Afsluiting rivierdijken Overbetuwe ter discussie

Pink

MF veteraan
17 mrt 2002
1.742
0
Soesterberg
[Persbericht-Knip-en-plakmodus]

Eck en Wiel, 10 oktober 2004

PERSBERICHT

Stichting Meldpunt Wegafsluitingen


Afsluiting rivierdijken Overbetuwe ter discussie

De gemeente Overbetuwe vraagt zich af of de rivierdijken langs de Rijn en de Waal in de gemeente moeten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Op maandag 18 oktober organiseert de gemeenteraad een zogenaamd politiek café waar over deze vraag zal worden gediscussieerd. “Inwoners van Overbetuwe en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om mee te praten en/of te luisteren” laat de gemeente (onder andere via haar website) weten. Namens de Stichting Meldpunt Wegafsluitingen (SMW) zal Joop de Jonge, secretaris van de SMW, aanwezig zijn om aan de discussie deel te nemen. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en wordt gehouden in zalencentrum De Bongerd in Heteren, aanvang 19.30 uur.

De Stichting Meldpunt Wegafsluitingen (SMW), een samenwerkingsverband van auto- en motororganisaties, roept inwoners van Overbetuwe op om de avond te bezoeken en zich uit te spreken tegen afsluiting van deze wegen. Tevens vraagt de SMW aan motorrijders en automobilisten uit andere plaatsen die van deze dijkwegen gebruik maken om de avond te bezoeken en aan de discussie deel te nemen. Er is namelijk geen enkele goede reden om deze (en andere) wegen te veranderen in een fietspad, want dat is het gevolg van een mogelijke afsluiting voor gemotoriseerd verkeer. Waarom zouden automobilisten en motorrijders niet meer over de dijk mogen? Geluidsoverlast en snelheidsovertredingen worden vaak als reden genoemd om tot afsluiting over te gaan maar dat is in de ogen van de SMW geen goede reden. Stel je voor dat elke weg in Nederland waarop wel eens te hard wordt gereden wordt afgesloten, er zouden weinig wegen overblijven. In een dergelijk geval is er een veel betere oplossing, namelijk handhaving door de politie.

De Stichting Meldpunt Wegafsluitingen (SMW) wordt ondersteund door de stichting Pro Auto en het LOOT (Landelijk Overleg Orgaan Toerclubs). Pro Auto is een belangen organisatie voor automobilisten, het LOOT vertegenwoordigt meer dan 200 Nederlandse motortoerclubs. De SMW probeert afsluiting van wegen voor gemotoriseerd verkeer te voorkomen door samen met wegbeheerders te zoeken naar andere oplossingen.

Voor meer informatie: www.meldpuntwegafsluitingen.nl of tel. 0344-694852

Stichting Meldpunt Wegafsluitingen
Joop de Jonge (secretaris)
tel: 0344-694852 / 06-22754193
e-mail: [email protected]
www.meldpuntwegafsluitingen.nl

[Persbericht-Knip-en-plakmodus]


Dat je het weet.
Heb je maandagavond iets belangrijks te doen, zeg dat dan af en kom naar Heteren.

Info: http://www.overbetuwe.nl/index_actueel.html

 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan