Zwaar ongeval MeanBlueMan

Dat verschilt per persoon en per situatie.
Ik heb een ongeval van een maatje meegemaakt waarbij we niet alleen de helm moesten afnemen voor reanimatie, maar ook met mijn broeksriem een lichaamsdeel moesten afbinden. Dan ga je niet over je nek, maar dan doe je het gewoon als er niemand anders beschikbaar is.
Pas daarna, dan wordt je niet goed als je dit niet gewend bent. Maar ook dat gaat over.....
In mijn jongere jaren, een poging gedaan ter reanimatie. (Korte versie)
Daar heb ik een vreselijke trauma aan overgehouden. (Geen begeleiding toentertijd ) moest op een gegeven moment een BHV cursus doen (anders mocht ik mijn job niet meer uitvoeren) Daar heeft echt een extra begeleider mijn moeten ondersteunen. Gelukkig geslaagt.
Maar al 40 jaar, kan ik er niet over praten of ik lig onder de tafel van emoties.
Toch, een tijdje terug, pal achter mijn en mijn vriendin ons rug. Een doffe klap. Twee wagens op elkaar geklapt. Een komt al buitelend op ons af, de anderschiet nog een paar honderd meter door richting een enorme eik. De buitelende wagen komt 3 stappen voor mij op zn wielen tot stilstand, en de berijdster stapt al uit voor ik bij de portier ben. Op mijn vraag of zij gewond is antwoord zij ontkennend.
Mijn vriendin komt teruglopen. En ik vraag haar bij deze vrouw te blíjven. Ondertussen zie ik de ander wagen nog steeds stil! Geen geluid geen beweging. Ik neem een sprint daar heen. Zie de bestuurderszijde in de kreukels. Die deur is niet open te krijgen schat Ik in. Loop naar de andere zijde en ruk die deur open. Ene mistwolk!
Kan de bestuurder dus niet zien.
Hoor ik een stem, 'eindelijk' roepen......
De bestuurster kon haar zijde niet open krijgen! Maar mijn hart zat in mijn keel. Minuten lang niets vernomen van dat voertuig, wat tref ik daar aan?
En toch, ik ga er heen. Zelf met een sprint. Weet je dat doet mij goed! Ik weet nu, ik handel!
Maar de emotie zit mij nu nog hoog.
Groeten Cor.
 
Laatst bewerkt:
GPS coördinaten, was t maar waar, ik heb een keer de politie gebeld voor loslopende paarden in Zandberg (MGG is er bekend😉). Klein gehucht staat gewoon een plaatsnaambord. Zegt de politie, plaats bestaat niet. Ik zeg denk t wel want ik sta er nu, gespeld, beschreven waar t ligt, maar nee.
Ik zei nog tegen de agent, zet die werkpc even naast je neer, ga het internet op en google de plaatsnaam, maar nee, dat mocht ook niet.

Uiteindelijk bleek de straat (en de hele plaats dus) te horen bij een nabijgelegen dorp 😒, toen konden ze het wel vinden.

Enfin zei toen nog tegen mn vriendin, je moet hier geen hartaanval krijgen ….

Overigens toen ze daarna ter plekke kwamen stonden ze nog compleet verkeerd, belden ze me terug, waarna ik maar zelf samen met hun erheen ben gegaan. Dit was natuurlijk wat jaren geleden, lang voordat MBM de boel daar geprofessionaliseerd heeft 😉🤣
Ik vind het sowieso treurig hoe slecht die lui meedenken met de beller soms:
  • Wel eens gehad dat ik een kenteken meldde, en degene bij de meldkamer wilde het alleen aannemen als ik even het fonetisch alfabet erbij pakte.. Laat ik dat nou niet als parate kennis hebben. Herhaal het dan gewoon even in het fonetisch alfabet, scheelt ons allebei een hoop tijd.
  • Een keer gehad dat het gebeurde op een plaats waar geen straatnaambordje staat. Is gewoon een grote kruising van een snelweg met een grote weg. Staat een groot Vodafone gebouw langs, maar mevrouw wilde echt een straatnaam weten. Google dan even en help dan toch.
Maar ook wel andere situaties meegemaakt dat ze je er helemaal netjes doorheen helpen.
 
Hans Schonewille overleden aan de gevolgen van Corona, ik weet wie hij is omdat hij strongman deed op Nederlands niveau. Jouw ijskast dus ook altijd te klein en vol met bevroren fruit? Echt eten is altijd beter dan bewerkt. Je geeft echt goede tips, MBM komt eruit als een ironman.
Klopt, een van de weinigen die de NL top heeft bereikt in zowel bodybuilding als strongman.
Ijskast zat vol met fruit inderdaad en met vlees van een goeie slager.. hij had zo de adresjes wel.
Ben vereerd dat ik die man in mn leven heb gehad, dinsdag brengen we hem weg en mag ik helpen de kist dragen en een verhaaltje vertellen namens mezelf en vele andere sporters. Tot zover de ellende, daar is in dit topic al genoeg van geweest.

Fijn dat jij het ook goede tips vind, ik weet dat jij ook genoeg kennis hebt over training en voeding !!
Maak je er zelf ook nog even een shake ? Dan proosten we denkbeeldig op ome Hans :)

Ik begon met eiwitten om mijn bloedsuiker stabiel te krijgen.
Vaak storte ik na de middag maaltijd compleet in en kon je me bij elkaar vegen. Sinds eiwitten geen last meer van. Maaltijd porties werden wel kleiner, langer verzadigd van dat wat ik at.
Eiwitten zijn natuurlijk super voor spier herstel, en behoud!!

Smoothies zijn echt top!
Je kan het zo gek maken als je wilt.
Alle noodzakelijke voedingsstoffen erin doen die goed zijn voor je lijf zonder dat je er maar wat van proeft!

Spirulina is leuk!! 😁
Ik hou niet zo van blad groente zoals spinazie maar dat is wel ijzerrijk natuurlijk dus dat gaat ook door de blender. Met een banaantje, halve avocado.
En wat ananas sap wat ik als ijsklontjes bewaar in de vriezer. Half appeltje er nog bij 👌En als het extra moet vullen nog wat haver erdoorheen.
Eiwitten zijn echt ondergewaardeerd, ik moet regelmatig naar de "dietiste" en die heeft het zelf inmiddels ook opgepikt en is er echt iets mee gaan doen. Ipv een extra plakje kaas of bakje yoghurt schrijft ze nu ook smoothie shakes uit
Zelfde geldt trouwens voor vetten, het zijn niet je vijanden !!
 
Ik kan je vertellen dat er een hele grote tyrap voor MBM gebruikt is. :X

sam-medical-sam-pelvic-sling-ii.jpg






In een split-second wilde ik eigenlijk om de agent heen rijden die mij tegenhield en zei dat het MBM was om naar hem toe te gaan.
Ben toch blij dat ik dat niet gedaan heb en het verstand het overnam.
Het was blijkbaar geen best plaatje om te zien volgens zijn collega's.
En ik ben redelijk gehard maar om je eigen man zo te moeten zien liggen?
Ik hoop dat zijn collega's die er bij waren dat plaatje wel een plaats kunnen geven.
Ben ze dankbaar dat ze MBM gesteund hebben en bij hem waren en hem niet meer losgelaten hebben.

Wat jij meegemaakt hebt hoop ik nooit mee te hoeven maken. Ik weet niet hoe ik er uit zou komen als ik dit met m'n meisje mee zou moeten maken. Ook voor jou diep respect.
 
Wat voor hem ook wel een bijzondere melding was, want veel meer info dan reanimatie op mijn werkadres had hij niet gekregen. :X

en dit was voor mij daardoor ook de eerste en eigenlijk enige keer dat ik, na afhandeling van de melding, m'n spoedrit in m'n hoofd nog eens naging en mij bedacht dat ik op een aantal punten onaanvaardbare risico's had genomen :X :X

Of ik nu 1 of 35 spoedritten per week heb, ik probeer altijd na de klus de rit voor mijzelf te evolueren en ervan te leren.
 
Eiwitten zijn echt ondergewaardeerd, ik moet regelmatig naar de "dietiste" en die heeft het zelf inmiddels ook opgepikt en is er echt iets mee gaan doen. Ipv een extra plakje kaas of bakje yoghurt schrijft ze nu ook smoothie shakes uit
Zelfde geldt trouwens voor vetten, het zijn niet je vijanden !!
Ik denk dat zoiezo veel voedingsstoffen ondergewaardeerd worden door mensen.
Vaak beseffen mensen in het algemeen niet helemaal hoe belangrijk gezonde voeding is.
Pas als er wat aan mankeert word je met de neus op de feiten gedrukt.
Net zoals dat je nu merkt aan MBM zo'n ongeluk is heftig, en de medische wetenschap is gelukkig zo ver dat ze je weer terug aan elkaar kunnen naaien/schroeven whatever. Maar het lichaam heeft wel de bouwstoffen nodig om het allemaal op te pakken en af te maken.

Ik ben verder niet met (extreme) sport bezig ofso.
Ik probeer het en der wel wat aan mijn spieren te doen. Door ziekte is dat al jaren slappe hap. Maar daar komen die eiwitten en smoothies weer wel in beeld.
Ik ga al jaren vrijwillig naar een diëtiste, en ik ben ontzettend blij met haar. Onwijs veel van haar geleerd, en nog steeds. Waar veel artsen en specialisten in het ziekenhuis mij lieten vallen want nouja protocol zegt dat het allemaal goed is, ving zei mij juist op. Ik had toen nooit geweten dat ik alleen met voeding aanpassen zover zou komen dat ik zoals ze dat zeggen nu in 'remissie' ben.
Helaas (op dit moment) veel restricties binnen mijn dieet, voor een heel goed doel. Dat vraagt wel veel creativiteit om toch de belangrijkste stoffen ergens anders uit te halen. En niet minder belangrijk, het ook nog te laten smaken. Smoothies en soep zijn daar dan oa voorbeelden van. Volgeladen met goodies 😁

Super handig voor als je in de kreukels ligt en moeite hebt met vast voedsel.
Maar ik ben blij dat die fase voor MBM inmiddels voorbij is!
 
en dit was voor mij daardoor ook de eerste en eigenlijk enige keer dat ik, na afhandeling van de melding, m'n spoedrit in m'n hoofd nog eens naging en mij bedacht dat ik op een aantal punten onaanvaardbare risico's had genomen :X :X

Of ik nu 1 of 35 spoedritten per week heb, ik probeer altijd na de klus de rit voor mijzelf te evolueren en ervan te leren.
Ik herinner me nog een beslagen vizier bij aankomst bij een reanimatie van een 3 weken oude zuigeling,..ik had een anti fogg folie. Nog nooit zo blij geweest om een babietje te horen huilen.
 
De telefoontjes die binnenkomen bij 112 gaan meestal wel goed, 0900-8844 wil nog wel eens een puinhoop zijn.

Ook daar zitten heel goede bij, maar er is een spreekwoord over pinda's betalen in relatie tot wat voor werknemers je krijgt :X
Dat is inderdaad het verschil geweest tussen de 2.
 
De telefoontjes die binnenkomen bij 112 gaan meestal wel goed, 0900-8844 wil nog wel eens een puinhoop zijn.

Ook daar zitten heel goede bij, maar er is een spreekwoord over pinda's betalen in relatie tot wat voor werknemers je krijgt :X
If you pay peanuts, you get monkey's. 😉

Ben inderdaad ook benieuwd of je dit weekend weer naar huis kan !
 
Gompie, alweer een week voorbij dus😳
Als dit tempo zo door gaat hebben we grote kans dat we aan de kant worden gezet door een grote agent zonder snor lijkend op Robocop😳😬








Iig veel 'plezier' @MBM & @MGG.
Aanname dat ie weer weekend verlof krijgt😏
 
Mijn collega's stonden ernaast, in hun voertuigen, en in mijn motor trouwens ook, zit een plaatsbepalingssysteem verwerkt ;)

Ah in een ver verleden daar nog eens aangewerkt "Sherpa" mooi systeem.
Kon dichtbijzijnde agent combinatie met voertuig snel bepalen enz.

Wordt dat nog gebruikt? of weet je niets van de techniek erachter?
 
Ah in een ver verleden daar nog eens aangewerkt "Sherpa" mooi systeem.
Kon dichtbijzijnde agent combinatie met voertuig snel bepalen enz.

Wordt dat nog gebruikt? of weet je niets van de techniek erachter?
Ja met je hebt zo,n Momo rondje op je koffertje. Als de wagenparknummers kloppen dan weten ze waar je bent. In de auto,s gaat het tot op verdiepingen in een soort 3D. Citigys oid.
 
Laatst bewerkt:
Mijn collega's stonden ernaast, in hun voertuigen, en in mijn motor trouwens ook, zit een plaatsbepalingssysteem verwerkt ;)
Die plaatsbepaling is dan wel weer erg handig.
Dat de politiebrommer zoiets zou hebben, dat had ik natuurlijk zelf ook nog kunnen bedenken.
Hoe weet de meldkamer anders wie het dichtst bij is.|(
 
De telefoontjes die binnenkomen bij 112 gaan meestal wel goed, 0900-8844 wil nog wel eens een puinhoop zijn.

Ook daar zitten heel goede bij, maar er is een spreekwoord over pinda's betalen in relatie tot wat voor werknemers je krijgt :X
Ze proberen wel kennisoverdracht te doen door centralisten/telefonisten mee te laten draaien op de noodhulp. Veel nieuwe aanwas zonder politie-ervaring (en laag ingeschaald idd)
 
Zoals sommigen van jullie wel weten was ik op onderdelen verantwoordelijk voor de ICT op de MK's.
Vanuit die rol heel vaak op de meldkamer geweest, en even zo vaak mee mogen luisteren, zonder restricties...... Zelfs een schietpartij op een collega, wat ik de heftigste ervaring op de MK vond.

Ik snap reacties van mensen, maar die oordelen op hun eigen (veelal enkele ervaring), of van horen zeggen wat al lastig is.
Ik kan de ervaringen niet delen, maar ik heb diep respect hoe en wat ze doen.

En ja, ik weet uiteraard ook van zaken die niet goed zijn, etc.
 
Laatst bewerkt:

Vergelijkbare onderwerpen

Terug
Bovenaan Onderaan