• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

olie verbruik xr 250r

jef0611

MF veteraan
nou ben ik het nog niet helemaal eens over mn olie!!tijdens het rijden rookthij af en toe een beetje blauw erg?? geen idee.. maar nou vroeg ik me af of er geen boud in het blok zit zodat je kan zien of er genoeg olie in zit want er zit wel een pijl stokje aan mn vul dop maar dat vind k maar niks.. met zoon boud zou je met het bijvullen moeten kunnen zien hoeveel er in moet als daar de lie uit komt moet het goed zijn toch?? kan iemand me hier als je blieft iets meer uitleg over geven want t zit me niet lekker!!
 

swetty

MF veteraan
15 jan 2002
32.373
1.555
Enschede
Bezoek site
Bijvullen heeft niks te maken met blauwe rook hoor....vaak zijn je klepgeleiders/zuigerveren versleten.....

Btw wat k*tverhaal om te lezen.........
 

jb37

MF veteraan
30 nov 2003
7.893
0
53
Houten
Met "zoon boud"???? wat heeft je zoon er mee te maken? Ik snap werkelijk geen ruk van je post. Lees hem eens terug en vertel me dan eens of je hem zelf wel begrijpt?
 

pisang

MF veteraan
7 jun 2002
6.784
0
37
Volgens mij bedoelte een olie-kijkglaasje ofzo :P

Lekker boeiend, zit toch ook niet op je auto...
 

Rambabbel

MF veteraan
17 mrt 2004
22.241
48
Luttenberg
Ik weet wel wat ie bedoelt met die bout, zoiets zit ook bij koekblikversnellingbakken aan de zijkant van de bak. Die bout draai je eruit en je vult net zoveel olie bij tot het er bij het boutgat uitkomt, dan zit er genoeg in. Maar waarom zou je zoiets nodig hebben als je een peilstok hebt :?