Afsluitdijk

  • Onderwerp starter adsafadjskhfl
  • Startdatum
Nou weleens? , zeg maar gerust om de dag tot iedere dag paar uurtjes :P
en ze staan op de taluds (zwarte vw golf of Audi )
Voor de rest ....aardig dijkje, vanavond heen en terug op racefiets van Frl-N.H-Frl (80km) en idd soms vliegjes zo ook vanavond maar niet heel erg. Na regen en dan warm benauwd weer wil de grasdijk ahw rookgordijnen laten zien en dan is het erggggg :( En o ja bij het 100km stuk thv het monument(Ir.Lely) vanaf holland op de vangrail een flitser ;(


Bij de sluizen en monument denk ik er goed om.
Laatst ook van de muggen wolken boven dijk gezien ik vond t een mooi gezicht.
 
Toen ik nog in Franeker woonde reed ik er gemiddeld 1x per maand overheen als ik naar randstad moest voor familie vrienden of andere dingen. Is inderdaad veel rechtuit en bij sluizen oppassen. Maar ook op weg zelf oppassen voor video wagens van politie. Ze weten dat menigeen de vmax van zijn koekblik of motor test. Zelf ook vaker gedaan met koekblik in het verleden uiteraard... en muggen heb je volgens mij alleen met noorderwind (luwte op dijk).
 
Ik heb hem heel lang geleden eens gedaan, is wel eens leuk, maar, als je hem regelmatig moet nemen (dagelijks voor woon werk bijvoorbeeld) vrees ik dat het toch de ideale in-slaap-val-gevaarlijke-weg-wegens-saaiheid is ...

Nietemin, als ik nog eens in die buurt kom, wil ik er nog wel eens overheen.

Overigens snelheidscontrole ... het zou mij niet verbazen dat daar ooit traject controle gaat komen. Mij geen zorg, ik houd mij praktisch overal aan de snelheidsregels, bijna overal ... en al zeker in het buitenland.
 
Weet je wat het is, met die vliegen op de Afsluitdijk?
Als er eentje zich te pletter vliegt op jouw vizier dan willen er minsten 1.000 op zijn/haar begrafenis komen.
 
Waai niet van de dijk af zou stapvoets gaan rijden met de voeten op de grond val je ook niet om.
 
Neem wat kleingeld mee kun je een lekker visje halen bij de tent....
Ik was er denk ik in meer dan 20 jaar niet meer geweest sinds keer kruiend ijs kijken met pa en ma.

Vond het best wel lachen stukje !
 
Muggen niet alleen op de Afsluitdijk. Gisteravond reden we op Duivenland (Schouwen) en dachten even dat het ging regenen, het geluid horend op de voorruit van de auto.
Dat waren dus wolken met muggen. VREEMD, we hebben het toch overleefd!

In geval het nog erger wordt: Hier een nood-oplossing tegen alle muggen:
Muggen Hoed kopen? I MyXLshop

Wat een heisa voor een stukje rechte weg van 30km!
Als het niet een orkaan is met factor 5 zie ik werkelijk geen enkel probleem om daar overheen te rijden.
Of het zou moeten zijn dat je van de saaiheid onderweg in slaap sukkelt....... :z :z :z
 
Laatst bewerkt:
Als iemand deze vraag serieus zou stellen, zou ik hem/haar adviseren per direct te stoppen met motorrijden. Al kan ik me een dergelijk persoon niet rijdend voorstellen... |(
 
Jij zegt het Clown, ik dacht het. :X als dit toch eens serieus is kun je beter met de flexbus gaan.
 
Heeft TS het overleefd ?
Was-ie op het nieuws vanwege een vermissing?
Staat-ie op Breezand en durft niet meer voor of achteruit ?

zonder gekheid: gewoon gaan, over paar weken lach je erom.

We zien je verslag, met fotos, tegemoet in het forum voor "reizen en touren".
 
Als TS dan gaat dan moet ie de Waalbandijk ook gelijk maar doen. Als je dan heelhuids thuis komt,(de kans is klein) kan je jezelf laten gelden als ZEER ERVAREN motorrijder!!

Wil je de opleiding helemaal afronden dan moeten de Zeeuwse Dammen ook nog worden volbracht!! :]
 
Als TS dan gaat dan moet ie de Waalbandijk ook gelijk maar doen. Als je dan heelhuids thuis komt,(de kans is klein) kan je jezelf laten gelden als ZEER ERVAREN motorrijder!!

Wil je de opleiding helemaal afronden dan moeten de Zeeuwse Dammen ook nog worden volbracht!! :]
Die heb ik ook al gedaan.
En man man man dat viel niet mee
Ik zou dat zonder de nodige ervaring niet aanraden .
 
