MG Griso rijders

:P
full
 
Dat is de oliekoeler. Aan de voorkant komt de rijwind erin, aan de zijkant er weer uit. Blijkbaar is de thermische belasting bij de 850 zodanig dat de oliekoeler daar niet nodig is.

En ook nog maar weer een plaatje ;-)

IMG_1736.jpg


Deze stamt uit april 2006, had hem toen net gekocht. 1e montage banden is de Metzeler Rennsport. Meer een circuitband dan een straatband, duurde ook eeuwig voordat die in het nederlandse (voorjaars)klimaat een beetje op temperatuur was. Maar als die band dan ook eenmaal warm was had je veel grip.

Alleen met regen...
 
Ja die oliekoeler is geen overbodige luxe bij warm weer. Alleen heb ik de kunststof koelribben snel vervangen. Deze zijn in de loop van het jaar gaan vervormen door de hitte. Het plastic exemplaar heb ik vervangen door een aluminium rooster van Rossopuro.
full
 
Stukken beter idd. Ik heb lang getwijfeld voor een Griso. De 850 vond ik ook een mooie fiets.
De kleurstelling met het zwarte frame en grijze wielen trok me wel. Ook 850cc's waren er meer dan genoeg voor mij.

Maar toen de Voxan op mijn pad kwam voor een mooie prijs ben ik toch voor die exoot gegaan.
Ik heb hem afgelopen zaterdag weggebracht voor groot onderhoud, omdat ik wil weten hoe de staat van onderhoud is. Belangrijk vooral voor zo'n motor. Madracing in Noord Scharwoude heeft er van de geleverde 80 in NL 54 in onderhoud.

Gr, andere exotische twin liefhebber ;)
 
En een piccie van de franse schone dan maar..

full


De voorste is de mijne. Veel Ital parts zoals de Magneti Marelli injectie en de Paioli voorvok.
 
Klopt. Die blokken zijn net zo betrouwbaar als een jap. Gelukkig is er iemand in NL die weet hoe je ze moet onderhouden.
 
Ik weet wel wat Motortoer te Amsterdam west die motoren ook verkocht. Volgens mij weet Ted Haanappel daar ook wel wat van, naast de kennis m.b.t. Guzzi's.
Ken je hem?
 
Nee ken hem niet, maar hoorde wel dat er een monteur van hun solliciteerde bij Mad.
De meeste klanten van hun zijn daar ook naar toe gegaan.
 
Oh dat wist ik niet. Maar wel een voor de hand liggende keuze. Motortoer is specialist op Guzzi en Ducati. Het is rustig op het forum. Iedereen in winterslaap. Er valt ook niet zoveel te rijden op de spiegelgladde wegen. Alleen de zijspanrijders doen nog een poging.
 
Haha, valt mee hoor. De mijne staat lekker onder gedekt in de garage. Vox trouwens ook in winterslaap. Maar ik ben altijd wel op MF aanwezig hoor. Ik hou dit topic wel in de smiezen.
 
Ja daar ga ik nog wel even heen. Misschien komen we elkaar nog wel even tegen. Speelt altijd zo'n gezellig amerikaans bandje bij de Harlie stands. Ben geen harliefan, maar het sfeertje er omheen vind ik wel leuk.

Wij gaan altijd op de vrijdag.
 
Laatst bewerkt:
Dit jaar ben ik op zaterdag gegaan, was erg druk vooral begin van de middag. Dat kwam toen het beste uit. Het komende jaar weet ik het nog niet. Misschien ook maar een keer op vrijdag.
 
Ben vorig jaar voor het eerst op de vrijdagavond gegaan, en dat is me goed bevallen. Dat ga ik dit jaar dus ook weer doen. Het is dan gezellig druk, ipv over-the-top druk ;-)

Ben sinds kort vader geworden, dus de motorvakanties zijn voor ons nu de eerstkomende (20?) jaren van de baan. De afgelopen 10 jaar zijn mijn vriendin (die rijdt een Ducati Monster) en ik elk jaar op de motor 3 weken op vakantie geweest. Tent achterop, en gaan met die banaan. Direction sunshine, dus niks gepland van tevoren. Dat gaat nu niet helemaal meer lukken ;-) Dit jaar vanwege de zwangerschap voor het eerst weer met de auto, en dan zie je eigenlijk alleen maar mooie motorweggetjes onderweg, haha.

Ben wel al bezig om ter compensatie met een 3-tal vrienden in september een week naar de dolomieten te gaan. Met de Griso uiteraard :P Alleen het plannen hiervan is alweer heerlijk.
 
Fijne dagen mannen.

@ Ervine, stel zulke dingen niet uit over zoveel jaren. Kan zijn dat je er over 20 jaar niet eens meer bent. Ga dan voor een mooie zijspancombi. Je kan altijd bij ons terecht ;)

Zie mijn homepage icoontje.
 
Zo, ff topic weer aantrappen ;-)

Een spetterend en bovenal motorisch schitterend 2011 gewenst!

Vwb het zijspanrijden: mijn vriendin is nog niet helemaal overtuigd van de noodzaak. Haar overtuiging is dat zijspanrijden dubbel sadomasochisme is:

Als het regent word je nat, en in de file sta je vast...

Tja, daar heb ik nog geen argumenten tegen gevonden ;-)
 
Zijspan rijden lijkt mij ook wel leuk, maar je moet er wel een solo fiets naast houden. Want de nadelen van een auto gelden ook voor een zijspan combinatie. Je blijft in de file staan en dat is geen plezierige optie, althans voor Nederland ons dorp en de groot stedelijke regio's in de ons omringende landen. En je moet wel een vloeistof gekoelde motor nemen.
Voor wat betreft Moto Guzzi moet je dan toch even wachten tot eind 2012, als men met een nieuwe lijn vloeistofgekoelde motoren komt. Dat had dit merk allang moeten doen. In 1955 had men al een vloeistofgekoeld V8 blok (otto cilindrica).
En je hebt wel wat extra vermogen nodig. Maar dat is doorgaans met de meeste grote bikes geen probleem. Veel meer aandacht zal je moeten besteden aan het frame, wielen etc. Dus ik blijf voorlopig nog lekker solo rijden. ;) ;)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan