Reviseren en verbeteren van een HD shovelhead

Natuurlijk is dat een punt waar de rollen nog niet gelopen hebben , tussen de kooien in , zoals je wel weet.

Hopelijk is het wat duidelijker, m1 heeft het geprobeerd en nu dus m3 , m2 schut nu al met zijn hoofd dat hij er niet aan begint (heeft van nature weinig geduld).

Zoals ik weet ?
Op de foto zie ik een Evo met lange rollen op de Pinionshaft !

Is de slijtage altijd gelijkvormig of zou de onderzijde van de bus harder slijten ivm
de druk van de arbeidslag en het gewicht van de krukas ?
taps en ovaal kan natuurlijk ook nog, maw hoe weet je dat de bus gelijkvomig
gesleten is?
 
Ben niet vaak te zien hier, maar volg alles nog intensief.

Reden:
Nu mijn motor tiptop is ben ik meer aan het rijden(vooral met dit super weer) dan dat ik achter de computer zit, maar wil alles hier voor geen goud missen.
 
Eerst even een antwoord voor narrig.

De taster in de bus is in staat hondertsten van een milimeter aan te wijzen, als het carter ronddraait dan blijft de taster stil staan en kan zo de rondheid laten zien (of niet ), dus ook onrondheid en ovaliteit.
Door de bus nu op drie plaatsen te meten krijg je een indruk hoe de bus versleten is als er slijtage is.
De taster geeft geen maat aan alleen de vorm!
Ondanks de 0,09 uit lijn is de bus rond en recht gebleven , tenminste niet meer dan 0,5 hondertste , anders zou dat tezien moeten zijn op de taster, tapsheid is ook mogelijk vooral als er een slingerende krukas in het carter heeft gedraaid maar dat is bij de evo van m2 niet (meer) het geval , dat is er etterlijke jaren geleden al uit gehaald.
De reden voor demontage is het op jacht gaan naar vermogen in de kop en de twijfel aan de uitlijning van de hoofdlagers en dat is weer gebaseerd op het doormeten van tientallen carters (ph , sh , evo en nieuwe S&S), alleen een 64ph carter stond perfect in lijn en de rest stond algauw tienden uit het midden.
Iedere krukas is zo flexibel dat ook bij de grootste afwijking van de hoofdlagers de krukas gewoon rond draaid , zo wordt ook een rechtte krukas gedwongen om de afwijkingen te volgen, het linkervliegwiel volgt het linker lager en het rechter , het rechterlager en het zijdeksel, op deze manier heb je eindelijk een verklaring op het loswerken van carterbussen en zijassen.
De krukas pen zit tussen de vliegwielen en wordt dus zo scheef gezet en dat heeft weer gevolgen voor alles wat meedraait en op en neer gaat.
Je kan het aan de zuigerveren zien , deze slijten sneller in de groef door het verdraaien van de drijfstang, een soort van 8baan beweging inplaats van recht op en neer.

OIL-FLOW PRO-CONTRA

Tot in de vroege uren hebben we zitten bomen over olie pompen , en voor al over de pro -flow pomp, volgens diverse vaste klanten waren we knap ongezellig bezig , maar we willen jullie het niet onthouden let wel we hebben de pro-flow pomp nooit in onze handen gehad maar wel zijn we achter de werking aan gegaan, dit is dus onze mening over de pomp en misschien heeft buell met zijn (15 jarige , nog gefeliciteerd) ervaring een andere mening, zo ja dan horen we het graag.
Wel is het schrijven opgedeeld in meerdere stukken , leest het wat makkelijker.................

4 Stroker geeft een link naar Zipper, zet hem in je Favorieten, dan kan je het later nog eens nalezen, we zullen er meerdere keren op terug komen.

We hebben bij Zipper alles nog eens doorgekeken en de Pro-Flow pomp voor de XL bezorgd ons nog steeds vraagtekens. Hoeveel meer geeft deze PF pomp meer dan de OEM. Het enige dat ze benadrukken is de sterk verbeterde afvoer van de olie. Het carter moet droog blijven, hoe dan ook. Kijk ook eens naar de windage, olieschraper voor de XL vliegwielen. De angst voor krachtverlies door de weerstand die vliegwielen kunnen ondervinden met het door de olie draaien is daar erg groot. Bekijken we het carter van de XL van na ’77 dan zien we de olieopvangruimte onderin het carter. Genoeg ruimte om te ontluchten en zo kan de retour olie weggezogen worden zonder te veel lucht erin. Al vanaf ’77 is de retour ruim bemeten en bijna 2x zoveel als de toevoer.
Door de jaren heen variëren de verhouding tussen de toevoer en de retour een beetje maar nooit gemerkt dat de vliegwielen zich door de olie heen moesten slepen. Al is de retour over bemeten, hij is de eerste die slijtage delen te verwerken krijgt en door de beschadigingen zijn overcapaciteit kan verliezen. Het big-end is een bekend zwak .punt en vooral de enkele drijfstang heeft het vaak erg moeilijk. Dat is niet de drijfstang zijn schuld maar de kooi is net te smal en de rollen in die kooi doen niets liever dan scheef lopen en dat laten de ingelopen big-ends zien. Daar is niet één pomp blij mee, met al die harde weggevreten draagvlakken. Als je daarom de retourpomp nog meer wil vergroten dan is het misschien nuttig om eerst die spanen maker uit het big-end lager te halen. Maak je pompen dan is dat niet je eerste zorg en je past de pomp aan op de ervaring van de afgelopen jaren en daar past geen krukas modificatie bij. Je kan een probleem op verschillende manieren benaderen. Van buiten naar binnen of anders om. Oh ja, negeren kan ook nog. Wij zijn ook met de meest storende verschijnselen begonnen, dus ook van buiten naar binnen. Vandaar dat de hoofdlageruitlijning een sluitstuk is geworden. Zipper schrijft over de pro-flow pomp een verhaaltje, je kan het ook lezen in het Zodiac boek op blz. 07-138. De toevoer is nooit een probleem geweest vanaf ’77 met de gerotor pomp zo schrijft Zipper. Het probleem zit hem in de retour, en vooral boven de 5000rpm . De PF pomp voor de XL- Buell is niet veel groter dan de OEM pomp. Als toevoer gebruikt PF een gerotor, net als de OEM. Misschien dat daar wat winst te halen valt, maar daar wordt geen melding van gemaakt. En dat vinden wij vreemd. Je betaald een behoorlijk bedrag voor een pomp die meer lucht dan olie rondpompt. De BT-PF geeft 2x zoveel als de OEM. Dat wordt duidelijk vermeld. (op blz. 07-139) Met de extra 2 : 1 aandrijving kom je aan 4 x zoveel net zoals wij in ’95 al deden met de 1 : 1 overbrenging. De overcapaciteit van de retour is maar 25% bij de OEM-pompen. En dat is een risico factor, vandaar dat we de SSHVHP pomp zijn gaan waarderen.
Jaren geleden een Vulcan pomp gemonteerd waar de retour meer dan 40% overcapaciteit had. Een prima pomp met weinig ruimte maar moeilijk verkrijgbaar, en nooit op de markt gekomen. Je kan er geen systeem op bouwen. Er komen veel te lange wachttijden en dat werkt ook niet. Het was in ’95 helemaal armoe met de pompen. Alles wat je bestelde gaf veel risico, doetíe het of doetie het niet. Het grootste bezwaar van de OEM pomp is inderdaad de retour als je de toevoer met de 1:5 : 1 op peil kan krijgen en een tweede retour koppelt aan de OEM pomp, dan reken je op een dubbele retour capaciteit. Maar dat viel tegen. Het nieuwe deel pompt zo goed dat de oude pomp niets meer doet door te veel tegendruk. Zo blijft de verhouding 100 : 125 en dat is niet de bedoeling van al dat werk. En toen kwam de 7409. Een geschenk uit de hemel. Niet alleen voor de versleten en beschadigde OEM-pompen maar ook voor de SSHVHP. Zo krijg je pompen die het ook nog doen met hogere temperaturen en zelfs in de lage toerentallen op de druk blijven. Niet alleen druk maar ook flow. En dat geeft de SC aan. En dan geen restrictor in de zijas, gewoon open en doorstroming in het big-end. Met de eerste keer 1 : 1 veel druk en wel wat meer flow, maar nog niet de cilindersmering waar we naar opzoek waren. De endoscoop gaf nog steeds cilinder schade te zien. Vooral veel krassen.
En dat deed ons aan de doorstroming van de kooien/ drijfstangen twijfelen.
Vervolg komt eraan , even geduld..........
 
Laatst bewerkt:
OIL-FLOW PRO-CONTRA

misschien heeft buell met zijn (15 jarige , nog gefeliciteerd) ervaring een andere mening, zo ja dan horen we het graag.

We hebben bij Zipper alles nog eens doorgekeken en de Pro-Flow pomp voor de XL bezorgd ons nog steeds vraagtekens. Hoeveel meer geeft deze PF pomp meer dan de OEM. Het enige dat ze benadrukken is de sterk verbeterde afvoer van de olie. Het carter moet droog blijven, hoe dan ook. Kijk ook eens naar de windage, olieschraper voor de XL vliegwielen. De angst voor krachtverlies door de weerstand die vliegwielen kunnen ondervinden met het door de olie draaien is daar erg groot. Bekijken we het carter van de XL van na ’77 dan zien we de olieopvangruimte onderin het carter. Genoeg ruimte om te ontluchten en zo kan de retour olie weggezogen worden zonder te veel lucht erin. Al vanaf ’77 is de retour ruim bemeten en bijna 2x zoveel als de toevoer.
Door de jaren heen variëren de verhouding tussen de toevoer en de retour een beetje maar nooit gemerkt dat de vliegwielen zich door de olie heen moesten slepen. Al is de retour over bemeten, hij is de eerste die slijtage delen te verwerken krijgt en door de beschadigingen zijn overcapaciteit kan verliezen. Het big-end is een bekend zwak .punt en vooral de enkele drijfstang heeft het vaak erg moeilijk. Dat is niet de drijfstang zijn schuld maar de kooi is net te smal en de rollen in die kooi doen niets liever dan scheef lopen en dat laten de ingelopen big-ends zien. Daar is niet één pomp blij mee, met al die harde weggevreten draagvlakken. Als je daarom de retourpomp nog meer wil vergroten dan is het misschien nuttig om eerst die spanen maker uit het big-end lager te halen. Maak je pompen dan is dat niet je eerste zorg en je past de pomp aan op de ervaring van de afgelopen jaren en daar past geen krukas modificatie bij. Je kan een probleem op verschillende manieren benaderen. Van buiten naar binnen of anders om. Oh ja, negeren kan ook nog. Wij zijn ook met de meest storende verschijnselen begonnen, dus ook van buiten naar binnen. Vandaar dat de hoofdlageruitlijning een sluitstuk is geworden. Zipper schrijft over de pro-flow pomp een verhaaltje, je kan het ook lezen in het Zodiac boek op blz. 07-138. De toevoer is nooit een probleem geweest vanaf ’77 met de gerotor pomp zo schrijft Zipper. Het probleem zit hem in de retour, en vooral boven de 5000rpm . De PF pomp voor de XL- Buell is niet veel groter dan de OEM pomp. Als toevoer gebruikt PF een gerotor, net als de OEM. Misschien dat daar wat winst te halen valt, maar daar wordt geen melding van gemaakt. En dat vinden wij vreemd. Je betaald een behoorlijk bedrag voor een pomp die meer lucht dan olie rondpompt. De BT-PF geeft 2x zoveel als de OEM. Dat wordt duidelijk vermeld. (op blz. 07-139) Met de extra 2 : 1 aandrijving kom je aan 4 x zoveel net zoals wij in ’95 al deden met de 1 : 1 overbrenging. De overcapaciteit van de retour is maar 25% bij de OEM-pompen. En dat is een risico factor, vandaar dat we de SSHVHP pomp zijn gaan waarderen.
Jaren geleden een Vulcan pomp gemonteerd waar de retour meer dan 40% overcapaciteit had. Een prima pomp met weinig ruimte maar moeilijk verkrijgbaar, en nooit op de markt gekomen. Je kan er geen systeem op bouwen. Er komen veel te lange wachttijden en dat werkt ook niet. Het was in ’95 helemaal armoe met de pompen. Alles wat je bestelde gaf veel risico, doetíe het of doetie het niet. Het grootste bezwaar van de OEM pomp is inderdaad de retour als je de toevoer met de 1:5 : 1 op peil kan krijgen en een tweede retour koppelt aan de OEM pomp, dan reken je op een dubbele retour capaciteit. Maar dat viel tegen. Het nieuwe deel pompt zo goed dat de oude pomp niets meer doet door te veel tegendruk. Zo blijft de verhouding 100 : 125 en dat is niet de bedoeling van al dat werk. En toen kwam de 7409. Een geschenk uit de hemel. Niet alleen voor de versleten en beschadigde OEM-pompen maar ook voor de SSHVHP. Zo krijg je pompen die het ook nog doen met hogere temperaturen en zelfs in de lage toerentallen op de druk blijven. Niet alleen druk maar ook flow. En dat geeft de SC aan. En dan geen restrictor in de zijas, gewoon open en doorstroming in het big-end. Met de eerste keer 1 : 1 veel druk en wel wat meer flow, maar nog niet de cilindersmering waar we naar opzoek waren. De endoscoop gaf nog steeds cilinder schade te zien. Vooral veel krassen.
En dat deed ons aan de doorstroming van de kooien/ drijfstangen twijfelen.
Vervolg komt eraan , even geduld..........

Effe snel een paar puntjes.

Het is Pitbuell, niet het merk Buell, je mag ook Marcel zeggen, niets te verbergen.
de licht sarcastiche toon in je zin over 15 jaar ervaring mag je ook achterwege laten.

-je bespreekt hier alleen de XL pomp, waarom niets over de BT pomp?
-in het verhaal van zippers staat niets over de capaciteit van de oem pomp na ´77 !?
-de pomp wordt niet gemaakt voor of door zippers
-aanvoer is ruim groter als de oem versie(zal eens kijken voor foto´s)
-in de rest van het verhaal kom ik weinig concreets tegen over de pro en cons van de
pomp, wel over allerlei andere dingen?
-doorstroming bigend,hebben jullie eerder beschreven, viel mij op dat jullie 3 gats
pennen gebruiken, gaten onder de rollen en minder doorstroming.
bij de 2 gats heb je daar minder last van.

in een eerder deel waren jullie minder enthousiast over de S&S HVHP pomp?
 
Laatst bewerkt:
Even heel snel , felicitatie was zeker niet sarcastisch bedoeld, vriend van ons was langs geweest en had een leuke middag gehad, vandaar.
 
Even heel snel , felicitatie was zeker niet sarcastisch bedoeld, vriend van ons was langs geweest en had een leuke middag gehad, vandaar.


O.K. , nu weer techniek dan maar.

Ik kan zo gauw geen foto van een XL pro-flow vs oem vinden in mijn files
maar wel een feuling vs oem TC pomp.
full

de onderste(of voorste) rotors zijn de OEM
 
Laatst bewerkt:
O.K. , nu weer techniek dan maar.

Ik kan zo gauw geen foto van een XL pro-flow vs oem vinden in mijn files
maar wel een feuling vs oem TC pomp.
[afbeelding]
de onderste(of voorste) rotors zijn de OEM
gelukkig zijn er ook mensen die hun statements wel normaal onderbouwen (en met foto's) zonder allerlei overbodig gewauwel over dingen die misschien wel maar misschien ook wel niet waar zijn...

bedankt marcel...
8-)
 
Marcel bedankt voor de foto van de feuling pomp, in het zodiac boek wordt er een verhaal over geschrevenen dat zal wel het verhaal van feuling zelf zijn .
De voordelen worden breed uit gemeten en dat is logisch je moet je product tenslotte aanprijzen.
In dat verhaal vertellt feuling dat de toevoer 40% meer levert dan de oem pomp, dat is niet weinig en zou dus duidelijk zichtbaar moeten zijn.
De grotere diameter is beperkt door de bevestegings bouten maar we zien toch een kleine vergroting van de buiten diameter.
De hoogte van de toevoer pompen zijn zo te zien gelijk, dus waar komt die 40% vandaan?
Met minder kamertjes kan je de kamer groter maken , maar daar zijn wij toch geen 40% van daan komen.
Het retour gedeelte is wel zichtbaar hoger en daar komt misschien (?) de 60% vandaan.

We hebben het vorige (pompen) verhaal een beetje opgedeeld om het wat leesbaar tehouden, maar dat valt ruim na sluitingstijd niet altijd mee, en dan is aan Nel de taak om van al die krabbels iets leesbaar te maken, we zullen in het vervolg iets minder innemen............ om het duidelijk te houden.
 
Hee martin cs.

Wat een mooi topic, ben gewoon maar begonnen met lezen bij het begin maar je had gelijk het is behoorlijk veel tekst. Van de week ga ik gewoon weer lekker verder lezen.

Groeten,

Steven
 
Marcel bedankt voor de foto van de feuling pomp, in het zodiac boek wordt er een verhaal over geschrevenen dat zal wel het verhaal van feuling zelf zijn .
De voordelen worden breed uit gemeten en dat is logisch je moet je product tenslotte aanprijzen.
In dat verhaal vertellt feuling dat de toevoer 40% meer levert dan de oem pomp, dat is niet weinig en zou dus duidelijk zichtbaar moeten zijn.
De grotere diameter is beperkt door de bevestegings bouten maar we zien toch een kleine vergroting van de buiten diameter.
De hoogte van de toevoer pompen zijn zo te zien gelijk, dus waar komt die 40% vandaan?
Met minder kamertjes kan je de kamer groter maken , maar daar zijn wij toch geen 40% van daan komen.
Het retour gedeelte is wel zichtbaar hoger en daar komt misschien (?) de 60% vandaan.

.

Ik hou me niet bezig met amerikaanse marketing, het werkt of het werkt niet.
40% hier 100% daar whatever

Oem Feuling
in 44,43 50,74 buiten dia
35,10 39,43 binnen dia
7,87 7,87 dikte
12 om 13 T 10 om 11 "Tanden"
1,88 2,33 "diepte tand"

retour 14,64 19,10 dikte
 
Laatst bewerkt:
4strokes, (ik weet dat je ze hebt 8-) ) en alle andere die me willen helpen,

Wie kan me helpen aan tech. tekeningen van alle type´s HD,
blokken, pompen, schakelbakken, frames blue prints het maakt niet uit?

kunnen we later bekijken of we ze kunnen gebruiken.

Als je me kan helpen stuur ze dan aub naar mijn mailbox,

costacolor@telefonica.net

alvast bedankt

ps JEFF hoe gaatie met het terugpetsen, opgelost?
 
Hier het tweede deel , zijn wat overpeinzingen van ons drieen over de diverse pompen,
Een of meer gaten in je krukaspen dat maakte niets uit. Al is er veel druk en staat de SC hoog dan nog is er geen zekerheid voor flow. Drijfstangen en kooien zo bewerken dat er een ruime doorstroming ontstaat dan geeft de SC niet alleen druk maar ook flow aan. Opent de drukregelaar het toevoerkanaal naar het big-end dan is dat geen afgesloten of half open kanaal. Je moet het systeem goed doormeten en elk kanaal op doorstroming beoordelen en daar vormt het big-end het laatste punt in. Maak de kooien en drijfstangen open en je krijgt er een gratis pomp bij, maar dan een die zuigt. De centrifugaal kracht, een niet te onderschatte natuurkracht, vooral in open big-ends en dat zijn rollen-big ends nog steeds, mits de kooien meewerken en de drijfstangen zelf natuurlijk.
Al geeft de PF + de 2 : 1 viermaal zoveel olie, ga er dan niet vanuit dat de zuigers dan wel genoeg olie krijgen door al die kleine doorstromingen.
De verdeling in de PF pomp is door sproeiers geregeld. Er is wel een overdruk klep, maar of die open of dicht staat kan je niet zien zoals bij de SC. Die SC is wel een stukje zekerheid, vooral als je weet dat er een vrij doorstromend kanaal geopend wordt als de SC enige mm. omhoog komt.
Oliedruk meten na de pomp, dan geeft de meter geen geforceerde oliedruk aan door al die kleine doorstromingen. Met het eerste OPEN big-end, gelijk hoger olieverbruik door de effectieve cilindersmering en was voor ons een verrassing. Eindelijk genoeg olie naar de cilinders. Daar kom je dan 20 jaar na het Vacu-Lube systeem achter. Op dat moment krijg je ook door waarom H.D. altijd zo zuinig is geweest met olie. Om het olieverbruik redelijk te houden op al die scheve carters, vliegwielen en kromme drijfstangen. Vandaar die restrictor in de zijas, en zo kan je ook de PF pomp afregelen. Het zal nooit teveel worden. Het had voor ons grote gevolgen, dat olieverbruik. Geen restrictor in de zijas, maar beter pas maken van zuigerveer groeven. Vliegwielen exact gelijk maken en tot op de laatste honderdste richten. Hetzelfde is van toepassing op de drijfstangen. Beide drijfstangogen mogen niet meer dan 0,02 tot 0,04 op 100 mm. afwijken tegenover elkaar. En als sluitstuk hoofdlagers in lijn, hoogstens 0,01 afwijking tussen het linker en rechter hoofdlager. Zie de foto’s.\
De PF pomp is een mooi stukje techniek maar de verdeling van de olie via sproeiers regelen zien wij als een handycap. Met een 2 á 4 x zoveel doorstroming lijkt het af te kunnen regelen van de te smeren onderdelen een voordeel maar hoe kan je dat controleren, door af en toe naar je klepgeleiders kijken, en kan je dan met ruime nokvolgers blijven rijden door de doorlaat klein te houden van dat deel en mag je de sproeier in de zijas laten zitten? Het spreekt dan vanzelf dat er druk in het systeem is, de olie kan niet voldoende zijn weg vinden. Of en hoeveel de overdruk klep geopend is kan je ook niet zien en dan ben je ongemerkt olie aan het rondpompen. De kostenfactor speelt ook een rol en wil je aan de vraag van de motor voldoen dan is een nieuwe pomp kopen niet verkeerd. Maar welke pomp en voor welke prijs en dan nog de onzekerheid of hij het wel zal gaan doen. En waarvoor hebben we al die olie eigenlijk nodig…...
Wordt vervolgd.
 
O.K. dus als je niet jullie SC gebruikt is het niet goed.
een totaal dichtgeslibt oliekanaal naar de koppen cq lifters
of een verstopte pinionshaft oid geeft tegendruk dus een
omhooggaande SC.
wat weten we dan, we zijn veilig want de SC gaat omhoog ?

begrijp me niet verkeerd want ik zeg niet dat de SC een verkeerd
hulpmiddel is maar die is ook niet onfeilbaar.

Druk in het systeem is 1 ding, veel olie in een korte tijd door het blok pompen een tweede, druk is een noodzaak maar doorstroming een hoofdzaak.

Op elk product is wat aan te merken, op een oem pomp een S&S pomp
een TP pomp etc.
Jullie systeem door het sneller draaien van de pomp heeft ook voor en nadelen,
1 van de nadelen is dat de tandwielpompen helaas vaak te ruime toleranties hebben
wat zeker in het retour gedeelte problemen geeft, het behandelen met molykote
en nabewerken geeft al betere resultaten.waarvan akte
Maar waarom niet gelijk met een goede pomp beginnen, een goede basis is het halve werk(de rode draad in al je verhalen is het niet ?)

Is er een pomp met een gescheiden systeem voor de koppen en bigend is er weer iets niet goed.

Natuurlijk het is niet heilig maar wat wel ?

o ja , als we toch verhalen door elkaar halen, bij een sportster word olie ongescheiden
overal tegelijk gedumpt, dan heb ik graag wat over capaciteit, zeker met een open bigend want anders komt er helemaal niet boven
 
Laatst bewerkt:
O.K. dus als je niet jullie SC gebruikt is het niet goed.
een totaal dichtgeslibt oliekanaal naar de koppen cq lifters
of een verstopte pinionshaft oid geeft tegendruk dus een
omhooggaande SC.
wat weten we dan, we zijn veilig want de SC gaat omhoog ?


Hoi,
Ik rij sinds een paar maanden met de SC en ik moet zeggen dat ik het een zeer doeltreffend metertje vind om gewoon weg te kunnen zien ofdat het 2de gedeelte open gaat en zijn olie krijgt. Het metertje reageerd netjes op het toerentoel van de motor.
Voor het eerste gedeelte heb ik een oliedruk meter en ik heb al voor gehad dat de SC ver openstond en niet netjes op het gas reageerde en de oliedruk meter 0 aangaf.
rede: een verstopte toevoer naar de koppen en de SC stond knal hoog, zover dat het overdrukkanaal openging. (logisch, alle druk en flow op het 2de gedeelte) Dus vind ik dat ik met deze twee meterjes een nette controle over het systeem heb.

ps effie over de olie zelf, Hoe komt het dat bijna iedere HD shop een SAE 50 of 20W50 naar voren schuift en bijna alle of zeker de betere olie fabrikanten en MINIMAAL een 20W60 0f SAE 60 voorschrijven??? voor EVO en vroegere types heb ik het over.
Bekend is dat een HD blok een poep hitte veroorzaakt wat zeker de viscositeit van de olie niet ten goede komt, is het daarom niet zowiezo beter om een hogere viscositeit olie te pakken ?
 
Laatst bewerkt:
O.K. dus als je niet jullie SC gebruikt is het niet goed.
een totaal dichtgeslibt oliekanaal naar de koppen cq lifters
of een verstopte pinionshaft oid geeft tegendruk dus een
omhooggaande SC.
wat weten we dan, we zijn veilig want de SC gaat omhoog ?

begrijp me niet verkeerd want ik zeg niet dat de SC een verkeerd
hulpmiddel is maar die is ook niet onfeilbaar.

Druk in het systeem is 1 ding, veel olie in een korte tijd door het blok pompen een tweede, druk is een noodzaak maar doorstroming een hoofdzaak.

Op elk product is wat aan te merken, op een oem pomp een S&S pomp
een TP pomp etc.
Jullie systeem door het sneller draaien van de pomp heeft ook voor en nadelen,
1 van de nadelen is dat de tandwielpompen helaas vaak te ruime toleranties hebben
wat zeker in het retour gedeelte problemen geeft, het behandelen met molykote
en nabewerken geeft al betere resultaten.waarvan akte
Maar waarom niet gelijk met een goede pomp beginnen, een goede basis is het halve werk(de rode draad in al je verhalen is het niet ?)

Is er een pomp met een gescheiden systeem voor de koppen en bigend is er weer iets niet goed.

Natuurlijk het is niet heilig maar wat wel ?

o ja , als we toch verhalen door elkaar halen, bij een sportster word olie ongescheiden
overal tegelijk gedumpt, dan heb ik graag wat over capaciteit, zeker met een open bigend want anders komt er helemaal niet boven

wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die het oeverloze gewauwel van die prutsers niet meteen voor waarheid aanneemt zeg......

het is te triest voor woorden dat iedereen die kan lezen alle shit van die bejaarden voor waarheid aanneemt..

"we" zullen binnenkort eens wat verhalen gaan posten over totaal naar de jajem geholpen Panheads e.d. die door deze uitvinders te grazen zijn genomen een daarna zo in de oudijzerbak konden, met foto's !
 
Laatst bewerkt:
Geachte hr. Bral,

Gelukkig bezitten we in dit land iets als vrijheid van meningsuiting. Dat maakt dat onbeheerste subjecten als u ook hier neer kunnen zetten wat ze denken, ook al getuigt deze van een niet aflatende vorm van primitief gedrag. Ik had gehoopt dat u inmiddels beter zou weten. wellicht is het verstandig wat hier wordt geschreven te te toleren, zoals er ook een hele groep liefhebbers zal zijn die uw gewauwel hier tolereren. In elk geval bewijst u hiermee niet te beschikken over enige vorm van respect zoals ik nog geleerd heb. Waarschijnlijk heeft u meer voeding gehad dan opvoeding.
Verbazen doet dit me overigens niet, er zijn zovelen als u die direkt hun negatieve mening klaarhebben, maar ondertussen de hele dag het betreffende medium observeren om maar zo weinig mogelijk te missen. Als u wat u hier leest irriteert, wat doet u hier dan? Als iemand reageert zoals u doet, getuigt dat vaak van een totaal gebrek aan communicatieve vaardigheden. Overal commentaar op, maar zelden in staat iets op een goede manier te weerleggen. In de hoop dat u er iets van leert zal ik het niet laten om u steeds weer te wijzen op uw eigen uitspraken en het niveau wat hiervan afstraalt. natuurlijk verwacht ik een reactie, u zult het niet kunnen laten, maar ook dat zal zich wel weer beperken tot een nietszeggende opmerking.
 
Hoi,
Ik rij sinds een paar maanden met de SC en ik moet zeggen dat ik het een zeer doeltreffend metertje vind om gewoon weg te kunnen zien ofdat het 2de gedeelte open gaat en zijn olie krijgt. Het metertje reageerd netjes op het toerentoel van de motor.
Voor het eerste gedeelte heb ik een oliedruk meter en ik heb al voor gehad dat de SC ver openstond en niet netjes op het gas reageerde en de oliedruk meter 0 aangaf.
rede: een verstopte toevoer naar de koppen en de SC stond knal hoog, zover dat het overdrukkanaal openging. (logisch, alle druk en flow op het 2de gedeelte) Dus vind ik dat ik met deze twee meterjes een nette controle over het systeem heb.

goed lezen wat er staat.
trouwens kijk jij onder het rijden konstant naar beneden ?
 
wat ben ik blij dat ik niet de enige ben die het oeverloze gewauwel van die prutsers niet meteen voor waarheid aanneemt zeg......

het is te triest voor woorden dat iedereen die kan lezen alle shit van die bejaarden voor waarheid aanneemt..

"we" zullen binnenkort eens wat verhalen gaan posten over totaal naar de jajem geholpen Panheads e.d. die door deze uitvinders te grazen zijn genomen een daarna zo in de oudijzerbak konden, met foto's !

Bral,
wat ik schrijf is onderbouwd of vragend

als je commentaar geeft , doe het dan wel beschaafd dan houden we de discussie aan de gang.
onderbouw je mening met feiten en foto´s

schreeuwen en blaten komt niet intelligent over en kan hoogstens een negatieve reactie
veroorzaken , meer waarschijlijk geen.
 
ps JEFF hoe gaatie met het terugpetsen, opgelost?

Met het terugpetsen heb ik zogoed als geen last meer. De motor start nl. na 2 a 3 keer kicken al.
Het was een kwestie van tank t/m de carburateur goed schoon maken, omdat er straalgrid in de tank zat wat de boel verstopte.

Nu voor het starten 3 tot 4 keer even aan de gashendel draaien, zodat de acceleratiesproeier wat benzine in de venturi spuit en dan kicken.
Dus het langdurige kicken, wat met dit mooie weer uitputtend werkt, is voobij alsmede ook het terugpetsen.
 
Bral,
wat ik schrijf is onderbouwd of vragend

als je commentaar geeft , doe het dan wel beschaafd dan houden we de discussie aan de gang.
onderbouw je mening met feiten en foto´s

schreeuwen en blaten komt niet intelligent over en kan hoogstens een negatieve reactie
veroorzaken , meer waarschijlijk geen.

het spijt me vriend, ik zal me er niet meer mee bemoeien....

maar ik heb meer vertrouwen in jouw kennis dan in .................
 
Terug
Bovenaan Onderaan