Advies motorverzekering

Motojo92

Rookie
26 jun 2020
2
0
Hallo allemaal! De tijd komt steeds dichterbij om af te mogen rijden en een nieuwe motorfiets te kunnen kopen. Een lang gekoesterde droom. Nu ben ik er helemaal over uit welke motor het gaat worden: een Yamaha mt-07. Graag zou ik jullie advies vragen mbt een all risk verzekering. Ik kom nu uit bij de anwb motorverzekering en de Knmv verzekering. Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

Ik moet mijn motor buiten Gaan stallen, aan een muuranker. Ik wil geen scm alarm in laten bouwen wat sommige verzekeringen verplicht stellen. En eigen risico tot 250 euro vind ik niet erg.

Alvast bedankt!
 
Laatst bewerkt:

Rukkie

Rookie
11 apr 2020
18
4
ik Vind persoonlijk combi motors erg fijn werken , invullen wat je zoekt en daarna advies krijgen
 

BadSlipper

Hebben we haast of zo?
Donateur
8 feb 2012
1.793
127
Noord-Oost Nederland
Er is een topic over de KNMV en z'n verzekeringen. Dat zou ik eens doorlezen. Je bent nu ergens uitgekomen, langs welke weg? Want ik heb geen idee welke aanbieders je in dat proces al hebt gepasseerd.
 

Motojo92

Rookie
26 jun 2020
2
0
Thanks! Ik ga even bij combi motors kijken + Het Knmv topic. Ik ben bij anwb uitgekomen vanwege de pechhulp en de Knmv vanwege de extra motorcursussen. Nog niet echt naar overige verzekeraars gekeken. De polissen spreken mij aan, maar ik lees vooral negatieve reviews (mensen posten natuurlijk ook meestal als ze wat te klagen hebben).
 

MichMoto

MF'er
28 aug 2019
32
20
Enschede
Ik heb mijn verzekering bij de ANWB, tot nu toe helemaal prima. Na twee weken al hulp en advies nodig gehad en dat ging vriendelijk en behulpzaam. Verder heb ik ze nog niet nodig gehad voor grote dingen, dat hoop ik ook zo te houden natuurlijk..
 

BadSlipper

Hebben we haast of zo?
Donateur
8 feb 2012
1.793
127
Noord-Oost Nederland
Ik heb jarenlang Unive gehad. Daar zat toen nog pechhulp bij. Nu heb ik twee Bikerpolissen. Maar ik zal niet gauw allrisk verzekeren. Dat betekent voor mij dat de motor te duur is ;) .
 

Xtype

Offcourse.
13 apr 2020
132
181
Ik zit bij de ANWB voor mijn MT-07 omdat ik daar ook met de auto verzekerd ben en ik op die manier dezelfde noclaim korting heb (+13 schadevrije jaren) scheelt een boel geld!
 

Remco met een K

Straks ook af en toe zonder
Donateur
11 jan 2010
2.539
1.179
West-Friesland
Ik zou ook zeker eens bij een assurantiekantoor binnenlopen en verzekeringen laten vergelijken.
Vaak kun je combineren met je auto, en dezelfde no-claim korting krijgen. Ook kan het interessant zijn om ook nog te combineren met overige verzekeringen om extra pakketkorting te krijgen.

Daarnaast moet je goed kijken of een verzekering aan jouw verwachtingen voldoet:
- Welke eisen stelt de verzekering m.b.t. diefstalpreventie? 1 of 2 ART-4 sloten, binnen stallen, alarm?
- Hoeveel vergoeden ze voor kleding? (Je hebt zo voor >€1000,- kleding aan je lijf, en een eventuele passagier ook).
* Ik heb voor mijn motor bijvoorbeeld gedeeltelijk casco, niet vanwege de motor zelf, maar omdat mijn kleding meer waard is dan de motor.
- Wil je verkeersrechtsbijstand? (het kan bij meerdere voertuigen slimmer zijn om dit in een rechtsbijstandsverzekering mee te nemen).
- Wil je pechhulp en/of repatriëring in het buitenland?
 

jbazelmans

Die hard MF'er
18 mrt 2020
669
620
Ik heb gewoon mijn eigen verzekeringsman een verzekering laten zoeken. Voordeel is dat hij ook weet wat ik al heb. Rechtsbijstand heb ik bijvoorbeeld al ik mijn normale verzekeringspakket zitten. Inclusief de verkeersmodule. Dus dat hoefde dan weer niet bij de motorverzekering.
En het voordeel is dat hij me goed kent. Ik verzeker alles bij hem en dat al meer dan 20 jaar. Dus komt hij ook niet met toevoeging waarvan hij weet dat ik die nutteloos vind
 

Bart_T

Junk in the Frunk
9 apr 2018
603
777
Zwijndrecht
Beide motoren bij mij in de tuin zijn WA+Casco verzekerd bij Klaverblad. Helaas al een keer aanspraak op moeten doen; motor van iets meer dan 'n half jaar oud en <5.000km op de teller, economisch total loss door brand. Maar in feite het hele bedrag teruggekregen en gewoon een gelijkwaardige (hagelnieuwe) motor kunnen kopen.

Alles bij elkaar was er tussen de dag van de claim en de dag dat de nieuwe motor in de tuin stond nog geen maand verstreken.
 

orangektm

MF veteraan
9 apr 2009
2.008
761
Je moet de kleine letters en de voorwaarden lezen en die vergelijken niet meer niet minder
 

RISL

Die hard MF'er
11 mrt 2012
595
70
Ik heb heel slechte ervaring met KNMV Verzekeringen. Nog nooit iets over gepost, maar bij deze:

Vorig jaar nadat de motor van mijn auto (Peugeot 308 2016) in puin liep in het buitenland, bleek dat hun eigen administratie niet op orde was en hebben ze me laten staan (ondanks dat ik ook pechhulp in Europa had, vervangende auto/motor, etc). Op eigen houtje thuis gekomen en het heeft me maanden gekost om alle kosten terug te krijgen. Uiteindelijk wel alles terug gehad, maar dat was ellendig (stond midden in de nacht in de middle of nowhere in Frankrijk, het was maar 1 of 2 graden boven nul en stond daar met vrouw en 1-jarige dochter).

Kennis van me had twee jaar geleden een aanrijding op de ferry IJmuiden-Newcastle. Ook hier KNMV Verzekering en ook hier onnodig veel problemen (ondanks zijn allrisk en schuld van de ander) kreeg hij niets uitgekeerd tot de tegenpartij had betaald. Dit heeft hem een jaar gekost. Ging om een gloednieuwe BMS GS (op dat moment 3 weken oud).

KNMV Verzekeringen is niet van de KNMV, maar is een product van Aon Verzekeringen. En hun pechhulp is dan weer geregeld bij Allianz. Dit zorgt voor veel romslomp en papierwerk van hun kant, waardoor er volgens mij slecht inzichtbaar is wie waar recht op heeft bij de pechhulp of verzekeringslui.

Ben overgestapt naar ANWB en tot nu toe geen enkel probleem gehad (ben een keer onderweg netjes geholpen met de pechhulp met m'n oldtimer) en ook verzekeringstechnisch al een keer netjes geholpendoor de reisverzekering van ANWB toen er na het duiken een tas overboord ging in het buitenland.
 
Bovenaan Onderaan