Als TS dan gaat dan moet ie de Waalbandijk ook gelijk maar doen. Als je dan heelhuids thuis komt,(de kans is klein) kan je jezelf laten gelden als ZEER ERVAREN motorrijder!!

Wil je de opleiding helemaal afronden dan moeten de Zeeuwse Dammen ook nog worden volbracht!! :]

Protest!!!
trump-protest-signs-gfk.jpg


Dit gaat te ver mannen, De Zeeuwse dammenroute is allen voor specialisten te doen.


De Zeeuwse dammen zou ik niet rijden als je geen ervaring hebt. Ik zou toch eerst eens de afsluitdijk en de houtribdijk gaan doen als voorbereiding. Mocht dat makkelijk gaan, en je hebt een beetje vertrouwen opgebouwd, dan misschien...
Die Zeeuwse dammen zijn verraderlijk, elk jaar waaien er wel een paar motorrijders vanaf. De meeste worden nooit meer teruggevonden.

Ik bedoel maar.
 
Laatst bewerkt:
Sowieso niet vergeten om onderweg de zeer exclusieve afsluitdijk koffersticker te bemachtigen, anders zal je die barre tocht nog een keer moeten ondernemen voordat je bij de club hoort. En laat ook een beetje ruimte op je koffer vrij zodat je de stickers van de andere Nederlandsche dijken er nog bij kunt plakken mocht je die in een verre, verre toekomst ooit bedwingen. Hoe klein die kans ook is, sluit hem nooit uit!

Edit: Bijna vergeten, hoe staat het er nu voor met die zombies in Friesland? Heb ik een paar jaar terug nog een film over gezien. Ik zou zeker niet gaan rijden voordat je daar uitsluitsel over hebt! Check ook even of je verzekering daar wel geldig is!
 
Laatst bewerkt:
Friesland........?

Da's nog veel gevaarlijker! Daar hebben ze ooit Bonifatius nog opgegeten. :r
Dat was nadat ie met zijn toerbuffel door het bruggetje van Bartlehiem was gezakt!!

Nee, je bent daar helemaal niet verzekerd.................. :X
 
Laatst bewerkt:
Ik wil graag een rondje ijsselmeer doen. Ik dan uiteraard over de afsluitdijk en ik vroeg me af of er mensen hier ervaring mee hebben,
Behalve een gevulde tank, moet ik bijvoorbeeld veel rekening houden met zijwaartse wind? En hoe zit het met de muggenoverlast? Ik las een stukje over iemand die na X aantal km gewoon niks meer zag door zijn helm.
Tips zijn welkom!

Lache allemaal die reacties van mensen die zo'n rondje met hun ogen dicht op hun achterwiel doen. Het heeft inderdaad weinig om het lijf als je het vergelijkt met een flinke motorvakantie of zo, maar ik heb liever dat iemand iets te goed voorbereid op weg gaat dan iets te slecht. Dus wat mij betreft is het een doodnormale vraag.

- Tanken: halverwege de afsluitdijk is een tankstation. Maar dat is 's nachts niet open. Gelukkig kun je aan weerszijden wel ergens 24/7 tanken. En het is maar enkele tientallen km's, dus daar heb je nog niet eens een volle tank voor nodig. Maar hij moet niet bijna leeg zijn idd :)
- Wind: het is gewoon een lang stuk rechtdoor, maar als het écht erg hard waait ga je dat zeker merken, helemaal als je een lichte motor hebt. Flink vermoeiend maar op zich niet zo erg, haal de vaart eruit, houd extra afstand, houd rekening met af en toe een flinke ongewenste slingerbeweging, blijf losjes op je motor zitten (niet verkrampen) en laat je lekker meewapperen.
- Muggen: ja dat kan overal vervelend zijn. Ik heb altijd zo'n klein flaconnetje helmreiniger bij me en een pakje papieren zakdoekjes, en daar ben ik al heel vaak blij mee geweest. Dus waarom niet.
- (Ver)licht(ing): als je 's nachts rijdt kan het knap donker worden in Friesland. Als je dat niet gewend bent kan dat wel vermoeiend zijn. Zorg dat je verlichting goed werkt.
- Weer: de temperatuur kan, zeker 's nachts, verrassend laag duiken in het noorden.
- Snelheid: zoek een rustig moment uit, check flitsmeister, wees alert voor camera's (gelukkig heb je veel zicht) en let op andere auto's/motoren.

Eigenlijk is een flinke regenbui het spannendste dat je kan gebeuren :)
 
Laatst bewerkt:
Eens met SB...

enne..

Eigenlijk is een flinke regenbui het spannendste dat je kan gebeuren :)

Dus (toevoeging) : regenpak mee.



Verder blijft dit een leuk vrijdagtopic: er zijn al clone-topics voor Dammenroute, Waaidijk en Hourtibdijk...
Wil er binnenkort nog iemand over de Moerdijkbrug ?
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan