Suzuki GS550E restauratieproject

Nop62

MF veteraan
Donateur
19 jul 2012
3.257
10
56
Doetinchem
#77
Komt ie dan. De koplamp netjes gemaakt, voor en na:
De wielen gepolijst:Tussen de bedrijven door een draaibank(je) aangeschaft.De stuurschakelaars en het achterspatbord opgeknapt:


 

Nop62

MF veteraan
Donateur
19 jul 2012
3.257
10
56
Doetinchem
#78
Die draaibank moest natuurlijk ook uitgeprobeerd worden, dus heb ik een paar nieuwe asjes voor de duovoetsteunen gedraaid. Doordat de gaten waar ze doorheen gaan wat uitgelubberd waren zat er nogal wat speling op. De nieuwe asjes een mm. dikker gemaakt en de gaten opgeboord en nu past het weer als Piet in Griet.De zadelpan zag er best goed uit, op een paar roestplekjes na. Toen ik die ging wegschuren bleek er overal onder de verf ook roest te zitten. Dus het schuim eraf gehaald (de bekleding had ik er al af gehaald omdat er een naadje los is wat even genaaid moet worden) en de hele zadelpan aan beide kanten kaal gemaakt. Daarna in de primer gezet en afgelakt met zwart.

Toen was afgelopen vrijdag eindelijk het frame gepoedercoat, dus met een hoeraatje naar Zutphen om het op te halen. Het mag nu even een weekje ofzo in de woonkamer staan totdat ik alles weer ga opbouwen.Een vriend van mij heeft op z’n werk een ultrasoonbak, die mocht ik een weekend lenen om de carburateurs eens lekker te laten badderen.


 
Laatst bewerkt:

Nop62

MF veteraan
Donateur
19 jul 2012
3.257
10
56
Doetinchem
#79
Tijdens het badderen kon ik mooi de deksels en vlotterbakjes polijsten:En daarna alles weer in elkaar gezet en voor het beeld even op het blok geplaatst:
Komende tijd nog wat kleine dingetjes poetsen en netjes maken en dan kan het opbouwen beginnen.
 

Nop62

MF veteraan
Donateur
19 jul 2012
3.257
10
56
Doetinchem
#88
Helaas is de poedercoater niet zo precies geweest. Ik had de balhoofdlagers netjes afgedicht, maar blijkbaar hebben ze er tegenaan gestoten oid waardoor de afdekking verschoven is. Met als gevolg poederlak op de lagerschaal. De lagers waren nog goed maar nu zal ik dus nieuwe moeten monteren....

 
6 okt 2013
79
0
45
ROSMALEN
#95
Goede dag Nop62,

Wat ben jij lekker bezig zeg. Ben blij om te zien wat er zelf allemaal in de garage te realiseren is.

Ik ben zelf ook met een GS550 bezig die na ombouw binnenkort uit elkaar gaat om te coaten polijsten spuiten enz en dan weer in elkaar te zetten.

Ik ga je volgen, ziet er echt heel mooi uit, mijn complimenten !!

Waarschijnlijk benader ikje nog wel eens voor advies als dat mag ?

Gr Ronald
 

Nop62

MF veteraan
Donateur
19 jul 2012
3.257
10
56
Doetinchem
#96
Dank voor de complimenten. @ Ronald: vragen staat vrij, ik hoop dat ik de antwoorden weet. Heb je trouwens zelf ook een topic over de ombouw ?
 
Laatst bewerkt: