SZR rijders

Status
Niet open voor verdere reacties.

!RCO!

Die hard MF'er
2 feb 2002
474
0
Vraagje, zijn er hier op het forum bikers die op een Yamaha SZR rijden? Ik zou graag eens wat ervaringen willen uitwisselen.

Groetuh,
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
21.745
230
Nederland
www.startersmotor.nl
Nou blijkbaar niemand. Vertel jij er eens wat over.. zag er een bij Arie Molenaar vandaag staan en dat lijkt me ook een leuk ding... loopt niet te hard.. leuk voor erbij ofzo... gaat ie een beetje lekker door de bocht?
 

!RCO!

Die hard MF'er
2 feb 2002
474
0
Of ie lekker door de bocht gaat???? JAZEKERS!! Tis echt een super leuke stuurfiets. Je kunt dat ding de bocht insturen zoals jij dat wil. Hij is superstabiel in de bochten. Op rechte stukken kun je 600ss motoren niet echt bijhouden maar in de bochten....sjezus wat kun je hard met dat ding door de bochten. Je kunt relatief vroeg op het gas omdat je niet superveel vermogen hebt. Op het motortje zitten echt mooie onderdelen. De combinatie ervan maakt echt een mooi motortje. Daarbij is hij ook nog zuinig in het benzineverbruik. Met sportief rijden en haal ik nog zo'n 1 op 18.
En over het vermogen. Tis maar zo'n 50 pk maar als je dat die bij het stoplicht gebruikt komt je echt rap uit de startblokken. De remmen zijn ook supergoed (brembo remsysteem). Bij het naderen van bochten hoef je niet super hard te remmen, door het lage gewicht. Je gooit hem om, beetje gas en dat ding gaat precies waar jij dat wil. Je haalt geen snelheden ver over de 200. Standaard loopt ie ongeveer 185. Ik heb gehoord dat je met een sportuitlaatje en een dynojet set iets meer vermogen kunt krijgen. Dan zou ie ongeveer 200 lopen. Niet slecht voor een 1 pitter d8 ik zo.
Het geluid is ook errug mooi vind ik.
Ik ben op het moment aan het kijken naar een andere uitlaat. De orginele uitlaat maakt te weinig geluid. Met een sportuitlaat moet het echt super klinken.
Ik ben echt tevreden over de motor.Ik had niet gedacht dat ik ooit zo snel door de bochten zou kunnen gaan :9~ .
Ow tis wel belangrijk dat je de olie regelmatig meet (is vrij lastig).
Dan nog iets over de versnellingen. Als je laag in de toeren zit wil ie niet echt. Dan begint ie bij gasopen te bokken. Maar als je wat in de toeren zit loopt het echt lekker. Wat ik jammer vind is dat van de vierde naar de vijfde versnelling een groot verschil zit. Je moet behoorlijk wat snelheid hebben wil ie in de vijf goed lopen.Samenvattend: tis echt een super leuke stuurmotor waar je knap hard mee kunt gaan. Elke km op dat ding is echt FUN. SZR :} :} :} :}
 

Fore

MF veteraan
Donateur
27 feb 2002
23.485
0
49
Eindhoven (regio)
www.landseer-ect.nl
Ik heb staan twijfelen tussen deze szr en de fzr die ik nu heb. Was een very close call moet ik zeggen. Is een hele leuke motor en ziet er gewoon goed uit. En de funfactor is idd hoog. Veel :] plezier ermee!
 

Scintilla

geblokkeerd account
23 feb 2002
2.292
0
38
M'n oom heeft ook een SZR en met een BSM demper :}

Die maakt echt een super gaaf geluid!! Echt een aanrader!!!
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
21.745
230
Nederland
www.startersmotor.nl
Ik heb staan twijfelen tussen deze szr en de fzr die ik nu heb. Was een very close call moet ik zeggen. Is een hele leuke motor en ziet er gewoon goed uit. En de funfactor is idd hoog. Veel :] plezier ermee!
Ik zou dan voor FZR gaan..... zo'n SZR is leuk voor erbij. En zo'n één-pitter loopt heel wat rauwer dan een vier-pitter, maakt niet uit, maar met lange afstanden heb ik graag wat gemak ;) . Maar het blok van de SZR komt van een enduromotor.

Wil nog wel een keer op zo'n SZR rijden... kijken hoe dat gaat ;)
 

!RCO!

Die hard MF'er
2 feb 2002
474
0
Ik rij met dat ding lange afstanden, zo'n 60 km naar mijn school. Gaat prima, nergens last van. Tis idd wat rauwer, maar daardoor niet minder fijn naar mijn mening. FZR is trouwens ook een hele mooie fiets.
 

aussierider

Rookie
26 aug 2002
4
0
Wierden
Ik rij er dus ook een. Dan wel zo'n mooie rode.
Rij er dus nog niet zo lang op, heb pas sinds aug mijn rijbewijs, maar motor was van mijn man en deze heeft hem destijds nieuw gekocht. Ik vond het een mooie motor om op te beginnen en heb hem dus overgenomen.Is kwa hoogte ook iedeaal voor mij. Ben namelijk niet groot . Hij rijdt echt leuk. Is van '97 en heeft er nog maar 6000 opstaan. Doe hem dus nooit weg. Wil over een paar jaar wel wat snellers, maar voor het echte bochtenwerk is hij really superfun. Blijft dus in the family.
Nadeel vind ik de benzinetoevoer. Na een paar dagen niet te hebben gereden wil hij niet meer starten. Verzuipt dan gelijk. Er is nu een benzinekraan tussengezet op de idiootste plaats die men kon vinden. Midden onder de tank. Na het rijden moet je nu de kraan dichtdoen en de motor laten lopen tot hij stopt. Dan heb je de volgende keer geen problemen met starten . Ik vroeg me af of er meer dit probleem ook hebben.
 

Derkster

MF'er
2 mei 2003
133
0
36
Delden
Heeey,

ben sinds kort lid van dit forum en weet niet of deze topic nog wel gelezen wordt!
Ik ben ook een SZR rijder en ben eigenlijk wel beniewd of er een club bestaat?? Ik heb namelijk nog niets kunnen vinden.
Zag vorige week toen ik naar huis reed trouwens wel een andere szr rijder, omgedraaid en een praatje gemaakt, mailadressen uit gewisseld!
Echt cool, de mensen die erop rijden zijn volgens mij ook zwaar fan van de motor!

Greetz Derk!
 

Derkster

MF'er
2 mei 2003
133
0
36
Delden
Hier een foto van die van mij,

vind persoonlijk oranje wel een van de mooiere kleuren.....

Greetz

Derk!
 

Derkster

MF'er
2 mei 2003
133
0
36
Delden
Ja inderdaad, de foto is niet helemaal zo als hij behoort te zijn!!!
Maar zijn er meer SZR rijders op dit forum???

Greetz Derk!
 

!RCO!

Die hard MF'er
2 feb 2002
474
0
Mooi joh, nog een szr maniac erbij!! Ik heb echt superveel plezier van de motor. Dat ding stuurt echt als de beste. Ben vorig weekend op de mooie wegen in Luxemburg gaan rijden. Dan kun je echt zien wat het motortje kan. Aan het einde van een kronkelweg staat menig motorrijder die je ingehaald hebt toch effe raar te kijken naar dat kleine herrieschoppertje. Daar in Luxemburg komt het motortje echt tot z'n recht. Ik heb er nu een pirelli diablo opliggen. Nouw, dat is aan te raden. Het bandje heeft grip das nie normaal meer.
Na flink gassen heb ik wel dat er soms een harde knal uit de uitlaat komt. Ik weet niet of dit schadelijk is maar het is iig wel lachuh. Vorige week gebeurde het ook, en wel net voor het terras }) .
Ik weet ook niets van een SZR club. Ik heb weleens gehoord van een een 1-cilinder treffen in Schoorl, maar daar weet ik het fijne ook niet van.
 

slidePaT

Die hard MF'er
11 mei 2003
317
0
Delfzijl
ik wil ook een szr maar ik heb geprobeerd maar ik pas er niet op.
ik vin het een prachtige fiets
en dat hij niet extreem hard gaat vin ik eigenlijk wel veilig.
mooi ding, maar jammergenoeg heb ik er niet een!
'(
 
Status
Niet open voor verdere reacties.