Waar krijg je goed advies voor een nieuwe helm?

Iets verder weg, maar ik heb zelf hele goede ervaringen bij 4 Bikers and Bikes (zitten in Leende)
Niet de goedkoopste, maar denken goed mee en nemen de tijd voor je. Ik kom er al ruim 10 jaar en ben er altijd goed geholpen
Thanks!!

Van te voren al even nadenken over welke helm je wilt scheelt al een hoop..

Stel je wilt een "Systeemhelm" in de kleur "Wit" van een "A merk" Dan vallen er al veel helmen af. En wordt het zoeken ook makkelijker dan dat je een winkel inloopt en zomaar een helm gaat zoeken.

Dat komt goed inderdaad. Ze heeft al aardig in haar hoofd zitten wat ze wil, nu nog op haar hoofd krijgen :+

De vrouw heeft het liefste een systeemhelm, kleur donker met misschien een rood accentje erbij. Ik was altijd faliekant tegen een systeemhelm, maar indien van A-merk begin ik daar nu wel aan te wennen en kan ik er wel mee leven...
 
Yep, op de 1e etage; kleding en helmen.
Ben ik nou de enige die dat zwaar irritant vindt?

Ik rij motor als het mooi weer is, dan schijnt vaak de zon en dan kun je overal op de 1e etage tomaten kweken. Bijna altijd ook nog plat dak.

Sta je daar in je motorbroek en laarzen in 30 C te snuffelen in de kleding. Welke gek bedenkt dit toch.|(
 
Zet vooral Van Meel motoren in Made op je lijst. Mijn ervaring is dat ze daar goed advies geven. En ik zag Chromeburner al op je lijstje staan. Ik heb daar laarzen gekocht en ben goed geholpen met het uitkiezen van de juiste laars.
 
Damen in Breda verkoopt ook Shoei en zij kunnen/mogen PFS aanbieden. Die optie heb ik volgens mij nog niet voorbij zien komen :)
Met Van Meel ook prima ervaring.
 
Als je nou naar Geleen rijdt, is op de rijksweg nog een goeie zaak. Ik geloof dat ik daar een uur helmen heb gepast en kreeg 100% aandacht van de dame, die tig keer naar het magazijn loopt voor een andere (maat) helm. En daarna rij je lekker door naar de eifel als je toch al zover bent gekomen :Y
 
Nou dat is me nogal een uitspraak zeg. "Vrouwen" heb je tegenwoordig in allerlei soorten maten en geslachten natuurlijk.

:+
Ik doe niet mee aan die rubbertegel bullshit.

Dus koop zo'n mooie vrouwen motorhelm :+

10.a1.aa.D7SchuberthC3ProWomenMattSchwarz21507041019.JPG
 
Ben ik nou de enige die dat zwaar irritant vindt?

Ik rij motor als het mooi weer is, dan schijnt vaak de zon en dan kun je overal op de 1e etage tomaten kweken. Bijna altijd ook nog plat dak.

Sta je daar in je motorbroek en laarzen in 30 C te snuffelen in de kleding. Welke gek bedenkt dit toch.|(
Ik kijk in motorzaken vrijwel nooit rond op de kledingafdeling :/.
 
Ik heb mijn helm destijds gekocht bij MKC Hazerswoude. Halve winkel op mijn hoofd gehad, er werd alle tijd genomen, en uiteindelijk met een voor mij perfect zittende helm naar huis. Later nog een keer terug moeten komen omdat de pinlock eruit viel (schijnbaar een bekend kwaaltje bij de eerste serie Shark Evo One II, iets met de vorm van het vizier t.o.v. het klapmechanisme...), die hebben ze toen kostenloos vervangen, en later nog de Cardo erin gezet. Ik ben er in ieder geval erg tevreden over, al ben ik nooit in de vestiging Tilburg geweest. Tegenwoordig kom ik vaak bij MKC Zutphen, daar is het een beetje hit-or-miss of je de juiste medewerker treft. MKC Utrecht ben ik dan weer geen fan van, laatste paar keren dat ik daar was hadden ze het hele blik ongeïnteresseerde medewerkers opengetrokken leek het wel.

Overigens ben ik het wel eens met wat hierboven gezegd wordt; ik ben juist blij als ik niet meteen word aangeklampt door een verkoper en gewoon rustig rond kan neuzen. Gewoon even iemand aanschieten als je hulp wilt. :Y
 
Wat ik hier las over Louis in Tilburg klopt wel. Je kunt inderdaad op je gemak kijken zonder dat een verkoper op je nek springt maar als je op een gegeven moment de keuze gemaakt hebt en alleen nog het juiste type in de juiste kleur wilt ( uit het magazijn) dan is er geen verkoper te vinden. En als je nog wat twijfels over je keuze mocht hebben dan succes met het krijgen van advies. Vooral als je bij de mid-range merken (Nolan, Shark etc) staat. De potentiële koper van een €800+ helm krijgt voorrang. Terecht uiteraard want aan die armoedzaaiers is ook niet veel te verdienen. Je moet je schaarse personeel zo efficiënt mogelijk in zetten.
 
Bedankt allemaal voor de reacties!

Nijmegen is ook geen probleem, dat is prima aan te rijden en nog een leuke regio om ergens te lunchen ook. Dus Termaat zetten we op de lijst erbij.
Shoei staat ook zeker hoog op het lijstje, zeker omdat ik daar gewoon al zo veel jaar lekker mee rond rijd. Ze gaat het liefste voor een systeemhelm (Dus kijken of de Neotec-II wat is)

Overigens; Shoei personal fitting, op mijn NXR ook zó veel profijt van gehad. Echt een top service van Shoei!Dit is een andere winkel, maar ik weet welke jij bedoelt. Sowieso vind ik het enorm vervelend als ze je direct bespringen. Er is echter een verschil, ze komen niet naar je toe, maar we hebben ééns meer info gevraagd en er werd toen nou niet echt bepaald "goed" advies gegeven.
Ik zie graag dat iemand écht verstand ervan heeft. Want ik kan haar ook haar hoofd laten schudden en even aan haar helm zitten om te kijken of hij strak genoeg zit...

We hebben geen haast, dus we gaan ook na de zomer eens op pad, dan kunnen ze zeker beter de tijd voor ons nemen :)
Let wel: bij Termaat verkopen ze geen Shoei. Wel heel veel andere merken en zijn Arai specialist. Ik kan ze je zeker aanraden.
 
Ben ik nou de enige die dat zwaar irritant vindt?

Ik rij motor als het mooi weer is, dan schijnt vaak de zon en dan kun je overal op de 1e etage tomaten kweken. Bijna altijd ook nog plat dak.

Sta je daar in je motorbroek en laarzen in 30 C te snuffelen in de kleding. Welke gek bedenkt dit toch.|(
Staat vaak de koffieautomaat….. :?
 
Goedemorgen allemaal,

De Scorpion van mijn vriendin zit echt niet goed, drukt tegen haar voorhoofd met name op de snelweg. Dus we zoeken een nieuwe helm voor haar. Die van mij wordt in maart 7 jaar (Shoei NXR), is niet direct nodig, maar bij een goede deal ben ik ook bereid te kijken.
In 2017 ben ik enorm goed geholpen bij Hans van Wijk, volgens mij heette die man Ed. Maar die is vertrokken begreep ik van een oud-werknemer daar.

Nu ben ik een aantal keer in een winkel geweest van een grotere keten in Tilburg, maar je kan daar een kwartier bij de helmen staan zonder ze überhaupt naar je toe komen. Verkopen kunnen ze daar nog wel leren. Nu heb ik het idee dat er écht nog wel winkels zijn waar je echt goed geholpen kan worden wat betreft pasvorm, checken waar je op moet letten, hoe de helm zit etc.

We wonen in de regio van Breda, maar een uurtje rijden voor goede service is absoluut geen probleem hoor. Brabant, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, we kunnen alle kanten op! Graag hoor ik dan ook ervaringen van anderen hier, waar we eventueel terecht kunnen.
Als je Edward bedoeld, die is gebleven.
 
Terug
Bovenaan Onderaan