Midlife crisis; Suzuki GSX 400 E bobber of cafe racer

Vandaag even wat gedaan, al bleek dat even relatief... Ik heb nieuwe lagers en bussen voor de ophanging van de achterbrug, en die wilde ik even inpersen. Helaas zijn die gaten mee gemoffeld. Alle gaten met schroefdraad zijn keurig beschermd, maar de lagergaten, ook die voor de balhoofdlagers, zijn gewoon meebehandeld. En da's niet handig. Ik heb twee uur, één per kant, met een rattenstaart en schuurpapier de lagergaten in de acherbrug schoon gemaakt. Het uiteindelijke plaatsen deed ik bij een oud werkgever in de buurt, die een pers hebben:

temporary_zpsgi030sws.jpg


Dus dat was zo gepiept. Nu moet ik alleen de grote alu zijstukken van het frame nog in kleur spuiten, maar de lokale verfshop hier vraagt 45 euro voor een spuitbus die ze moeten maken. En dat vind ik wat prijzig. Ik werk tegenover een goede en veel goedkopere specialist, dus laat ik die bus volgende week wel maken. Alleen kan ik de brug nu niet monteren, dus dat ligt even stil. Ik denk dat ik de rest van deze vakantie, dus deze week, aan het zadel besteed. En komend weekend ben ik al weg, en morgen met de kinderen naar een pretpark, dus veel bouwvertraging loop ik door die spuitbus niet op!

Hugo
 
Jammer dat het mee gecoat is, maar toch wel handig dat je de beschikking hebt over de werkplaats / pers / etc. Ik moet het echt doen met het gereedschap in mijn schuurtje van 2x3..en dat is op zich geen slecht spul, maar het echt handige spul zoals compressor/kolom boor/draaibank/straalcabine ontbreekt het mij aan.

Have fun met de kids en hopelijk binnenkort de update incl spuitbus *O*
 
't Is wel laat geworden, en hij is niet perfect, maar voor een eerste keer niet gek. Let op, weinig tekst, maar je ziet wel wat ik gedaan heb...

temporary_zpsvl0cx0gv.jpg


temporary_zpschavuyrr.jpg


temporary_zpssgtjpruh.jpg


temporary_zpsleaksjij.jpg


temporary_zpsixtydgiz.jpg


temporary_zps6uq9iwnp.jpg


temporary_zpsiouji8wm.jpg


temporary_zps9zwnzsam.jpg


temporary_zpso02mk28l.jpg


temporary_zpskdecqikx.jpg

(Na de zoveelste poging en vele fouten... De dubbelingen zijn nog wel flink afgeknipt na deze foto)

temporary_zpsshwrn2jx.jpg


temporary_zpsq6yujwoe.jpg


temporary_zps69xyaitq.jpg


temporary_zpseo46rqa1.jpg


En dat is het resultaat. Er zitten nog wat kleine fouten in, maar het is goed genoeg voor deze eerste keer en hij gaat op de fiets. Ik heb de kadetten er inmiddels even op laten rusten, en dat was prettig...

Welterusten,

Hugo
 
full

mooi projekt om te volgen hugo en vindt dat je leuk aanpakt allemaal.
deze gaat in de favorieten.
wat framekleur betreft komt ie overeen met de mijne , 8-)
 
Kleine teaser:

temporary_zpsup1xlc8g.jpg


De zijstukken in de grondverf. Vanavond de kleur erop. Wat zou het worden... Ik weet het al! Lekker pûh!

Hugo
 
Kleine teaser:

[afbeelding]

De zijstukken in de grondverf. Vanavond de kleur erop. Wat zou het worden... Ik weet het al! Lekker pûh!

Hugo
1K of 2K lak? En velgenspray of 'gewone' motip?
Ik wil ze ook nog matzwart spuiten, maar ze zijn bedoeld om je laarzen tegenaan te zetten - dus binnen no time ligt de lak er weer af zou ik denken.
 
Eh, dit is grondverf. Ze worden niet grijs... Dus geen velgenspray, maar goede 2K lak in het:

Groen!

temporary_zpsd55p8q5r.jpg


Het is Almond Green, de oude BMC (Austin, Morris, etc) kleur. Op de foto komt de kleur niet goed over, hij staat echt heel goed bij het grijze frame en het bruine zadel.

Hugo
 
Apart kleurtje, ben benieuwd hoe het totaal staat!

En natuurlijk begrijp ik dat het grondverf was. Maar ook daar zou 1K lak of velgenspray overheen kunnen. 2K lak schijnt wel wat steviger te zijn.
 
Eerste zaken gemonteerd door mijn zoon, achterlichten en nummerplaathouder:

temporary_zpspmqz44iu.jpg


Iets betere foto voor de kleur:

temporary_zpsqcidda7a.jpg


En nu ben ik het blok aan het plaatsen. Het zadel zit ook op zijn plek!

temporary_zpsojm4ccqa.jpg


Hugo
 
British racing green? Volgens mij komt dat op een Jaguar E-type wel meer uit. Maar in combinatie met dat grijze frame kan dat wel heel mooi klassiek ogen. Een beetje Norton Fastback

Norton%20Commando%20750%20FastBack%2068%20%201.jpg
 
Neuh, Britisch Racing Green is een veel misbruikte term. Ooit geroepen door wat enthousiaste racefans naar aanleiding van de groene Bentleys in Le Mans begin vorige eeuw, maar daarna door alle mogelijke fabrikanten in Engeland naar eigen gevoel ingevuld. Deze kleur is over het algemeen lichter dan de Racing Greens, en zeker geen high-gloss of zelfs metallic wat ik bij Racing Green ook al heb gezien.

