Belangrijk, privacy enz

Kubiekdriehoekje

MF veteraan
Donateur
6 mrt 2002
5.583
43
Hellevoetsluis
Protest tegen nieuwe internet wetgeving
Het Europees Parlement stemt op 29 mei aanstaande over hele belangrijke nieuwe privacy-wetgeving. In deze verordening wordt zowel een eventueel spamverbod geregeld als (onbeperkte) opslag van tot nu toe ongedefinieerde verkeersgegevens. Zowel Europese als Amerikaanse burgerrechtenbewegingen als registratiekamers waarschuwen dat het met verkeersgegevens de verkeerde kant op dreigt te gaan, dat het Europees Parlement zich om laat praten door de sterke law en order lobby.

In concreto kan dit betekenen voor een provider als bijvoorbeeld XS4ALL, die sterk tegen dit soort wetgeving strijdt, dat ze alle verkeersgegevens van al hun klanten een aantal jaren moeten bewaren, en dat varieert van inbelgegevens en e-mail logfiles inclusief subjectregel, tot absurditeiten als http, ftp, irc en newslogfiles. Reken maar op nieuwe cybercentres om al die data te bewaren, die bovendien voor opsporingsdoeleinden volstrekt onbetrouwbaar zijn.

Opslag van verkeersgegevens van verdachten is niet onredelijk, maar generieke opslag druist regelrecht in tegen het Europees Verdrag op de Rechten van de Mens. Vanuit GILC, de Global Internet Liberty Campaign is een online petitie gemaakt waar bezorgde individuen hun handtekening kunnen zetten onder een brief aan de president en leden van het Europees Parlement.
 

joeltje

MF veteraan
5 dec 2001
2.368
0
Vught
Voor zover ik het begrijp, alles wat jij thuis met je pc-tje doet via internet, wordt gelogd.

Alles dus. Ook je meel met je geheime minnar enzo...

Hè fijn... Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat daar weer een progje voor komt om dat allemaal weer anoniem te maken...
 
Bovenaan Onderaan