperMonster Ⓒ
 41. Low Profile
 42. Jo-Han
 43. Hansteren!
 44. Ectholian
 45. -Dré-
Kampingplaats
 1. fzr 600rw
 2. KingCoder~ Ⓒ Ⓒ
 3. Sjimmie~ Ⓒ Ⓒ
 4. Kevjan Ⓜ Ⓒ
 5. pluche_pluus Ⓜ Ⓒ
 6. darksight Ⓜ Ⓒ
 7. Setler Ⓜ Ⓒ
 8. Crazy600 Ⓜ Ⓒ
 9. FrankFJR
 10. Stefan--
 11. Eener
Financiën
De prijs is 120 Euro per persoon voor de 3 nachten inc. avondeten & ontbijt. Dit is inclusief de BBQ op zaterdag maar exclusief drank (zie onder).

Om zeker te zijn van een plaatsje moet je het hierboven genoemde bedrag overmaken op IBAN:NL02INGB0005160966 (Postbankrekening 5160966 t.n.v. W.R. Wolters) zet je MF naam erbij!
Zodra ik je betaling binnen heb verplaats ik je naam naar het definitief lijstje zodat je kunt zien dat ik het geld binnen heb.
[edit]*** vlot/tijdig betalen word gewaardeerd want zolang niet alle bedden "verkocht" zijn zit ik er met privé geld in....[/edit]

Annuleren
Net als de vorige keren ook nu weer de afspraak dat als je betaald hebt en later besluit toch niet mee te gaan je je geld NIET terug krijgt. Deels is dit om te licht nadenken over deelname (en terugtrekken) te ontmoedigen, deels ook omdat de ik kamer vantevoren betaal en pas achteraf zeker ben dat ik niet gebruikte bedden niet hoef te betalen. Dat hangt af van de goodwill van de uitbater want die is dat ook niet verplicht: gereserveerd is gereserveerd. Wat gebeurt er dan met dat geld? Nou één ding mag je vanuit gaan: het blijft niet in mijn broekzak steken. Ik zal er wat leuks mee doen voor de groep maar dat kan altijd pas ná het weekend, bijvoorbeeld een aftermeet ofzo.

Uitzondering op deze regel: indien men wegens ziekte (geen hoofdpijntjes of snotneusjes natuurlijk, moet wel iets zieligs zijn) niet mee kan dan wordt de betaling teruggestort, maar ook dit kan ik pas toezeggen als ik je bed niet hoef te betalen bij het hotel; ik ga niet uit eigen zak jouw gereserveerde bed betalen -ook niet als je zielig bent. Hoe dan ook; we zouden het wél leuk vinden als je de volgende editie er wél bij bent.Drankpot
Alle drankjes komen op één rekening per deelweekend. Je betaalt dan gewoon het hoofdelijk gemiddelde. Echt, dat komt de gemoedelijkheid ten goede.
Wel zijn er regeltjes om excessen te voorkomen:
 • na 12 uur (00.00) gewoon je drankje betalen
 • geen shotjes en sterke drank; alleen bier, fris en koffie/theeAfspraken
 • Zorg dat je motor in orde is: in een weekend (nood)onderhoud regelen gaat niet werken. Liever een beurtje van tevoren, zorg voor goede remmen: we gaan immers wel de bergen in. Twijfel niet over je banden: monteer gewoon nieuwe. Als je huidige banden nog redelijk of zelfs goed zijn kun je die altijd bij thuiskomst nog terugleggen en in Nederland oprijden. Zorg dat je geschikte banden monteert; met circuitbanden ga je het niet uitrijden bijvoorbeeld. Rammelt er wat, twijfel je over een olielekkage of je elektra; laat het fiksen! Echt, geloof me; als je ver van huis met panne staat, ook nog in een weekend, dan word je daar niet blij van en de andere rijders ook niet want omdat we in groepjes rijden en niemand laten stikken betekent stilvallen dat iedereen stil staat..
 • Iedereen wordt geacht deze toerrit zelfstandig te kunnen rijden. Dit houdt in dat je de route tenminste bij je hebt of liever de beschrijving zichtbaar op je motor bevestigt. Dat kan door de route in een tanktas te stoppen of in een routerol te bevestigen. Route beschrijvingen worden op aanvraag vooraf via de mail verstrekt.
 • De volgorde die bij het vertrek of na een stop ontstaat is de volgorde waarin we rijden, er wordt niet ingehaald, deze afspraak is kei en kei hard (echter zonder handhaving. Weet wie er voor je rijdt maar ook wie er achter je rijdt, wacht op ieder punt in de route waar twijfel kan zijn over de te volgen richting (kruisingen, splitsingen, rotondes) op de rijder achter je. Ga zo wachten dat je zeker weet dat degene die achter je rijdt jou ziet. Rij pas verder als je zeker weet dat je gezien bent. De rijder achter je zet zijn knipperlicht aan waardoor je weet dat hij ook die richting op gaat. Op deze manier raken we niemand kwijt.
 • Rij je eigen tempo. Laat je niet verleiden om de rijder voor je bij te sloffen want voor je het weet rij je boven je kunnen en vlieg je eraf... Vertrouw erop dat men wel op je wacht.
 • Laat je niet verleiden nét zo hard door de bocht te gaan als de rijder vóór je, rij je eigen snelheid
 • Rij voor jezelf. Bepaal zelf wanneer je kunt inhalen of oversteken, volg niet zomaar de rijder vóór je.
 • Rij baksteensgewijs (behalve in bochten), maar let op de onderlinge afstand en ga niet op de wegbelijning rijden want dat wordt door de sterke arm niet gewaardeerd.
 • Zorg voor een goede reis- bagage- ongevallen-verzekering zodat jij én je motor door de verzekeringsmaatschappij vervoerd kunnen worden naar Nederland als dat onverhoopt nodig mocht zijn.
 • Iedereen die meerijdt in deze toerrit gedraagt zich als een nette motorrijder. Ook jij bent het visitekaartje van MF :W