Vandaag de schokdemper gemonteerd met een nieuwe steun, uit RVS gemaakt in diverse lunchpauzes (ik ben niet zo snel...):

temporary_zpscru1n0nn.jpg


De achterbrug zit op zijn plaats:

temporary_zpspapyt2lq.jpg


En ik heb een M stuur gekregen van een kennis die hem over had. Het is nog niet zo als ik wil, maar de delen zijn verstelbaar. Als dit goed te positioneren is stap ik van de clip-ons af en hoef ik de kroonplaat niet aan te passen. Wie weet.

temporary_zpsoyo5o957.jpg


Hugo
 
En ik ben met een logo aan het stoeien...

HugoW%20logo_zpsiap1mk39.jpg


Beter goed gejat dan slecht bedacht, zeggen we dan.

Hugo
 
Laatst bewerkt:
Zo, vandaag de buitenringen van de balhoofdlagers er maar uit gemept. Die had ik laten zitten en zouden niet gecoat worden, maar ze waren keurig gestraald en moffeld. Met moed beleid en grof geweld waren ze er zo uit, en voor 18 euro komt er een nieuw setje met de post.

Verder heb ik het één en ander gespoten met een spuitbus speciaal zoals het gemoffelde frame gemengd. Het lijkt er wat mij betreft niet heel veel op, maar daar kan ik weinig meer aan veranderen. In echt buitenlicht in plaats van onder de TL buizen is het misschien wat beter. Ik hoop de kroonplaat en de plaat die eronder zit ook nog netjes te spuiten, dan kan ik de hele voorkant weer in elkaar zetten.

Hugo
 
verstandig om toch dat soort dingen te vervangen.
Je slaat jezelf voor de kop als je een jaar na voltooiing alles weer uit elkaar moet trekken voor €18,-

Ga zo door! *O*
 
Sorry oma, ik herinnerde me ineens dat ik nog een project in de schuur heb staan... Niet dat ik er veel aan gedaan heb, maar ik dacht ik schrijf weer eens een kleine update. De achterbrug is weer van zijn plaats geweest omdat die niet vrij bewoog, er zat teveel coating op de zijkanten waardoor hij klemde. Alles zit nu weer in elkaar.

Vanavond heb ik het gekregen stuur geplaatst en de klembouten losgedraaid zodat het allemaal los genoeg zat om te stellen en vast genoeg om vorm te behouden. Het past wel goed, dit hier ga ik mee verder:

C7E138F5-DBD1-4568-812F-1C8A79EC4FE3_zpstvhwr5km.jpg


AEABBD99-6B37-480B-8BEE-CBEDBD452F73_zpspsqvkzx2.jpg


Hugo
 
Ondanks dat ik me nog ouder voel dan de forum oma ben ik niet gestopt met het project. Ik heb er veel over gedacht en vandaag dan toch eindelijk weer wat gedaan. Het achtertandwiel dat bij het spaakwiel kwam had meer tanden dan het origineel en de offset vanuit het midden van het wiel was te groot. Ik heb daarom een ander tandwiel besteld met het juiste aantal tanden en een grote afstand tussen de bevestigingsbouten. En dan maar hobbyen met boormachine en haakse slijper en zo:

CFA48E46-F83C-49B9-9EFA-26D643F12CBC_zpsi8ast7cz.jpg


93348DC3-10C4-42CE-9931-4D44A1D6650C_zpsq6kzqjub.jpg


60D8B638-A145-427A-835C-64F2964CDD6B_zpspv1qogaj.jpg


2ABA378D-0BB7-4DDF-B87A-220AE2F3AC64_zpsd1ny8aiz.jpg


8E2B16EE-366A-4353-9AD0-5F65FA8DFE4B_zpspc73gy1h.jpg


4E1823B9-1764-4137-BB7A-E8209DBD4ADD_zpszfyrzsy5.jpg


A8C33A81-2BE8-44B5-A168-9805474F2E16_zpsz3nfh0hg.jpg


7FA471D6-DF25-4CA0-A043-5186A3486C26_zps4zbcevvm.jpg


Als ik het goed bedacht heb is de offset nu precies goed. Zo niet, dan kan ik het nieuwe tandwiel omkeren (het is niet symetrisch) en/of ringetjes er tussen plaatsen. Ik denk dat ik de bouten nog moet vervangen door verzonken versies en de moeren worden nog borgmoeren en zo, maar het principe werkt. Ik hoop het wiel dit weekend te kunnen proefplaatsen, ik moet daarvoor nog een bus inkorten maar dat zal ook wel lukken.

Hugo
 
Wat een skils Hugo. Dat wordt nog wel wat. Toen ik hem bracht dat ik die gaat hem een beetje verbouwen, maar een hele re-build. Heel vet.
 
toch zou ik persoonlijk toch een mooie spacer bus laten draaien met precies de juiste passingen.

Normaal wordt t kettingwiel natuurlijk gecentreerd op de de opnemer en worden de bouten puur gebruikt om deze tegen de opnemer vast te trekken.

Er komt best wel wat kracht op zo'n kettingwiel te staan natuurlijk.

Dus ben bang dat je bouten zo een stuk zwaarder belast worden, en er kans is dat de voel verschuift.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan