Ring van Antwerpen, Belgen helpt ons! :)

Marc aka Foddex

MF veteraan
15 okt 2002
10.224
0
Stockholm, Zweden
Heb een vraag aan de Belgen onder ons. Ik wil eind volgende week met een maat van me naar Ieper om daar Eerste Wereldoorlog stuff te gaan bezichtigen. Het probleem is echter dat ik hier in ons kouwe kikkerlandje gehoord heb dat de ring van Antwerpen open ligt.

Mijn vraag aan jullie is, kan je er uberhaupt nog door, en zo ja, ook nog enigzins fatsoenlijk? De routeplanner vertelt me namelijk dat de snelste route via Antwerpen is ( http://130.89.227.64/foddex/ieper2.jpg ). Vanuit Enschede is het zo'n 400 km. Had al bekeken hoe ver het was om via Duitsland/Maastricht/Brussel te rijden. Dan is het zo'n 500 km.

Is deze 100 km het waard om omgereden te worden? Of is het een paar kilometer file rijden tussen de Nederlandse sleurhutten door en kunnen we dan weer verder? Adviseer ons! :)
 

Viccie

MF veteraan
Donateur
8 mrt 2003
45.299
39
Breda
ring antwerpen kun je gewoon volgen, valt best mee die werkzaamheden. Het enige is dat je niet vanaf de ring de stad in kunt, alle afslagen zijn namelijk dicht, behalve de verbindingen met de snelwegen.
Zolang je dus op de snelweg blijft kun je gewoon de ring volgen :)

Ik heb het afgelopen donderdag nog uitgeprobeerd :)
 

[email protected]

MF veteraan
26 apr 2003
2.223
1
Antwerpen / België
Alles is goed aangeduid ... gewoon niet te snel rijden, dan kan je alles lezen *D

En het is nog bouwverlof
dus het gaat nog iets vlotter. En het is niet zo druk nu bijna iedereen op vakantie is onzo ...
Maak je geen zorgen, je kunt ook de middensingel volgen ...
 

Captain Distraction

Die hard MF'er
11 apr 2002
351
0
Purmerend
Leuk, ben ik dus niet de enige idioot op het MF die gefaschineerd is door "de groote oorlog". Ondertussen heb ik 6 meerdaagse tochten gedaan vanaf de Belgische kust tot aan de Somme. Wellicht hebben jullie gehoord van het boekje "velden van weleer". De ideale reisgids voor het westfront, want het boekje staat vol mooie verhalen en routes, onder andere van de Belgische kust naar Ieper, een paar routes rondom Ieper, en het vlaamse heuvelland dat destijds zo zwaar werd gehavend door de mijnenoorlog van 1917.

Dit boekje is mijn heilige bijbel want ik ben van plan om het hele westfront af te rijden. Maar dat is een meerjaren plan hoor ! Donderdag of vrijdag vertrek ik voor een week naar Arras om daar op zoek te gaan naar de restanten van de Hindenburg of Siegfriedlinie uit 1918.

Wat Ieper betreft, ik ga altijd over Antwerpen, dan volgens mij de E17 (??), afslag Ieper en dan bij Bellewaerde er af. Ik verwonder mij dan altijd dat ze juist DAAR een pretpark moesten bouwen. Je loopt daar letterlijk over de doden van 1914-1918, daar is om iedere centimeter zwaar gevochten. Bij het kasteel/hotel h'Hooge kun je gratis de tuin in waar nog de mijnkrater te zien is, nu een vijver.

Vanuit daar kom je via de Hellfire corner en het de menenpoort in Ieper. Deze stad is werkelijk prachtig herbouwd. Vergeet vooral niet de "last post".

Voor overnachtingen ga ik altijd naar
NOOIT GEDACHT
Ligywijk 129, 8900 Ieper
Tel. +32 (0)57/20 84 00 of 0478/34 58 68

Vorig jaar B&B voor 25 eurootjes voor een prima ontbijt, een uiterst "propere" kamer en het zijn zeer vriendlijke en behulpzame mensen.

Aanrader met mooi weer is de vredesroute (fietstocht van 45 kilometer). Fietsen huren bij de camping langs de stadsmuren van ieper, kaart bij de VVV. EN onderweg niet vergeten een lekker pilsje te halen in Zonnebeke of de cafe's bij hill 60 en hill 62.

En als laatste tip: Bij de VVV kun je boekjes kopen uit de serie "slagveld Belgie". Ze zijn niet goedkoop (20 euro) maar deze boekjes vertellen over hele specifieke plaatsen rond Ieper. Bijvoorbeeld over de slachting bij t'hooge, of de afvalhoop van 250 bij 250 meter die hill 60 heet en meer dan 5000 man het leven kostte. Maar pas op, als je zo diep in de details duikt dan zul je net als ik nog vaak richting Ieper gaan ...

Veel succes, laat anders eens horen hoe de reis was !

Nog een tip, mochten jullie ooit de Somme bezoeken ... GA OVERNACHTEN BIJ AVRIL WILLIAMS www.avrilwilliams.com Het leukste B&B van het hele westfront !

Sucses en nog vele mooie tochten !

15ypres.jpg
 

Glanc

MF'er
23 apr 2002
81
0
Eindhoven
Wat betreft de ring, valt goed over heen te rijden, maar doe het wel rustig, er is veel weggefreesd (belijning, verdrijvingsvakken en dergelijke) soms is bestaande belijning zwart geverfd en overal nieuwe gele lijnen. Bij het verlaten van de ring denderde ik nog even door een paar putten heen die netjes op de grens van ring, aansluiting afslag lagen, over de hele breedte |(
Dat was iig de situatie twee weken geleden, net na en regenbuitje. Zeker in bochten als je over weggewerkte oude belijning moet rijden kun je je beter aan de snelheid houden.
Maar verder geen vrachtwagens (nou ja, tweeetjes, hoe die er tussendoor zijn gekomen weet ik niet) maar dat rijdt dus iig wel wat rustiger, alleen bij een eventuele file sta je met de motor ook vast denk ik, de rijstroken zijn te smal om tussendoor te rijden.
 

DGP

MF veteraan
12 mei 2002
1.300
7
Of anders via de Westerschelde-tunnel als je de Ring Antwerpen wilt vermijden. Had ik ook gedaan toen ik richting Le Havre moest.
 

ssdd

MF'er
24 jul 2004
105
0
Eindhoven
Ik kom elke week een paar keer op de ring van Antwerpen. Nu met de werkzaamheden heb ik er minder last van files dan anders. De meeste Belgen hebben heel goed geluisterd naar de adviezen en nemen allemaal een andere route. Daardoor is het op de ring zelf niet erg druk.
Als er toch files staan dan kun je altijd nog via de Singel binnendoor rijden. Op de ring kun je bij file op de meeste plaatsen inderdaad niet tussen de rijbanen door. Is erg smal. Maar de kans op file is vrij klein als je niet midden in de spits gaat rijden. Gewoon via de ring gaan dus en zeker niet 100 km voor om gaan rijden!
 
Bovenaan Onderaan