Slecht nieuws?

DaFoolio

Die hard MF'er
3 sep 2001
972
0
Warnsveld
Lees hier frontpage.fok.nl/news.fok?id=15291 het volgende nieuws:

Een radardetector biedt waarschijnlijk binnenkort geen soelaas meer voor de te hard rijdende automobilist. Enkele regiokorpsen van de politie testen op dit moment een meetsysteem dat niet meer te signaleren is door bijvoorbeeld radardetectors.

Mocht het systeem bevallen, dan wordt het waarschijnlijk landelijk ingevoerd.

De politie is na een experiment vorig jaar in elk geval dik tevreden over de zogeheten Optospeed. De Optospeed is van Duitse makelij en kost circa 45.000 euro.

Het apparaat is in Duitsland al langer in gebruik. Hij lijkt op de beruchte lasergun. Het werkt echter niet met straling, maar registreert snelheden optisch.

\"Een goede zaak\", vindt de verkeersvoorlichter van de Zeeuwse politie. \"Er is een categorie automobilisten die zich met hoge snelheden verplaatst omdat ze weten dat er geen meetapparatuur staat\".
 
Laatst bewerkt:

Joris

MF veteraan
11 dec 2001
6.227
4
Veghel
Belachelijk, is weer een verschrikkelijk hoge investering en uiteindelijk wordt hier ook wel weer iets tegen gevonden.
Als ze iets tegen radarverklikkers en lasershields willen doen, kunnen ze die dingen beter verbieden en daar wat harder op controleren en meer in beslag nemen. Niet dat ik daar een voorstander van ben, maar het heeft weinig nut naar mijn idee.
 
Bovenaan Onderaan