Aansprakelijkheid bij "Hét MF Motorweekend 2018
Initiatoren aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor ongevallen en/of gebeurtenissen waarbij personen en/of voorwerpen zijn betrokken, zowel van deelnemers als derden. Elke deelnemer(-ster) rijdt geheel voor eigen risico en verantwoordelijkheid en dient tenminste WA-verzekerd te zijn (dit geldt voor zowel de persoon als de motor). Door uw inschrijving verklaart u nimmer de initiatoren aansprakelijk te zullen stellen voor handelingen door derden en/of schade voor, tijdens of na "Hét MF Motorweekend 2018".
nb: Ofschoon MF in de titel benoemd wordt houd de verantwoordelijkheid van motor-forum.nl op bij het beschikbaar stellen van het onlinediscussieforum.
 
Laatst bewerkt:

Abe

MF veteraan
3 nov 2007
20.435
8
::1
Bij deze ook maar weer even aanmelden voor de 2018 editie (én betaald :+).

2017 editie was zoals verwacht weer helemaal TOP!!
 
Laatst bewerkt:

Redline Rider

MF veteraan
5 mei 2003
10.850
12
Nog aan het nagenieten van afgelopen weekend :t :}
2018 kan ik dus niet voorbij laten gaan, naar verwachting dit keer met wederhelft :P :]

Nog wel even ovb, gezien ik die periode waarschijnlijk richting island of man ga.

/edit: zie nu dat het overlapt met de TT ;( B| -O-
 
Laatst bewerkt:

niksweerd

Die hard MF'er
18 mei 2007
298
7
Veenendaal
Ik ga voor een tent plaats, ben ik niemand te laste met mijn gesnurk en ik hoor geen ander snurken. Eerst nog een tent kopen
 

sodeknetters

MF veteraan
In memoriam
18 jan 2011
2.401
2
Schiedam
Kan die drankpot ook met een kaarten systeem geregeld worden? Zeker zo gemoedelijk en wie veel zuipt betaalt dan gewoon zijn deel, vice versa wie geen zin heeft om iedere avond door te zakken heeft de kosten niet.
 

Abe

MF veteraan
3 nov 2007
20.435
8
::1
Kan die drankpot ook met een kaarten systeem geregeld worden? Zeker zo gemoedelijk en wie veel zuipt betaalt dan gewoon zijn deel, vice versa wie geen zin heeft om iedere avond door te zakken heeft de kosten niet.

NEEE, alsjeblieft niet!!!

Been There, Done That.... Werkt niet :')
 
Laatst bewerkt:

V FRed S

MF veteraan
In memoriam
28 jul 2003
12.515
11
regio Utrecht
Het concept staat vast (na meerdere dingen te hebben geprobeerd).

Spreekt het je niet aan: dan is dit blijkbaar niet de juiste groep voor je en zul je je misschien wél thuisvoelen bij een andere groep.
 
Bovenaan Onderaan