hoe vliegwiel loskrijgen?

aoleks

MF veteraan
19 dec 2007
5.168
0
Tilburg
hallo!

ik ben een motorblok uit elkaar aan het halen. alles lukt prima, ben bijna klaar, maar ik loop vast. ik kan het vliegwiel niet losmaken. puur omdat ik geen flauw idee heb wat voor gereedschap ik daarvoor moet gebruiken. dit is een foto van het vliegwiel, misschien kunnen jullie helpen. haynes heeft het over een "rotor puller". zou hij een poelie trekker bedoelen?

zo ja, waar zoiets kopen?gr
chris
 

Cornellie1984

Die hard MF'er
22 mrt 2009
480
0
Elst
Haynes heeft het inderdaad over een poelietrekker, maar makkelijker is, en om beschadeging van de rotor te voor komen, kijken wat er voor een draad in zit in de rotor. Als je een bout vindt met dat draad dan kun je hem afdrukken op de krukas. Dit is veel makkelijker en minder kans op schade.
Als je geluk hebt dan is het draad van de achteras hetzelfde (was bij mij zo)
succes

edit:
damn ik moet sneller en minder typen
 
Laatst bewerkt:

reinhoud

MF veteraan
25 feb 2007
10.511
1.303
Andere kant van de evenaar
Ik heb het met mn KTM zonder vliegwiel trekker gered!

Een montagehamer klaar leggen
Met een breekijzer spanning op het vliegwiel zetten (dat je hem eraf kunt drukken)
Met een brander de binnenkant (waar ie mee op de krukas zit) verwarmen en dan een tik met de hamer op het vliegwiel geven.
En als je dan geluk hebt zit ie dan los!!

Succes
 

Ducktape

MF veteraan
3 jul 2007
1.662
0
klik

Er staan 7 verschillende, voor scooters. Welke moet er gekozen worden?


+
Afbeelding was voor het idee. Ik heb een aantal van die dingen, een paar zijn zelf gemaakt. Dan zoek je gewoon iets met de juiste draad door te passen.
Als iemand vraagt hoe je een bout los maakt en je laat een plaatje van een ringsleutel zien, dan doe je toch ook niet moeilijk of het de juiste maat is....
 

jaap43

MF veteraan
11 aug 2008
18.373
2.156
Capelle aan den IJssel
Een montagehamer klaar leggen. Met een breekijzer spanning op het vliegwiel zetten (dat je hem eraf kunt drukken). Met een brander de binnenkant (waar ie mee op de krukas zit) verwarmen en dan een tik met de hamer op het vliegwiel geven.
Liever niet met warmte en fors geweld in de buurt van magneten komen. Die kunnen daardoor een stukje magnetisme kwijt raken waardoor het afgegeven vermogen minder wordt.

Beste lukt dat met een vliegwieltrekker (plaatje hierboven) of met een steekas (wat ook al hierboven geopperd is).
 
Bovenaan