Wat heb jij vandaag aan jouw motor gedaan?! Part 5!!!

Ferde

Die hard MF'er
1 feb 2015
565
36
Hendrik Ido Ambacht
Even de X-11 een beetje onder handen genomen.

Nieuwe spanningsregelaar gemonteerd
Givi top en zijkofferrek gemonteerd
Originele dempers gemonteerd
Voorbereidingen getroffen voor een hugger met osco smeersysteem.
 
25 mei 2014
45
0
Friesland
Afgelopen dinsdag even een blokje wezen rijden op mijn VFR uit 2002 en bij thuiskomst ontdekt dat de rechter koplamp niet meer brandt. Vanochtend dacht ik daar even heel simpel een nieuwe H4 in te knoeien... Dat bleek nog even lastiger dan gedacht. Het was niet mijn bedoeling de halve kuip eraf te slopen, maar veel ruimte was er ook niet. Eerst een half uur geprobeerd de stekker van lamp te krijgen in de toch al beperkte ruimte, beetje ruzie gemaakt met de hogere machten en toen ontdekt dat er op de zijkant van de stekker ontgrendellipjes zitten die je in moet drukken voor de boel eraf kan. Daarna in 5 minuten de zaak gepiept, maar wel de hele dag met ontvelde flerken rond gelopen.
 
Laatst bewerkt:
16 apr 2015
2.385
5
Leiden
Vanochtend voor ik naar werk ging de handkappen even snel weer gemonteerd. Lekker die Chinese hvv én handkappen. Weer wordt weer beter maar toch wel lekker in de ochtend :)
 

Deeffox

Die hard MF'er
24 jan 2018
683
94
32
Dordrecht
Remvloeistof vervangen. Nu ben ik alleen nog niet tevreden over de remdruk na het ontluchten. Heb hem nu weggezet met de remhendel ingeknepen. Als het na een nachtje nog niet naar behoren is nog maar eens gaan ontluchten... zal hier of daar nog wel een belletje verstopt zitten dan denk ik B|
 

HighKing

Emperor of the void
Donateur
13 aug 2014
3.968
372
37
Heemskerk
highking.nl
:^ Voor het vallen van de avond 'voor de motor' de steeg minder glad gemaakt. :P

[afbeelding]

(Hier halverwege de steeg, de rest dus in de rug..)

Superbelangrijke klus!!!!
:+
Tipje; pak een paar liter azijn, gooi dat in een gieter met eenzelfde hoeveelheid kraanwater en gooi dat over het pad. Dan blijft de boel weer een jaartje mosvrij. Die zooi kan spekglad zijn en stevig schoonboenen zorgt er alleen maar voor dat 't heel snel weer terug komt.
 

Dutchy748

MF veteraan
23 jun 2015
1.909
76
IJsselstein
Bij een CASTROL SP hoort een rood spatbord; goedkoop OEM kunnen scoren in Duitsland.

Goedkoop want:
Maar..... ik gooi nooit wat weg, ook dit stuk dat ik jaaaaaaren geleden uit een RC36 kuip gezaagd had"I DREMEL, therefor I am...."

..
 
28 jul 2017
234
51
31
Hierzo
Ik ben groen dus ben vandaag begonnen met eens uitzoeken hoe ik mijn ketting schoonmaak en invet; gedaan, en heb de banden op spanning gebracht nu er weer op gereden gaat worden. Wat ik sowieso vh weekend nog moet doen is kijken waarom mijn knipperlicht raar doet en dat fixen.
 

Formshift

Die hard MF'er
16 mei 2012
891
1
39
Sliedrecht
www.vincentvanheukelum.nl
De voorste kappen vervangen met de kappen van een jonger model wat minder verkleurd was, de linker en rechter xenon lamp ( en ballast ) verwisselt zodat de lamp met de minste branduren nu een paar jaar de meeste last mag dragen, een nieuwe set knoppen voor de verlichting gemonteerd zodat ik de xenon overdag uit kan laten, en zoveel mogelijk stekkers losgemaakt en schoongemaakt van kalkaanslag/roest, en als laatste goed gewassen. 14 jaar oud en bijna een ton op de teller... ik ben niet ontevreden!

 
Laatst bewerkt:

Rucarodi

tok! tok! tok!...rare jongens, die Romeinen...
3 jan 2012
611
10
48
Middelharnis
Nieuwe Hagon schokbrekers besteld en gemonteerd *O* zal een stuk beter rijden in plaats van de originele uit 1987... :X
Het stemmig zwart vinnik wel mooi staan, de originele waren volledig chroom
Groet Rucarodi...
 

swetty

MF veteraan
15 jan 2002
29.757
23
Enschede
Bezoek Site
Koplamp vervangen door een gamma geval en kentekenplaatverlichtingslampje vervangen, volgende komt een nieuw set van Philips erin. De VFR heeft 2 dim en 2 groot armaturen en vervang ze nl per paar.
 
Laatst bewerkt: